back to top

Ako vas zanima kako skinuti video sa Instagrama na pravom ste mjestu! Donosimo listu svih aplikacija koje će vam pomoći da sačuvate željeni video!

Instagram je sve popularnija društvena mreža koja pored glavne namjene a to su objave slika, nudi i mogućnost objave video snimaka.

Postoji mnogo načina za kreiranje videa na Instagramu – kao običan video post, u vašoj priči ili u obliku Reelsa. No,ako želite da sačuvate Instagram video i preuzmete ga na svoj telefon, postoji nekoliko načina da to uradite.

Ako ste slučajno izbriali objavu sa Instagrama i u galeriji onda mislite da ne postoji način da ih vratite. Imamo dobre vijesti za vas jer je Instagram uveo opciju vraćanja izbrisanih objava.

Instagram olakšava spremanje i preuzimanje videozapisa iz vaše priče. Međutim, ako ste kreirali video objavu, više ne postoji opcija u meniju sa tri tačke da ga sačuvate direktno u svoju kameru.

Umjesto toga, možete ga spremiti u svoje Instagram kolekcije, snimiti ekran kako bi sačuvali u galeriju ili ga preuzeti pomoću aplikacija namijenjenih za to. 

Također, pripremili smo uputstvo kako deaktivirati Instagram nalog u samo nekoliko koraka!

Sigurno vam se desilo da ste surfajući Instagramom naišli na video za koji ste poželjeli da imate sačuvan na svom telefonu ili računaru. Donosimo nekoliko načina kako skinuti video sa Instagrama.

Kako skinuti video sa Instagrama

Aplikacije za skidanje videa

Android uređaji su opskrbljeni aplikacijama koje nude opciju skidanja video snimaka. Mi preporučujemo Video Downloader for Instagram.

Aplikacija radi na jednostavnom principu. Dovoljno je kopirati link od videa koji se nalazi na Instagramu te ga zalijepiti u polje za preuzimanje.

Saver Reposter for instagram aplikacija nudi mogućnost preuzimanja videa ali i mogućnost preuzimanja slika i kopiranja teksta koji se nalazi ispod objava.

Internet stranice za skidanje videa

U ponudi se nalazi mnogo stranica na kojima možete preuzeti video koji želite. Princip je jednostavan. Kopirate link videa koji želite preuzeti te ga zalijepite na stranici u polje predviđeno za to:

Instagram Downloader

Ako želite pouzdaniju metodu koja vas neće prisiljavati da gledate svaki videozapis, onda će vam pomoći third party / treće strane aplikacija.

Preporučujemo Video Downloader za Instagram, besplatan je i reklame nisu previše dosadne. Vrlo je jednostavan i lagan za korištenje.

Instagram Downloader je popularna stranica za skidanje videozapisa sa ove mreže.

Uputstvo za upotrebu:

 1. U aplikaciji Instagram otvorite video koji želite da preuzmete i dodirnite meni u gornjem desnom uglu (tri okomite tačke).
 2. Onda kliknite na opciju Kopiraj link ili Copy Link.
 3. Nakon toga, otvorite Video Downloader za Instagram i dodirnite dugme Paste.
 4. Link će biti zalijepljen i video će se automatski preuzeti i sačuvati u galeriji.

Kako preuzeti Instagram video na iPhone

Opcije su vrlo ograničene kada je iOS u pitanju, ali na svu sreću znamo dobru aplikaciju za repost koja također preuzima Instagram fotografije i videozapise.

Regrammer je potpuno besplatna aplikacija (podržana oglasima) koja će vam pomoći da preuzmete bilo koji video s Instagrama na vaš iOS uređaj.

Njegova upotreba je ista kao Video Downloader za Instagram.

Važna napomena: Mnoge aplikacije koje prezuimate koriste vašu lokaciju. Važno je da budete upoznati koje aplikacije imaju pristup lokaciji vašeg telefona.

Uputstvo za korištenje Regrammer aplikacije

 1. Jednostavno kopirajte URL videozapisa sa Instagrama i zalijepite ga u aplikaciju Regrammer.
 2. Nakon toga, dodirnite Pregled / Preview da biste ga otvorili i preuzeli.
 3. Videozapis će biti automatski sačuvan u kameri i vidjet ćete opcije za ponovno postavljanje.
kako skinuti video sa instagrama
Aplikacija je vrlo lagana za korištenje.

Postoji još jedna aplikacija za preuzimaje videozapisa sa ove društvene mreže – Blaze.

Uputstvo za korištenje Blaze aplikacije

 1. Preuzmite aplikaciju Blaze: Browser & File Manager iz Apple App Store-a.
 2. Otvorite aplikaciju Instagram na svom iPhone uređaju. Na video objavi koju želite da sačuvate, dodirnite ikonu sa tri tačke i izaberite Kopiraj vezu / Copy Link u meniju.
 3. Zalijepite vezu u aplikaciju Blaze, odaberite preuzimanje i odaberite opciju za spremanje videa u svoju kameru.

Korisnici iPhona se uvijek pitaju Šta kad iPhone uspori? zbog toga smo pripremili najčešće uzroke i rješenja.

Kako preuzeti video na Androidu

Ako imate Android onda jedna od aplikacija za skidanje videozapisa je Video Downloader for Instagram koju smo ranije naveli.

Osim ove aplikacije postoji još nekoiko načina kako možete sačuvati željeni video na mobilni uređaj.

