Pojam žigolo se vezuje za mušku prostituciju, vodeći se činjenicom da je još od davnina prostitucija poznata u svim slojevima društva, pri čemu se kao sinonim koristi i pojam “escort”.

Termin je francuskog porijekla, nastao od imenice gigole, što u prevodu znači – prostitutka, ali se vremenom prisvojio za obilježavanje muške prostitutke.

Prostitucija predstavlja pružanje plaćenih seksualnih usluga i dijeli se na mušku prostituciju (gdje se muškarac naziva – žigolo) i žensku prostituciju (gdje se žena naziva – prostitutka).

Žigolom se, kao što je već spomenuto, smatra osoba muškog spola, koja je plaćena, odnosno sponzorisana od strane osoba ženskog pola, u svrsi da bude ljubavnik. 

Zašto žena vara? Postoji mnogo razloga. No, jedan je najčešći a to je što traži kompenzaciju za nešto što joj u životu nedostaje.

Najčešće su u pitanju starije ženske osobe koje žele usporiti starenje sa nekim mlađim, međutim u sadašnje vrijeme je sve više i mlađih ženskih osoba koji traže usluge žigola.

sta je zigolo
Pojam žigolo potiče iz francuskog jezika

Ovaj naziv je prvobitno pratio plaćenog plesnog igrača, koji je bio na usluzi damama koje su na balovima ostajale bez partnera za ples.

Vjerovatno zbog intimiziranja tokom igre na tadašnjim balovima, ovaj pojam se spontano povezao i shvatio u “širem smislu”, i tumači se do današnjih dana kao muška prostitutka.

Od davnina je poznatija bila ženska prostitucija, najviše iz razloga, što je tada muška klijentela imala veću finansijsku moć.

 

prostamid

Prostamid – Prirodan proizvod koji sprječava prostatitis

Za očuvanje zdravlja prostate

  • smanjuje upalu, peckanje i bol kod mokrenja
  • ubija bakterije
  • pruža održive i dugotrajne rezultate
  • pogodan za bilo koju dob i fazu bolesti

Tek je u modernije vrijeme, žigolo postao u neku ruku i profesija, naročito za onu vrstu ženske populacije koja je bila naklonjena jednokratnim vezama, tzv. “vezama bez obaveza”.

Uz sve to je obavezno išla i ljubaznost i poštovanje, sve to uredno plaćeno od strane žene. Seksualni odnosi sa žigolom nisu uvek bili obavezni. Danas se mnogi susreću sa predrasudama društva zbog posla kojeg se bave ili su se bavili time. 

Zakonom je u raznim zemljama različito regulisan ovaj vid posla, i sa ženske i sa muške strane, a do današnjih dana je ženska prostitucija ostala popularnija od muške prostitucije.

U pojedinim zemljama je zakonom zabranjena, u nekima se tajno i ilegalno sprovodi, dok je u nekim zemljama javno dozvoljena.

sta je zigolo
Zakonom je u raznim zemljama različito regulisan ovaj vid posla

Ističu se sljedeći primjeri:

U Holandiji, tačnije u Amsterdamu postoji statua gde stoji natpis: “Poštujte seksualne radnice širom svijeta”. To nam dovoljno govori, da je Holandija zemlja slobodnih shvatanja, u kome je prostitucija dozvoljena.

Bilježi se i slučaj dvije sestre bliznakinje koje su se prostitucijom bavile punih 50 godina, i kako izvori navode imale su seksualne odnose sa preko 355 hiljada muškaraca.

Bugarska je zemlja u kojoj je sama prostitucija zabranjena, s’ tim što je samo od strane policije dozvoljena, te je u velikoj mjeri i raširena. 2007. godine je registrovano oko 7000 prostitutki.

9 geografskih pitanja koja samo pravi stručnjaci mogu tačno odgovoriti! Možeš li ti?

Danska je zemlja u kojoj je prostitucija dozvoljena i normalno prihvaćena u svim društvenim slojevima, kao što je slučaj i sa ostalim zemljama Skandinavije.

Razlikuju se od ostalih evropskih prostitutki, samo po tome što su u obavezi da državi prikažu i priliv novca zarađenog, a da nije vezan za prostituciju.

Irska je zemlja u kojoj je prostitucija strogo Zakonom zabranjena i vodi se kao krivično djelo.

U Brazilu je prostitucija legalna i veoma rasprostranjena, dok je na Tajlandu zabranjena, međutim usluge se u velikoj mjeri nude individualno i tajno.

