Brzo učenje stranih jezika

-

Brzo učenje stranih jezika nije nimalo lak zadatak, ali uz znanje svakog dodatnog jezika postajemo bogatiji za cijeli život. Zahvaljujući internetu, danas je obrazovanje dostupno baš svugdje, a vrijeme učenja ovisi isključivo o vama.

Za uspješno svladavanje svakog jezika postoji jednostavni recept – učenje i motivacija. Bitno je okružiti se jezikom koji učimo, čitati ga i slušati čim više, vježbati pismenu korespondenciju te govor. Nama je danas lakše nego prijašnjim generacijama jer čak i na internetu, koji nam je gotovo posvuda dostupan. Naučiti novi strani jezik je teško samo aki vi tako želite da bude. Pronašli smo kurseve za učenje stranih jezika koji su potpuno besplatni.

Stranice za učenje stranih jezika

Duolingo – Na ovoj stranici možete naučiti brojne svjetske jezike od engleskog, njemačkog, talijanskog, francuskog, španjolskog pa sve do poljskog, ruskog, kineskog i mnogih drugih. Istraživanje je pokazalo da tokom 34 sata učenja preko ove stranice možete steći znanje jezika koje biste stekli da pohađate cijeli semestar na nekom tečaju u školi stranih jezika ili u školi.

Busuu – Svaki kurs na Busuu razvijen je korištenjem Zajedničkog evropskog referentnog okvira (CEFR), međunarodno priznatog standarda za kreiranje lekcija iz stranog jezika. Učenjem stranog jezika preko ove stranice možete steći znanje jezika od nivoa A1 do B2.

Kako se mijenja oblik srca

Život u Bosni

Memrise – Korisnici koji su učili strane jezike preko ove stranice pišu kako im je stranica pomogla da nauče jezik i uz to se zabave. Osvojili su i Google Play Awards za najbolju aplikaciju.

Lingvist – Preko ove stranice možete naučiti strane jezike, odnosno stvari koje vam trebaju. Brzo napredujete jer možete preskakati materijal koji ne morate učiti ili vježbati, a aplikacija je dostupna i preko weba te Androida i iOS-a.

HelloTalk – Ova stranica nudi vam besplatne kurseve za više od 150 jezika i ima preko 15 miliona korisnika, a jezik učite u kontaktu s izvornim govornicima. Možete razgovarati s njima SMS-om, pozivima ili videopozivima.

Teško je učiti strani jezik

Za uspješno svladavanje svakog jezika postoji jednostavni recept – učenje i motivacija. Bitno je okružiti se jezikom koji učimo, čitati ga i slušati čim više, vježbati pismenu korespondenciju te govor. Nama je danas lakše nego prijašnjim generacijama jer čak i na internetu, koji nam je gotovo posvuda dostupan, možemo pronaći puno audio i video materijala na stranim jezicima. Važno je ostati realan, ne postavljati previsoke ciljeve da se ne bismo prebrzo demotivirali.

Prekasno je da započnem s učenjem nečeg novog

Tačno je da djeca brže pamte, ali odrasle osobe zato posjeduju veću lepezu općeg znanja, dublje poznavanje raznih tema te bolje razvijeno logičko razmišljanje. Zahvaljujući tome i učenje jezika može biti olakšano, jer jezik nije samo gramatika. Tu je i kultura određenog govornog područja, geografske znamenitosti te ostale zanimljivosti koje djeca teško mogu povezati u jednu cjelinu.

Nisam talentovan/a za učenje jezika, ja to ne mogu

Činjenica je da svi možemo naučiti jezik, samo ako to želimo. Ono što treba uzeti u obzir jest da je svaki čovjek drugačiji te da usvaja znanje različitom brzinom, stoga će nekima više odgovarati individualna nastava, a nekima grupni kurs. U mnogim državama stanovništvo se svakodnevno služi s nekoliko jezika. Ne zato što su posebno talentirani za to, nego zato što koriste te jezike u svakodnevnom životu.

Strah od komunikacije na stranom jeziku

Ovo je sasvim normalna pojava koja se javlja kod gotovo svih koji uče strani jezik. Svi bismo odmah htjeli govoriti poput pravih izvornih govornika te nas obeshrabri kad shvatimo da to nije odmah moguće. Lijek koji preporučujemo za ovaj problem jest slušanje, razumijevanje usmenog teksta, vježba uz audio materijale. Slušajte muziku na stranom jeziku, pokušajte razumjeti tekstove pjesama, slušajte strane emisije, gledajte filmove i serije na jeziku koji učite.

Brzo učenje stranih jezika nije nimalo lak zadatak, ali uz znanje svakog dodatnog jezika postajemo bogatiji za cijeli život.
Brzo učenje stranih jezika 1

Učenje stranog jezika jeste zahtjevan posao koji iziskuje vrijeme i trud, ali to vrijeme i trud se na kraju itekako isplate. Važno je ne posustati kad dođemo u fazu u kojoj osjećamo da nema napretka. Važno je baviti se jezikom čim više, posvetiti mu se maksimalno koliko možemo.

19 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
19 Comments
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
trackback
squirt gay dating site
2 mjeseci prije

squirt gay dating site

Brzo učenje stranih jezika

trackback
keto nuts
2 mjeseci prije

what foods to avoid on keto diet https://ketorecipesnew.com/

trackback
gay dating dad bod
2 mjeseci prije

orlando gay dating https://gaychatus.com/

trackback
gay flash dating sim
2 mjeseci prije

free gay male dating sites https://gaychatrooms.org/

trackback
gay dating abu dhabi
2 mjeseci prije

clover dating site gay https://freegaychatnew.com/

trackback
gay hawaiian dating
1 mjesec prije

usa black gay dating https://gaychatgay.com/

trackback
gordos for dating gay
1 mjesec prije

whats it like dating a gay guy? https://gaydatinglosangeles.com/

trackback
brrt gay dating site
1 mjesec prije

gay dating a trans man https://gaydatingcanada.com/

trackback
gay dating london england
1 mjesec prije

gay redhead dating https://gayedating.com/

trackback
gay dating mobile
1 mjesec prije

best 100% free gay dating sites https://gayonlinedating.net/

trackback
is keanu reeves dating gay
1 mjesec prije

gay catholic dating https://gay-singles-dating.com/

trackback
boston gay dating life
1 mjesec prije

gay ginger dating https://datinggayservices.com/

trackback
write a good essay
17 dana prije

writing expository essays https://essayghostwriter.com/

trackback
college essay writing
16 dana prije

write a essay for me https://essaywritercentral.com/

trackback
writing an analytical essay
4 dana prije

write your essay https://essaypoints.com/

trackback
the best essay writing service
4 dana prije

writing argumentative essay https://essaysnet.com/

Zanimljivosti