Šta je Žigolo? Otkrij značenje riječi!

  Pojam žigolo se vezuje za mušku prostituciju, vodeći se činjenicom da je još od davnina prostitucija poznata u svim slojevima društva, pri čemu se kao sinonim koristi i pojam “escort”.

  Termin je francuskog porijekla, nastao od imenice gigole, što u prevodu znači – prostitutka, ali se vremenom prisvojio za obilježavanje muške prostitutke.

  Prostitucija predstavlja pružanje plaćenih seksualnih usluga i dijeli se na mušku prostituciju (gdje se muškarac naziva – žigolo) i žensku prostituciju (gdje se žena naziva – prostitutka).

  Žigolom se, kao što je već spomenuto, smatra osoba muškog spola, koja je plaćena, odnosno sponzorisana od strane osoba ženskog pola, u svrsi da bude ljubavnik. 

  Zašto žena vara? Postoji mnogo razloga. No, jedan je najčešći a to je što traži kompenzaciju za nešto što joj u životu nedostaje.

  Najčešće su u pitanju starije ženske osobe koje žele usporiti starenje sa nekim mlađim, međutim u sadašnje vrijeme je sve više i mlađih ženskih osoba koji traže usluge žigola.

  sta je zigolo
  Pojam žigolo potiče iz francuskog jezika

  Ovaj naziv je prvobitno pratio plaćenog plesnog igrača, koji je bio na usluzi damama koje su na balovima ostajale bez partnera za ples.

  Vjerovatno zbog intimiziranja tokom igre na tadašnjim balovima, ovaj pojam se spontano povezao i shvatio u “širem smislu”, i tumači se do današnjih dana kao muška prostitutka.

  Od davnina je poznatija bila ženska prostitucija, najviše iz razloga, što je tada muška klijentela imala veću finansijsku moć.

  prostamid

  Prostamid – Prirodan proizvod koji sprječava prostatitis

  Za očuvanje zdravlja prostate

  • smanjuje upalu, peckanje i bol kod mokrenja
  • ubija bakterije
  • pruža održive i dugotrajne rezultate
  • pogodan za bilo koju dob i fazu bolesti

   

  Tek je u modernije vrijeme, žigolo postao u neku ruku i profesija, naročito za onu vrstu ženske populacije koja je bila naklonjena jednokratnim vezama, tzv. “vezama bez obaveza”.

  Uz sve to je obavezno išla i ljubaznost i poštovanje, sve to uredno plaćeno od strane žene. Seksualni odnosi sa žigolom nisu uvek bili obavezni. Danas se mnogi susreću sa predrasudama društva zbog posla kojeg se bave ili su se bavili time. 

  Zakonom je u raznim zemljama različito regulisan ovaj vid posla, i sa ženske i sa muške strane, a do današnjih dana je ženska prostitucija ostala popularnija od muške prostitucije.

  U pojedinim zemljama je zakonom zabranjena, u nekima se tajno i ilegalno sprovodi, dok je u nekim zemljama javno dozvoljena.

  sta je zigolo
  Zakonom je u raznim zemljama različito regulisan ovaj vid posla

  Ističu se sljedeći primjeri:

  U Holandiji, tačnije u Amsterdamu postoji statua gde stoji natpis: “Poštujte seksualne radnice širom svijeta”. To nam dovoljno govori, da je Holandija zemlja slobodnih shvatanja, u kome je prostitucija dozvoljena.

  Bilježi se i slučaj dvije sestre bliznakinje koje su se prostitucijom bavile punih 50 godina, i kako izvori navode imale su seksualne odnose sa preko 355 hiljada muškaraca.

  Bugarska je zemlja u kojoj je sama prostitucija zabranjena, s’ tim što je samo od strane policije dozvoljena, te je u velikoj mjeri i raširena. 2007. godine je registrovano oko 7000 prostitutki.

  9 geografskih pitanja koja samo pravi stručnjaci mogu tačno odgovoriti! Možeš li ti?

  Danska je zemlja u kojoj je prostitucija dozvoljena i normalno prihvaćena u svim društvenim slojevima, kao što je slučaj i sa ostalim zemljama Skandinavije.

  Razlikuju se od ostalih evropskih prostitutki, samo po tome što su u obavezi da državi prikažu i priliv novca zarađenog, a da nije vezan za prostituciju.

  Irska je zemlja u kojoj je prostitucija strogo Zakonom zabranjena i vodi se kao krivično djelo.

  U Brazilu je prostitucija legalna i veoma rasprostranjena, dok je na Tajlandu zabranjena, međutim usluge se u velikoj mjeri nude individualno i tajno.

  ZIGOLO
  Prostitucija je u nekim zemljama legalna, dok je u nekima još zakonom zabranjena

  Muška prostitucija kroz historiju

  Istospolna muška prostitucija je pronađena u svim naprednim kulturama. Praksa “svete prostitucije” (prodaja seksualnih usluga od strane muškaraca ili žena u svetim svetištima) u nekadašnjem svijetu posvjedočena je u Starom zavjetu.

