Merkel, Hollande i Rajoy stigli u Francusku

Francuski predsjednik Francois Hollande, njemačka kancelarka Angela Merkel i španjolski premijer Mariano Rajoy stigli su u Francusku u mjesto Seyne Les Alpes koje je 10-ak kilometara udaljeno od mjesta nesreće Airbusa 320., javlja televizija N1.

Kasnije se očekuje njihovo obraćanje javnosti.
Potraga prekinuta noću nakon pada Airbusa A320 njemačke kompanije Germanwings u kojem je poginulo 150 osoba, nastavljena je u srijedu u zoru na jugu francuskih Alpi.

Na letu je bilo 72 Nijemaca, 35 Španjolaca, po jedna osoba iz Velike Britanije, Nizozemske, Meksika, Belgije, Danske i Izraela. Također, na letu je bilo i dvoje putnika iz Australije, Argentine, SAD-a i Venezuele. Potvrđeno je i da nacionalnosti nekih putnika još nisu potvrđene zbog njihovog dvostrukog državljanstva te se čekaju potvrde iz Ministarstva vanjskih poslova o njima.

Reporter Antonio Zavada iz mjesta Seyne des Alpes izvijestio je kako helikopteri ne prestaju nadlijetati mjesto. “Odlaze s livade i odlaze 10-ak kilometara dalje na mjesto nesreće. Ovdje neće biti velikih pomaka sljedećih dana, a u narednom vremenu se očekuje velik broj ljudi, najviše članova obitelji.

Ovdje je već spremna ekipa od 30 psihologa koji će im pružati pomoć”, rekao je Zavada dodajući kako je u mjestu nekoliko stotina novinara, kao i spasiteljskih ekipa.

“Izvlačenje tijela će trajati nekoliko dana, a sada je u fokusu traženje druge crne kutije koja je puno važnija od prve jer sadrži podatke o letu”, istaknuo je Zavada, javlja N1.

neznase.ba

Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here