Na Androidu se video snimci automatski preuzimaju čim ih pogledate, samo trebate pronaći gdje su sačuvani.

Alternativno, možete koristiti aplikaciju treće strane za preuzimanje videozapisa bez potrebe da ih prvo pogledate. U nastavku ćemo provjeriti obje metode.

Pogledajte video za detaljnije uputstvo!

Metoda 1: Preuzmite Instagram videozapise iz keša / cache aplikacije

Da bi ovo funkcioniralo, prvo pogledajte video koji želite da preuzmete. Koji god dio budete gledali bit će preuzet. Stoga, obavezno pogledajte cijeli video ako želite cijeli video.

Zatim otvorite upravitelj datoteka na svom telefonu i idite na Android > podaci > com.instagram.android > keš > videozapisi.

Ovdje ćete pronaći sve videozapise koje ste pogledali, a oni će imati ekstenziju .clean. Možete ih dodirnuti i odabrati opciju Video za reprodukciju.

Ako želite da ih konvertujete u audio format, jednostavno ih preimenujte i promijenite ekstenziju .clean u .mp4.

Svi videozapisi se čuvaju kao keš memorija. Ako se keš/ cache memorija telefona izbriše, tada će se i ovi videozapisi izbrisati.

Ako želite trajno zadržati videozapis, trebali biste ga premjestiti na drugu, sigurniju lokaciju.

Metoda 2: Korištenje aplikacije treće strane

Metodu dva smo već ranije opisali i objasnili. Sve što je potrebno jeste da preuzmete aplikaciju Video Dowmnloader for Instagram, kopirate link željenog videozapisa i zalijepite ga na aplikaciju. Nakon toga vaš video će biti spreman da ga spasite u Galeriju telefona.

Photoshop Camera aplikacija za Android i iOS uređaje

kako skinuti video sa instagrama
Skinuti video sa instagrama možete uz pomoć aplikacija treće strane.

Kako sačuvati Instagram videozapise snimanjem ekrana

Snimanje ekrana je sve popularnija opcija za spašavanje raznih sadržaja, pa tako i videozapisa sa Instagrama.

Također, možete snimiti ekran svog telefona na iPhone-u ili Android-u kako biste sačuvali Instagram video.

Ako imate iPhone, možete snimiti svoj ekran iz Kontrolnog centra. Ako imate Android 11, možete snimiti svoj ekran tako što ćete pristupiti listi brzih postavki.

Ukoliko koristite Android koji je prethodio Androidu 11, snimanje ekrana je moguće samo putem aplikacije treće strane, kao što je AZ Screen Recorder.

Ukoliko planirate kupovinu novog iPhone telefona pogledajte Apple iPhone SE Recenzija jeftinog iPhonea koju smo pripremili za vas.

Kako sačuvati video preko računara / laptopa

Postoje dvije metode kako možete sačuvati video preko vlastitog laptopa.

Metoda 1: Preuzimanje iz izvornog koda

Ovo je za neke komplikovaniji način preuzimanja jer ga skidate direktno iz kodova. Mnogi ne znaju da možete pregledati izvorne kodove video stranice i izvući link za preuzimanje.

Evo kako se to radi:

 1. Otvorite video koji želite da preuzmete.
 2. Kliknite desnim tasterom miša na njega i izaberite Inspect element. U zavisnosti od vašeg pretraživača, naziv može biti drugačiji, na primjer Prikaži izvor stranice.
 3. Sada pritisnite tipke Ctrl + F da otvorite opciju Find i upišite “.mp4” u n
  Pretraga će otvoriti dio koda. Ovdje kopirajte link pored src= (link završava sa .mp4)
 4. Samo zalijepite ovaj link u novu karticu i video će se početi reproducirati. Zatim možete kliknuti desnim tasterom miša i odabrati Sačuvaj video kao… da preuzmete video.

Metoda 2 podrazumijeva korištenje aplikacija / stranica koje su namijenjene za to.

Kao što smo prije naveli sve što trebate uraditi je ukucati na Google pretraživač Instagram video converter, a postupak skidanja je isti!

Zaključak

Vjerujemo da je korištenje treće strane mnogo lakši način za preuzimanje Instagram videa. Sve što treba da uradite da kopirate/zalijepite link da biste dobili svoj video.

Iako i druge metode također mogu dobro funkcionirati u određenim situacijama. Na primjer, ako želite preuzeti videozapise iz svoje historije gledanih videozapisa, onda je metoda Android telefona i preuzimanje videa iz Cache memorije odlična opcija.

Preporučujemo za vas

drugi upravo čitaju

Čaj od brusnice

Zašto je biljka brusnica zdrava? Brusnica je zimzelena patuljasta žbunasta biljka koja raste u močvarnim područjima. Svaki plod ove biljke je jestiv i ima široku primjenu...

Čaj od nevena

Zašto je zdrav čaj od nevena? Oganjac, žutelj i nevenovo cvijeće su biljke iz porodice glavočika, najpoznatija kao Neven. Cvjetaju od ranog proljeća do...

Kako izabrati dobru školu za svoje dijete?

Može biti zastrašujuće teško pronaći i odabrati pravu školu za svoje dijete. Škola koju odaberete može imati utjecaja na njihov razvoj, prijatelje, pa čak i...

Kako da naučite engleski jezik?

Učiti da govorite engleski može biti teško, ali ne odustajte! Uz dovoljno prakse i pravih resursa, možete samouvjereno početi govoriti i naučiti engleski jezik. Kako...

možda te zanima