ZIGOLO
Prostitucija je u nekim zemljama legalna, dok je u nekima još zakonom zabranjena

Muška prostitucija kroz historiju

Istospolna muška prostitucija je pronađena u svim naprednim kulturama. Praksa “svete prostitucije” (prodaja seksualnih usluga od strane muškaraca ili žena u svetim svetištima) u nekadašnjem svijetu posvjedočena je u Starom zavjetu.

Prostitutke u staroj Grčkoj su uglavnom bile robinje ili oslobođenice ( jer slobodni građani koji prodaju svoje usluge kao prostitutke mogli su izgubiti svoja građanska prava).

U starom Rimu i antičkoj Grčkoj bile su otvorene i dugo vremena su postojale muške javne kuće.

Rad kao muška prostitutka istog pola u srednjovjekovnom islamskom svijetu bio je na sličan način ograničen na društvene “inferiorne” (dječaci, robovi) i dok se posjećivanje prostitutki smatralo grijehom, ta praksa je ipak zastupljena.

Pogledajte priču muškarca koji je bio žigolo

Danas se mnogi muškarci i žene bave sugar baby uslugama gdje ih klijenti plaćaju da idu na večere, u izlaske, na putovanja bez seksualnih usluga. Često se u ovim odnosima pojavi platonska ljubav između njih.

Historijski dokazi iz sudskih spisa i istraga o porocima pokazuju mušku prostituciju u Sjedinjenim Državama još krajem 1600-ih.

Sa širenjem urbanih područja i agregacijom gej zajednica krajem devetnaestog vijeka, muška prostitucija je postala očiglednija i uključivala je kupatila, javne kuće (kao što je Paresis Hall u okrugu Bowery u Njujorku) i barove za prostituciju ( u kojoj su takozvane “vile” tražile druge muškarce za seks i dobijale proviziju za prodaju pića).

Nekada su bili prepoznatljivi po crvenoj boji koju su nosili. Zbog toga što crvena boja ima jako značenje.

Klijenti i muški seksualni radnici se poklapaju na nekoliko načina. Muški seksualni radnici se često nazivaju različitim imenima u zavisnosti od toga gdje nađu svoje klijente.

sta je zigolo
Muški escrot ima više naziva

Žigolo sinonimi

Muškarci koji rade na ulici, u kupatilima ili parkovima su tipično poznati kao “prevaranti”; Muškarci koji rade u barovima nazivaju se “prevarantima iz bara” ako ne plešu, ili “go-go momcima” ili “egzotičnim plesačima” ako plešu ili se skidaju u klubu.

Muškarci koji se oglašavaju za klijente u štampanim medijima ili putem interneta obično su poznati kao “pratitelji”, “maseri” ili ” slobodni momci”.

Postoje dvije vrste pratnje: nezavisna (ne radi za agenciju) i bazirana na agenciji (radi za agenciju).

Broj uličnih radnika je u opadanju sa pojavom resursa zasnovanih na Internet stranicama, ali potreba za brzim gotovinom beskućnika ili siromašnih muškaraca garantuje kontinuiranu dostupnost uličnih žigola.

prostamid

Prostamid – Prirodan proizvod koji sprječava prostatitis

Za očuvanje zdravlja prostate

  • smanjuje upalu, peckanje i bol kod mokrenja
  • ubija bakterije
  • pruža održive i dugotrajne rezultate
  • pogodan za bilo koju dob i fazu bolesti

Izdvajamo za vas

drugi upravo čitaju

Citati o braku

Citati o braku koji savršeno opisuju ljubav i bračnu zajednicu ‘’Najboljom ženom smatra se ona koja bi bila kadra da svojoj djeci zamijeni oca kad...

Aleksandar Vučić biografija (mjesto rođenja, godište, porijeklo, visina)

Aleksandar Vučić biografija Datum rođenja: 5. mart 1970. Mjesto rođenja: Beograd Država: Srbija Zanimanje: Političar, predsjednik države Stranka: Srpska Napredna Stranka (SNS), prije Srpska Radikalna Stranka Religija: Pravoslavlje Seksualna orijentacija: Heteroseksualac Visina:...

Citati o porodici – Najljepši citati

Citati o porodici najbolje će opisati vašu ljubav prema porodici. Stoga, oni su idealni za razne prilike poput rođendana i drugih proslava. “Porodica je jedno...

Alija Izetbegović citati – Najljepši citati

Alija Izetbegović, prvi predsjednik nezavisne Bosne i Hercegovine i poznati političar i mislilac. Ostavio je za sobom mnoge značajne citate koji odražavaju njegove poglede na...

možda te zanima