back to top

Trikovi za Instagram Stories koje sigurno niste znali nalaze se u ovom cool članku. Testirajte ove instagram trikove i oduševite prijatelje i pratioce!

Svi su zaluđeni “pričama” na Instagramu, a svakodnevno se pojavljuju noviteti i dodatne funkcionalnosti na ovom polju, ovo su načini da ih učinite savršenim.

Donosimo neke od najboljih trikova i mogućnosti koje nude Instagram Stories, a za koje možda niste ni znali. Sudeći po dosadašnjim komentarima korisnika, upravo ovo su stavke koje mnoge muče.

Trikovi za Instagram Stories koji će vas iznenaditi

Kompletnu pozadinu možete obojiti u željenu boju samo jednim klikom. Nema potrebe da birate marker, pa ručno sve bojite. Dakle, najprije uslikate bilo šta u svojoj okolini.

Potpuno je nebitno šta se nalazi na fotografiji, pa to može biti i pod.

Kako obojiti kompletnu pozadinu u jednom kliku

Trikovi za Instagram Stories
Trikovi za Instagram Stories

Kada sve to uradite potrebno je da kliknete na bilo koji marker, izaberete boju, kliknete na ekran i držite nekoliko sekundi. I voilà – dobit ćete savršenu pozadinu za bilo kakav tekst koji želite napisati u vašoj “priči”.

Kako ubaciti pjesmu u Instagram Stories

instagram story trikovi

Zapravo, kada pustite muziku na telefonu ili putem nekog muzičkog servisa dok objavljujete Instagram Stories, vaša hit pjesma će biti integrisana i u “priču” koju objavljujete, pod uslovom da je riječ o video a ne foto formatu.

Kako izabrati dodatne boje i nijanse za instagram stories

Trikovi za Instagram Stories

Ako vam se ne dopadaju ove osnovne boje i želite neku posebnu nijansu, sve šta treba da uradite jeste da kliknete i držite na odabranoj osnovnoj boji.

Tako će vam se otvoriti kompletna paleta (kao na fotografiji ispod), na kojoj prevlačite prstom i stanete kod željene nijanse.

Ni u jednom trenutku ne treba da podignete prst sa ekrana dok ne dođete do željene nijanse, inače će se postupak poništiti.

Kako smanjiti veličinu fonta na Instagram objavi

trikovi za instagram story

Sigurno vam se dešavalo da napišete dugačku riječ koju Instagram automatski prelomi u dva reda, a smanjivanje sa dva prsta ne ekranu ne pije vode jer samo proporcionalno umanji kompletan tekst?

I za to ima rješenje!

Kliknite na otkucani tekst da vam se otvori tastatura, kao na fotografiji u sredini, pa potom kliknite na AA u lijevom ćošku i gore-dole povlačeći smanjujte i povećavajte tekst.

Primijetit ćete da je smanjivanjem kompletna riječ ispisana kako treba.

Nakon što to završite, ako vam slova budu mala, možete sa dva prsta uobičajeno uvećati kompletnu riječ – bez preloma!

Trikovi za Instagram Stories ili instagram hackovi

Svi znamo da Instagram Stories ima pravilo da se može objaviti samo fotografija koja je napravljena u prethodna 24 sata.

Međutim, mnogi su se dosjetili kako i taj problem riješiti. Postoji nekoliko opcija – staru fotografiju možete skrinšotovati, pa taj skrinshot potom ubaciti u “priču” ili možete poslati fotografiju nekome na WhatsApp ili Slack, pa odatle skinuti ponovo na telefon.

Osim toga, postoji i aplikacija koja se zove Story Uploader (iOS i Android verzija). A ako ste novi na Instagramu i ne znate šta su Instagram stories pročitaajte ovaj super opis Stoiresa napisan na sajtu Marketing Orbis.

