Harmony test iskustva i forum

Harmony test je neinvazivan prenatalni test koji omogućuje kroz analizu krvi majke testiranje na postojanje trisomije kromosoma za Downov sindrom, trisomiju 13 za Patau sindrom i trisomiju 18 za Edwards sindrom kod beba u trudnoći.

Iskustva trudnica koje su nakon 10-tog tjedna trudnoće napravile ovaj test svjedoče na forumima da je test potpuno neštetan za zdravlje bebe i trudnice i da je visoko pouzdan u svojim rezultatima.

Harmony test zamjenjuje kombinirani test probira i iskustva su da s obzirom na točnost rezultata nisu potrebne dodatne invazivne pretrage poput amniocenteze koja može naštetiti bebi u trudnoći. Na forumima se mogu pronaći vrlo pozitivna iskustva trudnica.

U krvi majke se nalaze dijelovi DNK bebe te na temelju tog DNK bebe se može ustvrditi postoje li anomalije u kromosomima bebe.

Trudnice su zadovoljne ovom metodom jer uz provjeru kromosoma mogu saznati i spol djeteta.

Bez obzira na dob i na kategoriju rizika koji se testira trudnice će potvrditi da je preciznost i pouzdanost testa na visokoj razini i rado će pristupiti ovom testiranju.

Još jedan prenatalni test koji se preporučuje trudnicama je Nifty test

harmony test
Harmony test je dostupan već od 10. sedmice trudnoće!

Harmony test i njegovi rezultati

Ovaj test s obzirom da se radi na bazi krvnih pretraga trudnice je vrlo jednostavan i rezultati testa se dobivaju unutar nekoliko radnih dana.

Harmony test će pokazati precizno i pouzdano postoji li rizik za trisomiju 21,18 i 13 kromosoma, također i rizik za moguće poremećaje broja spolnih kromosoma. No, rezultati ukoliko trudnice žele saznati mogu pokazati i spol bebe.

Harmony test se može provesti nakon 10-tog tjedna trudnoće i zbog svoje visoke pouzdanosti je gotovo uvijek prvi izbor liječnik specijalista u cijelom svijetu i dostupan je preko 100 tinjak zemalja svijeta.

harmony test
Dostupan je preko 100 država svijeta!

S obzirom da je sa ovim testom analizirano preko milijun trudnoća u svijetu sa sigurnošću se liječnici mogu osloniti na rezultate koje ovaj test pokazuje.

Kliničke i znanstvene studije Harmony testa su provedene na više od 218 tisuća trudnica i njihovih uzoraka krvi različitih dobnih skupina, pa se može ustvrditi da dob trudnice ne utječe na rezultate koje test pokazuje.

Međutim, kod blizanačke trudnoće se određivanje spola blizanaca ovim testom ne utvrđuje s obzirom da se u krvi majke nalaze DNK oba blizanca.

Harmony test cijena i karakteristike testa

Harmony test s obzirom da je visoko pouzdan i precizan, te svojim rezultatima ne iziskuje dodatne invazivne pretrage poput amniocenteze apsolutno opravdava cijenu koja je na tržištu.

Također, treba naglasiti da je ovaj test znanstveno analiziran u brojnim znanstvenim studijama i publikacijama u kojima je dokazano da test pokazuje 100% točne rezultate za Downov sindrom što u odnosu na 79% točnosti kombiniranog testa predstavlja veliki znanstveni napredak.

Prednost koju Harmony test daje u odnosu na kombinirani test probira je i u broju lažnih pozitivnih nalaza što dokazuje stopa od 0,1% za testiranja trisomije 21,18 i 13 kromosoma.

Osnovna cijena za testiranje samo trisomije 13,18 i 21 iznosi 3.600 kuna, a ukoliko je potrebno testirati uz navedene trisomije i poremećaje broja spolnih kromosoma cijena će biti 3.900 kuna.

Spol bebe se dodatno ne naplaćuje nego je uračunato u obje cijene, samo je pitanje da li trudnica želi saznati spol prije rođenja ili ne.

Moguće je u nekim poliklinikama u nekim periodima dobiti i popuste pa se prije rađenja testa raspitajte u više poliklinika.

Saznajte više o Hipoglikemija kod djece i odraslih!

Evo kako funkcioniše harmony test!

Preciznost Harmony testa

Kod tradicionalnog skrininga, postoji oko 1 od 20 (ili 50 na 1000) šanse da dobijete lažno pozitivan rezultat, dok kod Harmony testa postoji samo 1 od 1000 šanse da test vrati lažno pozitivan rezultat.

Klinički testovi su pokazali da će Harmony test otkriti 99% slučajeva trisomije 21, što znači da su manje šanse da će vaš liječnik morati preporučiti dalje, invazivnije testiranje.

Vaše šanse da imate bebu sa hromosomskom abnormalnošću mogu uticati na vaše godine i porodičnu historiju.

Tako da ako ste zabrinuti zbog ovoga, onda je rezervacija termina za testiranje prvi korak u informisanju.

harmony test
Pročitajte iskustva trudnica sa Nifty testom!

Prednosti Harmony Testa

Postoje i drugi testovi za Downov sindrom koji se mogu obaviti kasnije u trudnoći, ali Harmony test ili NIPT test, kako se to ponekad naziva, može se obaviti rano i dati tačne rezultate.

Ovo su prednosti testa:

  • Dostupan od 10. sedmice trudnoće
  • Neinvazivna procedura u kojoj se uzima uzorak krvi od trudnice
  • Rezultati dostupni u roku od 7 sedmica
  • NIPT test je pogodan i za jednu i za blizanačku trudnoću. Također je pogodan za sve IVF trudnoće.

Trudnoća je novo i uzbudljivo iskustvo. Potpuno je normalno da budući roditelji budu zabrinuti za zdravlje svoje nerođene bebe.

Ako ste trudni, vjerojatno ćete biti svjesni skrinninga na Downov sindrom ili trisomiju 21.

Iako je tradicionalni skrinning dostupan na NHS-u između 10. i 14. tjedna vaše trudnoće, može dati lažno pozitivne rezultate, zbog čega mnogi roditelji radije biraju Harmony Test.

Izdvajamo za vas:

drugi upravo čitaju

Kronična opstruktivna plućna bolest – uzrok, simptomi, liječenje

Kronična opstruktivna plućna bolest (KOPB) Kronična opstruktivna plućna bolest (KOPB) dovodi do gubitka normalne funkcije pluća i otežanog disanja. Najčešći uzrok obolijevanja je dugotrajno aktivno ili...

5 signala da ćete dobiti srčani udar za mjesec dana

Kako spriječiti srčani udar? Srčani udar je danas jedan od najčešćih uzroka smrti kod žena kao i muškaraca u cijelome svijetu. Kako se razvija srčani...

Bedrenica – uzrok, simptomi, liječenje

Bedrenica – antraks Bedrenica ili antraks je zarazna bolest uzrokovana bacilom Bacillus anthracis. Štapić antraksa proizvodi vrlo jak toksin koji je odgovoran za pojavu bolesti...

Morbili (Ospice) – uzrok, simptomi, liječenje

Morbili (Ospice) – uzrok Morbili, odnosno ospice ili rubeola, visoko su zarazna bolest koja se se javlja u dječjoj dobi a uzrokuje ju virus. Prije otkrića...

možda te zanima