back to top

Ovaj tekst će vas naučiti kako blokirati korisnike na Instagramu. Ovaj postupak možete izvesti u Instagram aplikaciji za pametne telefone, kao i na Instagramu na računaru.

Ako vas maltretira netko ko stvara nove račune kada ih blokirate, razmislite o tome da ih prijavite i da vaš račun učinite privatnim. Slijedite ove korake i saznajte kako blokirati korisnike na Instagramu.

Otvorite Instagram. Dodirnite ikonu aplikacije Instagram. Ovo će otvoriti vašu početnu stranicu na Instagramu ako ste prijavljeni na svoj Instagram račun.

Ako niste prijavljeni na Instagram, unesite svoje korisničko ime (ili e-mail adresu / telefonski broj) da biste se prijavili.

Idite na profil korisnika. Pomičite se po početnoj stranici dok ne pronađete korisnika koga želite blokirati i dodirnite njihovu sliku profila.

Kako blokirati korisnike na Instagramu?
Kako blokirati korisnike na Instagramu?

Takođe možete dodirnuti „Pretraži“ (Search) na dnu ekrana i upisati njihovo ime ili korisničko ime da biste pronašli njihov profil.

Dodirnite ⋯. To se nalazi u gornjem desnom uglu ekrana. Pojaviće se meni. Na Androidu dodirnite ⋮ ovdje.

Dodirnite „Blokiraj“ (Block). Ova opcija je na meniju.

Kad se to od vas zatraži, dodirnite „Blokiraj“ (Block). Ako to učinite, dodaćete korisnika na listu „Blokirani korisnici“ (Blocked Users) vašeg profila, što znači da neće moći vidjeti vaš profil ili komentare.

Na Androidu dodirnite „Da, siguran sam“ (Yes, I’m sure) kad to bude zatraženo.

Kako blokirati korisnike na Instagramu?
Kako blokirati korisnike na Instagramu?

Kako blokirati korisnike preko web preglednika

Otvorite Instagram. Idite na https://www.instagram.com/ u svom pretraživaču. Ovo će otvoriti vašu početnu stranicu na Instagramu ako ste prijavljeni u Instagram na svom računaru.

Ako niste prijavljeni, kliknite „Prijava“ (Log in) u donjem desnom dijelu stranice, a zatim unesite svoje korisničko ime (ili e-mail / telefonski broj) i lozinku.

Odaberite korisnika kojeg želite blokirati. Pomičite se po početnoj stranici dok ne nađete koga želite blokirati, a zatim kliknite njihovo ime profila da biste otišli na stranicu njihovog računa.

Također možete upisati njihovo korisničko ime ili ime profila u traku za pretraživanje na vrhu stranice na Instagramu, a zatim kliknite njihov profil na rezultirajućem padajućem izborniku.

Kliknite . Vidjet ćete ovu ikonu na vrhu profila osobe, s desne strane njihovog imena. Pojaviće se meni.

Kliknite „Blokiraj ovog korisnika“ (Block this user). Na dnu je izbornika.

Kada se od vas zatraži da kliknete na „Blokiraj“ (Block). Ako to učinite, račun ćete dodati na listu blokiranih korisnika.

Kako blokirati korisnike na Instagramu?
Kako blokirati korisnike na Instagramu?

Kako znati da vas je neko blokirao na Instagramu?

Da biste saznali da li vas je netko blokirao na Instagramu, postoji nekoliko znakova koje možete provjeriti:

Pretraga Korisničkog Imena: Ako pokušate pronaći korisničko ime osobe koja vas je možda blokirala i ne možete ga pronaći, to može biti znak da ste blokirani. Međutim, imajte na umu da korisnik može promijeniti korisničko ime, što također može biti razlog zašto ga ne možete pronaći ili može deaktivirati Instagram profil.

Provjerite Vaše Prethodne Razgovore: Ako ste prethodno razgovarali s tom osobom u Instagram Directu, pokušajte pronaći te razgovore. Ako je korisničko ime osobe zamijenjeno riječima “Instagrammer”, to može značiti da su vas blokirali ili su deaktivirali svoj račun.

Nemogućnost Slanja Poruka: Ako pokušate poslati poruku osobi za koju sumnjate da vas je blokirala i ne možete, to može biti znak da ste blokirani.

Nemogućnost Pregleda Profila: Ako pokušate pristupiti profilu osobe i dobijete poruku da je profil privatni ili ne možete vidjeti objave, a znate da je profil ranije bio javan, to može značiti da ste blokirani.

Nemogućnost Pronalaska na Listi Pratitelja: Ako ste sigurni da vas je osoba pratila, a ne možete je pronaći na svojoj listi pratitelja, to također može biti znak da ste blokirani.

Važno je napomenuti da Instagram ne obavještava korisnike kada su blokirani, pa su ovi koraci najbolji način za utvrđivanje da li ste blokirani ili ne.

Također, ovi znakovi nisu uvijek pouzdani jer korisnik može deaktivirati svoj račun ili promijeniti postavke privatnosti.

Izdvajamo za vas

drugi upravo čitaju

Čaj od nevena

Zašto je zdrav čaj od nevena? Oganjac, žutelj i nevenovo cvijeće su biljke iz porodice glavočika, najpoznatija kao Neven. Cvjetaju od ranog proljeća do...

Kako izabrati dobru školu za svoje dijete?

Može biti zastrašujuće teško pronaći i odabrati pravu školu za svoje dijete. Škola koju odaberete može imati utjecaja na njihov razvoj, prijatelje, pa čak i...

Kako da naučite engleski jezik?

Učiti da govorite engleski može biti teško, ali ne odustajte! Uz dovoljno prakse i pravih resursa, možete samouvjereno početi govoriti i naučiti engleski jezik. Kako...

Kako da usavršite engleski jezik?

Savjeti koji će vam pomoći kako da usavršite engleski jezik! Engleski jezik najvažniji je jezik svijeta. Ako želite naučiti jezik ili ga poboljšati onda je...

možda te zanima