Trikovi za Instagram Stories
Trikovi za Instagram Stories

Trikovi za Instagram Stories i sve što trebate znati

Što se dogodi kad spojite dobru priču i lijepu sliku? Dobijete slikovnicu! Ili u digitalnom dobu Instagram Stories.

Nema boljeg dokaza koliko je pričanje priča važno, a ako je u kombinaciji sa slikama i videom dobijete nešto stvarno odlično što je zapravo cijela poanta content marketinga.

Instagram je nekada davno bio aplikacija rezervirana isključivo za slike, mali online foto album koji se s vremenom sve više razvijao.

Nakon slika je došao video, nakon videa direktne poruke, nakon svega toga oglasi što je mnogima malo uništilo entuzijazam ali što se može, od nečega se mora živjeti.

Trikovi za Instagram Stories su kopija Snapchata?
Trikovi za Instagram Stories su kopija Snapchata?

Najnoviji dodatak Instagramu su Stories iliti priče, dodatak koji vam omogućuje da postavite fotografiju ili video koja nakon 24 sata nestane. Slično kao Snapchat, sigurno pomišljate. I niste daleko od istine.

Instagram Stories su čisti dokaz kako je postalo teško biti originalan u današnje vrijeme i kako svi, čak i oni najveći, pribjegavaju inspiraciji tuđim idejama na način da ih prilagode sebi što je najbolje moguće.

Sljedeći put kad se lupite po glavi i tužno zaključite da ništa novo ne možete smisliti, a kamoli postati milijunaš do 30. godine, jednostavno prosurfajte internetom i osmislite na svoj način nešto što je već doživjelo uspjeh.

Tko zna, možda budete i bolji i doživite slavu i bogatstvo, a onda ću i ja pisati o vama u budućnosti.

Možda mislite da pretjerujem ali Instagram je čak posudio, ili bolje rečeno prisvojio, i ime od Snapchat Stories pa vi onda prezirno odmahujte rukom kad sljedeći put vidite ili se požalite da nešto nije dovoljno originalno.

Ako pogledate i usporedite Snapchat Stories i Instagram Stories vidjet ćete više sličnosti nego razlika. Imaju li potpuno isto ime? Imaju.

Imaju li potpuno istu funkciju postavljanja “priče” koja nestane nakon 24 sata? Imaju. Jesu li se trudili to sakriti i zapakirati na način da to nitko ne primijeti? Ni slučajno.

Trikovi za Instagram Stories
Trikovi za Instagram Stories

Što nam to govori? Da je potrebno nekoga imitirati da bismo uspjeli? Ili bismo se trebali truditi biti potpuno originalni čak i ako nam ne ide?

Američki pisac Herman Melville je rekao:”Bolje je propasti u originalnosti nego uspjeti u imitaciji” dok je Voltaire izjavio kako je:

”Originalnost ništa drugo nego razumna imitacija”, neki pak tvrde kako je kopiranje najveći znak uspjeha. Vi možete vjerovati što god želite ali činjenica je da je Snapchat sa svojim idejom ipak bio prvi.

Trikovi za Instagram Stories Kako će to utjecati na Snapchat vidjet ćemo

Činjenica je da Instagram ima puno veću popularnost i broj korisnika od Snapchata, a i Instagram Stories su puno jednostavnije za korištenje, posebno za početnike.

Kada je Nike objavio svoju prvu Instagram Story, u 24 sata su imali 800 000 pregleda dok je Nikeov najgledaniji Snapchat imao 66 000 pregleda. Toliko o popularnosti i usporedbi Instagrama i Snapchata.

Tu su i oglašivači koji se puno radije oglašavaju na Instagramu koji je u vlasništvu Facebooka nego na Snapchatu koji se po oglasima ne može mjeriti s Instagramom.

Oglašavanje na Instagramu je jednostavno, neovisno o tome kolike vam je veličine budžet ili firma. Sve što vam treba je oglas koji ste napravili na Facebooku na vašoj poslovnoj stranici i pustiti ga na Instagram. Ne može biti jednostavnije ni da želite.

