Široki sigurno korača ka tituli

Golom Borisa Pandže, Široki je uspio savladati Slobodu na Pecari sa 1:0, u utakmici koju Slaven Musa želi što prije zaboraviti.

Za njega, kako nam je priznao, najbitnija su tri boda, s kojima je njegova ekipa zadržala prednost nad pratiteljima. Do ovog kola imali su četiri boda prednosti nad Željom, koji je remizirao u Mostaru, pa je Širokobriježanima sada najbliže Sarajevo, koje zaostaje pet bodova.

Željo opasan

– Da je Željo pobijedio u Mostaru, bili bi nam najveći konkurent za titulu. Čini mi se da sam prije početka proljeća samo ja vjerovao da Željo može biti konkurent za naslov prvaka, što su oni i dokazali. Srećom, remizirali su, pa sada zaostaju i previše, a nama preostaje borba sa Sarajevom, kaže Musa, koji nije zadovoljan realizacijom u utakmici protiv Slobode.

– Dali smo gol iz prekida i imali nekoliko situacija da ranije riješimo utakmicu. Zakarić, Wagner i Buhač su imali situacije jedan na jedan i nisu pogodili, tako da smo strahovali do samog kraja, pogotovo jer Sloboda u svojim redovima ima odličnih pojedinaca, koji mogu ugroziti protivnika, kaže trener Širokobriježana, kojem je u ovoj utakmici nedostajao Kresinger, a priliku za igru, prema njegovom mišljenju prerano, dobio je Brazilac Tai.

– Požurili smo s njim. Nije još dovoljno spreman da bi mogao donijeti prevagu, dodao je Musa, čija ekipa već u sriejdu ima duel protiv Zvijezde u Gradačcu.

– Imamo ozbiljnu prednost nad Sarajevom, ali da bismo je zadržali moramo nastaviti pobjeđivati. Zvijezda loše stoji na tabeli, ali su solidna ekipa. Mi gledamo samo sebe i želja nam je da dođemo na Koševo sa identičnom, ako ne i većom prednošću u odnosu na Sarajevo, nada se Slaven Musa i još jednom naglašava kako je Široki kvalitetniji od Zvijezde, ali da to treba dokazati i na terenu.

Spremni za brzi ritam

– Ovakve utakmice je najteže igrati, jer svi su ubijeđeni da smo već pobijedili. Međutim, na terenu to nikad nije tako lako. Pred nama je ubrzani ritam, što nam odgovara, s obzirom na to da smo na pripremama u Antaliji namjerno odigrali pet mečeva u 10 dana, kako bismo se pripremili za ovo što nas očekuje. Uz to, imamo i širinu u igračkom kadru, tako da sam uvjeren da u ovih sedam dana možemo mnogo toga riješiti. Poslije toga slijedi Kup, ali za nas je prvenstvo najbitnije, riječi su Slavena Muse, trenera Širokobriježana.

Oslobođenje

Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here