  Prostitutke u staroj Grčkoj su uglavnom bile robinje ili oslobođenice ( jer slobodni građani koji prodaju svoje usluge kao prostitutke mogli su izgubiti svoja građanska prava).

  U starom Rimu i antičkoj Grčkoj bile su otvorene i dugo vremena su postojale muške javne kuće.

  Rad kao muška prostitutka istog pola u srednjovjekovnom islamskom svijetu bio je na sličan način ograničen na društvene “inferiorne” (dječaci, robovi) i dok se posjećivanje prostitutki smatralo grijehom, ta praksa je ipak zastupljena.

  Pogledajte priču muškarca koji je bio žigolo

  Danas se mnogi muškarci i žene bave sugar baby uslugama gdje ih klijenti plaćaju da idu na večere, u izlaske, na putovanja bez seksualnih usluga. Često se u ovim odnosima pojavi platonska ljubav između njih.

  Historijski dokazi iz sudskih spisa i istraga o porocima pokazuju mušku prostituciju u Sjedinjenim Državama još krajem 1600-ih.

  Sa širenjem urbanih područja i agregacijom gej zajednica krajem devetnaestog vijeka, muška prostitucija je postala očiglednija i uključivala je kupatila, javne kuće (kao što je Paresis Hall u okrugu Bowery u Njujorku) i barove za prostituciju ( u kojoj su takozvane “vile” tražile druge muškarce za seks i dobijale proviziju za prodaju pića).

  Nekada su bili prepoznatljivi po crvenoj boji koju su nosili. Zbog toga što crvena boja ima jako značenje.

  Klijenti i muški seksualni radnici se poklapaju na nekoliko načina. Muški seksualni radnici se često nazivaju različitim imenima u zavisnosti od toga gdje nađu svoje klijente.

  sta je zigolo
  Muški escrot ima više naziva

  Žigolo sinonimi

  Muškarci koji rade na ulici, u kupatilima ili parkovima su tipično poznati kao “prevaranti”; Muškarci koji rade u barovima nazivaju se “prevarantima iz bara” ako ne plešu, ili “go-go momcima” ili “egzotičnim plesačima” ako plešu ili se skidaju u klubu.

  Muškarci koji se oglašavaju za klijente u štampanim medijima ili putem interneta obično su poznati kao “pratitelji”, “maseri” ili ” slobodni momci”.

  Postoje dvije vrste pratnje: nezavisna (ne radi za agenciju) i bazirana na agenciji (radi za agenciju).

  Broj uličnih radnika je u opadanju sa pojavom resursa zasnovanih na Internet stranicama, ali potreba za brzim gotovinom beskućnika ili siromašnih muškaraca garantuje kontinuiranu dostupnost uličnih žigola.

  prostamid

  Prostamid – Prirodan proizvod koji sprječava prostatitis

  Za očuvanje zdravlja prostate

  • smanjuje upalu, peckanje i bol kod mokrenja
  • ubija bakterije
  • pruža održive i dugotrajne rezultate
  • pogodan za bilo koju dob i fazu bolesti

  Izdvajamo za vas

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

  Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite!

  Podijelite sa prijateljima!

  Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

  Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

  NeznaSe.ba
  NeznaSe.bahttps://neznase.ba
  NeznaSe.ba je wikipedija manje pozntih riječi i izraza. Značenje riječi potražite na NeznaSe.ba. Predložite riječ i učestvujte u kreiranju wikipedije.

  ━ drugi upravo čitaju

  Koristi koje klijentima pruža poznato kasko osiguranje

  Kasko osiguranje kao i svaka vrsta osiguranja osmišljeno je da na brz, lak i efikasan način, uz neznatan novčani izdatak, pruži važne koristi klijentima. Bilo...

  Šta je Platonska ljubav?

  Platonska ljubav se definiše kao aseksualni odnos ljubavi i privrženosti prema nekoj osobi. Za platonsku ljubav čuli smo gotovo svi i vjerujem da je velika...

  Kako uljepšati video na telefonu

  Kako uljepšati video na telefonu uz pomoć aplikacije i kako možete da montirate video klipove na vašem telefonu. Uređivanje fotografija na telefonu je sasvim normala...

  Mapa sveta

  Mapa sveta kakvu poznajemo je laž, evo kako kontinenti i države stvarno izgledaju. Kada vidite ovu mapu sveta zaprepastit ćete se! Svet nije baš onakav...

  Šta je to silikonska mušema? – Značenje riječi 2022.

  Šta vam je prva asocijacija na silikonska mušema? Mnogi prvo pomisle na bake, jer one vole mušeme da drže na stolovima. No, ima onih koji...

  Golf II – Legenda Balkana

  Golf II samo spominjanje ovog automobila donosi nam lijepa sjećanja. Bez obzira da li imamo veliko znanje o automobilima ili ne svi znamo kako...

  Paraziti u stolici forum

  Forum je najbolje mjesto na kojem možete saznati više o problemu parazita u stolici. Na mjestima kao što su paraziti u stolici forum možete...

  Šta znači Neimar?

  Neimar je pojam arapskog porekla, nastao od arapske reči mi’mār, koja u prevodu znači – graditelj, a sam pojam predstavlja raniji naziv za arhitektu. Prije...