Trikovi za Instagram Stories i kako napraviti Stories

 • Prvo trebate kliknuti na + u ovom nedovršenom krugu gore u lijevom kutu
 • Nakon toga kliknete na bijeli krug na dnu ekrana kako biste uslikali fotografiju ili ako ga držite, snimili video
 • Fotografije i videe možete uređivati po vlastitim željama i dodavati im tekstove i crteže. Ikona olovke nudi 3 različite opcije, a treća je vjerojatno najzabavnija jer je neonska. Aa ikona je za pisanje teksta po vlastitim željama
 • Kliknete na Done kako biste spremili priču
 • Pa na kvačicu kako biste je objavili

Ako želite više slika ili videa, nešto kao slideshow, samo ponovite sve ove korake s novim materijalom i bit će dodano vašoj priči.

Možete dodavati i filtere kojih je neusporedivo manje nego na Snapchatu ali očekujem da će se to isto promijeniti u bližoj budućnosti.

Ne, Instagram Stories nema onaj pseći ili dugin filter koji je svima toliko zanimljiv, a ja već imam noćne more od njega. Posebno od psećeg, izgleda kao loš pokušaj genetske modifikacije u Looney Tunes crtiću.

Nakon što ste snimili fotografiju ili video, samo povučete prstom preko ekrana kako biste dodali neki od filtera. Dobro je imati na umu da u Stories možete dodati i fotografije iz vaše galerije kao i Boomerang.

Alat za crtanje nudi jako puno zabavnih opcija i boja što vam može dobro doći ako želite izraziti svoju kreativnost.

Trikovi za Instagram Stories ili instagram hackovi
Trikovi za Instagram Stories za crtanje

Pa tako, ako želite samo crtati ili nešto pisati, a ne želite objaviti i fotografiju nego vam treba samo platno možete učiniti sljedeće:

 • uslikajte sliku (bilo čega, može i poda jer je i tako nećete objaviti)
 • idete na alat za crtanje
 • izaberite boju po ukusu
 • postavite prst na fotografiju i držite ga na mjestu
 • boja će popuniti cijeli ekran i sad imate platno na kojem možete pisati ili crtati što god želite nakon što završite, objavite

Dobra stvar kod Instagram Stories je opcija u kojoj možete birati tko će vidjeti vašu priču, a tko ne i to na vrlo jednostavan način:

 • odete na svoj profil i kliknete 3 točkice (Android) ili sunce (iOS)
 • izaberite Story Settings
 • i kliknite na Hide My Story From
 • izaberete osobe ili osobu s liste za koje ne želite da vide vašu priču
 • i kliknete na Done

Važno je napomenuti da će “blokirane” osobe i dalje vidjeti vaš profil i fotografije, samo neće moći vidjeti priču. Možete cenzurirati i komentare ako se bojite negativnih ili ne želite da vam komentira svatko kome padne na pamet.

 • odete na svoj profil i kliknete 3 točkice (Android) ili sunce (iOS)
 • izaberete Story Settings
 • u Story Settings će vam se pojaviti opcija Allow Message Replies
 • možete izabrati 3 opcije – Everyone što će omogućiti svima da komentiraju, People You Follow što će omogućiti komentiranje samo onima koje pratite i Off što će onemogućiti sve komentare

Instargam Story koju snimite ili uslikate možete i snimiti na svoj telefon i na taj način ćete spriječiti da nestane nakon 24 sata.

 • otvorite svoj Story
 • kliknite na 3 točkice na dnu videa ili fotografije
 • kliknite Save Photo
 • i sve će biti spremljeno na vaš mobitel
 • Svoj Story možete objaviti i kao svaku drugu fotografiju ili video na ovaj način:
 • otvorite svoj Story
 • kliknite na 3 točkice na dnu videa ili fotografije
 • kliknite Share as Post
 • možete dodavati filtere, lokacije i sve na što ste već navikli
 • nakon svega kliknite na Share
Trikovi za Instagram Stories ili instagram hackovi
Trikovi za Instagram Stories ili instagram hackovi

Ako se bavite digitalnim marketingom ili ste samo jako znatiželjni i ovisni o statistici i brojevima, možete vrlo jednostavno vidjeti i tko gleda vaše Stories i u kojem broju.

