Advil tablete – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Advil upute za lijek

Advil tablete su indicirane za privremeno ublažavanje vrućice i blage do umjerene boli, kao što su: glavobolja, bolovi u mišićima i leđima, menstrualni grčevi, zubobolja, prehlada i gripa.

Advil sadrži ibuprofen, a djelovanje tablete počinje 30 minuta nakon uzimanja i traje od 4 do 6 sati.

Lijek se ne smije koristiti ako postoji alergija na ibuprofen ili druge sastojke koji se nalaze u njemu, ako osoba ima aktivni gastroduodenalni ulkus, gastrointestinalno krvarenje ili je u posljednja tri mjeseca trudnoće.

Prije uporabe posavjetujte se s liječnikom ako imate povišen krvni tlak, astmu, srčanu ili bubrežnu bolest, koristite druge analgetike, imate više od 70 godina, uzimate nesteroidne protuupalne lijekove, trudni ste, imate astmu ili druga alergijska stanja.

Parazol - Protiv parazita

Lijek morate prestati koristiti kada se pojavi alergijska reakcija, pojačana bol, bol u trbuhu, visoka temperatura koja traje duže od 3 dana, krvava stolica, osip na koži.

Posavjetujte se s liječnikom ako imate ozbiljno stanje, uzimate aspirin ili druge lijekove.

Treba izbjegavati istovremenu primjenu nesteroidnih protuupalnih lijekova, a preporučuje se i oprez kod selektivnih inhibitora.

advil
Advil tablete su indicirane za privremeno ublažavanje vrućice i blage do umjerene boli.

Advil – djelovanje i nuspojave

Za odrasle i djecu stariju od 12 godina Advil se uzima u preporučenoj dozi od 1 do 2 tablete dnevno.

Ovisno o svrsi liječenja, ova se doza ponavlja, a razmak između uzimanja tablete je četiri sata. Nemojte prekoračiti 1200 mg dnevno, tj. 6 tableta unutar 24 sata.

Lijek se može uzimati zajedno s hranom ili mlijekom, ako postoje probavne smetnje. Apsorpcija može biti sporija ako se uzima s hranom.

Prilikom doziranja treba se pridržavati uputa za uporabu. Ako simptomi potraju, obratite se svom liječniku za savjet. Pridržavajte se doze i trajanja liječenja.

Nemojte prekidati tijek liječenja bez znanja liječnika. Lijek se ne smije lomiti niti žvakati.

Korištenje Advila tijekom trudnoće i dojenja smije se koristiti samo uz odobrenje liječnika. Lijek se mora čuvati na mjestu zaštićenom od vlage i svjetlosti na sobnoj temperaturi.

Ako ste zaboravili uzeti lijek u propisano vrijeme, nastavite ga uzimati prema uobičajenom rasporedu doziranja.

advil
Za odrasle i djecu stariju od 12 godina Advil se uzima u preporučenoj dozi od 1 do 2 tablete dnevno.

Nemojte uzimati Advil dvaput kako biste nadoknadili propuštene doze. Koje su nuspojave Advila?

Česte reakcije kod bolesnika su vrtoglavica, bolovi i grčevi u trbuhu, osip na koži, žgaravica, mučnina.

U 1% bolesnika javljaju se neuobičajene reakcije u vidu zatvora, loše probave, povećane količine želučanog soka, povraćanja, svrbeža kože i nervoze.

Rijetke reakcije javljaju se u 0,1% pacijenata i uključuju: abnormalnu funkciju jetre, kožnu alergiju, čir na želucu, zamagljen vid, smanjenje bijelih krvnih stanica, nesanicu, iritaciju usta, zatajenje bubrega, upalu jetre, infarkt miokarda.

Nuspojave se mogu minimizirati ako se koriste u preporučenim dozama.

advil
Ko smije uzimati advil?

Advil tablete – cijena i iskustva

Iako postoje mnogi lijekovi protiv bolova koji pomažu u ublažavanju različitih vrsta boli, važno je znati razlike među njima. Advil djeluje brzo na ublažavanje jake boli.

Jedan je od najčešće korištenih lijekova protiv bolova s protuupalnim i analgetskim djelovanjem. Studije su pokazale da je potencijal za mučninu i nuspojave manji s Advilom nego s drugim lijekovima protiv bolova.

Cijena varira od ljekarne do ljekarne u kojoj se Advil može kupiti. Kako bi liječenje protuupalnim lijekovima bilo što sigurnije, potrebno je pridržavati se terapijske doze.

Liječenje Advilom treba započeti najnižom terapijskom dozom koju će liječnik postupno povećavati.

Kao što je već spomenuto, ako bolujete od kroničnih bolesti, trebali biste o njima obavijestiti svog liječnika.

Nakon razmatranja prednosti primjene, liječnik može preporučiti lijek čak i pacijentima s povećanim rizikom.

Uz podatke sadržane u uputama za uporabu lijeka, pronaći ćete i nuspojave, kontraindikacije, interakcije s drugim lijekovima, učinak na upravljanje vozilima i strojevima, kao i druga upozorenja i posebne mjere opreza.

Preporuka

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite!

Podijelite sa prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

drugi upravo čitaju

Gdje boli jetra i zašto?

Gdje boli jetra može da ovisi od nekoliko važnih stvari na koje morate da obratite pažnju. Znate li znakove koji pokazuju da vam je jetra...

Autofagija iskustva kod 16/8 unosa hrane

Autofagija iskustva 16/8 dijete Vanjski izgled je mnogima od nas bitan te želimo najbolje što možemo. Jedno od čestih stvari na koje se ljudi fokusiraju...

Povišen kreatinin – uzrok, simptomi i liječenje

Povišen kreatinin što je i koji su uzroci Kreatinin, urati i urea sudjeluju u radu bubrega i njegovoj mogućnosti da filtrira otpadne tvari kroz mokraću,...

4 jednostavne joga vežbe za ublažavanje menstrualnih bolova

Joga vežbe mogu ublažiti menstrualne grčeve i sve su popularnije među devojkama Bolni grčevi pre i tokom menstruacije se sasvim sigurno ne mogu podvesti pod...

možda te zanima