Široki sigurno korača ka tituli

Golom Borisa Pandže, Široki je uspio savladati Slobodu na Pecari sa 1:0, u utakmici koju Slaven Musa želi što prije zaboraviti.

Za njega, kako nam je priznao, najbitnija su tri boda, s kojima je njegova ekipa zadržala prednost nad pratiteljima. Do ovog kola imali su četiri boda prednosti nad Željom, koji je remizirao u Mostaru, pa je Širokobriježanima sada najbliže Sarajevo, koje zaostaje pet bodova.

Željo opasan

– Da je Željo pobijedio u Mostaru, bili bi nam najveći konkurent za titulu. Čini mi se da sam prije početka proljeća samo ja vjerovao da Željo može biti konkurent za naslov prvaka, što su oni i dokazali. Srećom, remizirali su, pa sada zaostaju i previše, a nama preostaje borba sa Sarajevom, kaže Musa, koji nije zadovoljan realizacijom u utakmici protiv Slobode.

– Dali smo gol iz prekida i imali nekoliko situacija da ranije riješimo utakmicu. Zakarić, Wagner i Buhač su imali situacije jedan na jedan i nisu pogodili, tako da smo strahovali do samog kraja, pogotovo jer Sloboda u svojim redovima ima odličnih pojedinaca, koji mogu ugroziti protivnika, kaže trener Širokobriježana, kojem je u ovoj utakmici nedostajao Kresinger, a priliku za igru, prema njegovom mišljenju prerano, dobio je Brazilac Tai.

– Požurili smo s njim. Nije još dovoljno spreman da bi mogao donijeti prevagu, dodao je Musa, čija ekipa već u sriejdu ima duel protiv Zvijezde u Gradačcu.

– Imamo ozbiljnu prednost nad Sarajevom, ali da bismo je zadržali moramo nastaviti pobjeđivati. Zvijezda loše stoji na tabeli, ali su solidna ekipa. Mi gledamo samo sebe i želja nam je da dođemo na Koševo sa identičnom, ako ne i većom prednošću u odnosu na Sarajevo, nada se Slaven Musa i još jednom naglašava kako je Široki kvalitetniji od Zvijezde, ali da to treba dokazati i na terenu.

Spremni za brzi ritam

– Ovakve utakmice je najteže igrati, jer svi su ubijeđeni da smo već pobijedili. Međutim, na terenu to nikad nije tako lako. Pred nama je ubrzani ritam, što nam odgovara, s obzirom na to da smo na pripremama u Antaliji namjerno odigrali pet mečeva u 10 dana, kako bismo se pripremili za ovo što nas očekuje. Uz to, imamo i širinu u igračkom kadru, tako da sam uvjeren da u ovih sedam dana možemo mnogo toga riješiti. Poslije toga slijedi Kup, ali za nas je prvenstvo najbitnije, riječi su Slavena Muse, trenera Širokobriježana.

Oslobođenje