 • otvorite svoj Story
 • povucite prstom preko ekrana
 • na dnu ekrana će se pojaviti broj pregleda i imena osoba koje su pogledale vaš Story
 • te podatke možete vidjeti samo vi

U slučaju da ste zaboravili nekoga blokirati i ta osoba je ipak vidjela vaš Story možete jednostavno kliknuti 3 točkice pored imena korisnika i izabrati opciju Hide Story From.

To vam ne bih preporučila ako koristite Instagram u poslovne svrhe. Ako ste privatni korisnik i koristite ga radi vlastitog zadovoljstva, možete raditi što god želite.

Trikovi za Instagram Stories zaključak

Teško je reći kome će bolje ići kad je riječ o pričama ili Stories, Instagramu ili Snapchatu. Sigurna je samo jedna stvar – Instagram prati trendove.

Iako je u vlasništvu Facebooka, na tržištu je duže od Snapchata i ima više korisnika to ih ni najmanje ne sprečava da iskoriste već poznatu, uhodanu i provjerenu ideju i ponude je korisnicima na svoj način.

Od Instagrama očito možemo naučiti kako su trendovi tu da se slijede. Ako mi ne vjerujete, već ste zakasnili i pregazit će vas konkurencija.

Trikovi za Instagram Stories ili instagram hackovi
Trikovi za Instagram Stories ili instagram hackovi

Trikovi za Instagram Stories tutorial

Što možemo naučiti s marketinškog stajališta cijele priče? Očito je da današnja publika sve više traži originalan i autentičan sadržaj od brendova.

Ljudi sve više, a posebno mlađe generacije, ignoriraju tradicionalno oglašavanje jer mu ne vjeruju i jer sve manje čitaju tiskane medije i gledaju TV (zašto su u Americi toliko popularni Netflix, Hulu, Amazon Prime i HBO Now? Jer nemaju oglase, tj.reklame).

Od brendova očekuju da im se približe na osobnijoj razini, da se povežu s njima, ne žele imati osjećaj da im se nešto neprestano gura i prodaje (tko to, uostalom, i želi).

U uspjeh Instagram Stories ne sumnjam kao ni u to da je budućnost marketinga svijetla i orijentirana na autentično i vizualno pričanje priča i povezivanje s publikom na osobnoj razini.U međuvremenu, svi uživajte u Instagramu i priča.

Trikovi za Instagram Stories super opcija

instagram
U međuvremenu, svi uživajte u Instagramu i priča.

Preporučujemo i ove članke

drugi upravo čitaju

Citati za sina – Najljepši citati

Najljepši citati za sina U svijetu prepunom mijena i nepredvidivosti, postoji jedna veza koja se ističe svojom nepokolebljivom snagom i dubinom – veza između roditelja...

Globalhost d.o.o. širi svoje poslovanje preuzimanjem servisa Genesis

U najnovijem razvoju događaja na tržištu web hostinga i IT usluga, vodeća bosanskohercegovačka web hosting kompanija Globalhost d.o.o. koja nudi svoje usluge na web...

Kako istegnuti vrat

Kako istegnuti vrat i kako nastaje bol u vratu Kako istegnuti vrat postaje sve učestalije pitanje, kako bolovi u vratu postaju svakodnevica velikog broja ljudi. Nekoliko...

Citati o braku

Citati o braku koji savršeno opisuju ljubav i bračnu zajednicu ‘’Najboljom ženom smatra se ona koja bi bila kadra da svojoj djeci zamijeni oca kad...

možda te zanima