Kako usporiti starenje

Toliko legendi, toliko ispisanih stranica i popunjenih polica koje pričaju priče o potrazi za vječnom mladošću i načinu kako usporiti starenje.

Je li to doista jedna od velikih potraga čovječanstva, produžiti svoj život u nedogled ili je možda došlo do promjene u kojoj nije toliko bitno biti mlad koliko samo izgledati mlado. I sam Freddie Mercury pitao je tko želi živjeti zauvijek.

Kako usporiti starenje

No, istina je da mladost i mladoliki izgled nose sa sobom određenu čar i privlačnost koju ništa ne može zamijeniti. Mladost je kapital koji se danas kupuje i prodaje. Može li se ona doista kupiti? Moguće je kupiti mladolik izgled svakako. Otvorite katalog izaberite lice i tijelo koje biste željeli i pod uvjetom da imate dovoljno novca sve ovo može biti vaše. Kreme, maske tretmani… sve to danas služi kako bismo što dulje odgodile nastupanje prvih bora i borica.

Kako usporiti starenje
Kako usporiti starenje

No prava mladost nije ta. Prava mladost je ona koja dolazi iznutra. Zasigurno ste čule izreku: “Mlad si koliko se osjećaš.” To je doista istina. Pazite li na svoje tijelo naravno da će ono duže zadržati mladoliki izgled i biti manje sklono starenju. No nije dovoljno samo paziti na svoje tijelo već je potrebno pripaziti i na um.

Uvijek živite samo za sebe i ne dozvolite da vas mali životni problemi i balvani koji će se povremeno naći pod vašim petama ometu u vašoj pravoj misiji. Radite ono što radite zbog sebe, vaše pravo je da živite sretan i zdrav život i da ga živite onako kako želite.

Ako nemate više 18 godina to nije uopće važno. Ne dopustite da vaša slika o tome što je lijepa bude iskrivljena i modificirana. Činjenica je da su top modeli zapravo anomalija. Samo 1.5 % žena na svijetu rađa se prirodno sa takvom figurom i one počinju sve ranije i ranije. S krajem 20-ih njihova karijera se, uz poneku iznimku, bliži kraju.

Stoga zaboravite na kronološku dob. Ona je samo iluzija. Jeste li ikada primjetili staru ženu koja se na sav glas smije nečemu što bi bilo smiješno nekome od 15 ili dvadeset? Mislite li da ovu ženu zanima da su njene stvarne godini 65, 75 ili 95 godina? Nikako.

Zato poslušajte savjet. Jabuka ili čips koju jedete danas, sutra će biti ugrađena u vašu kožu, kosu i nokte. Birajte mudro.

Kako usporiti starenje

Redovito se krečite. Ljudsko tijelo nije napravljeno kako bi bilo nepomično čitav dan, nego kako bi se slobodno kretalo i konstantno mijenjalo položaj. Više mišića znači i veći utrošak energije iz čega slijedi da ćete biti mršaviji samim time što ste izgradili mišiće.

Ne zaboravite na um. Čitajte, naučite neku novu vještinu, neki novi jezik, pišite priče ako vam se pišu, usvajajte nove ideje… Srce je jednako bitno. Sretna žena je lijepa žena. Održavajte bitne odnose u životu i ne dopustite da prođe mnogo vremena a da niste vidjeli ljude koje volite. Ljubav i prijateljstvo i veze sa drugima koje stvaramo tokom životan srž su života, sve ostalo samo je trešnja na vrhu.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite!

Podijelite sa prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

drugi upravo čitaju

možda te zanima