back to top

Kako odblokirati korisnike na Instagramu? Ovaj postupak možete istražiti u Instagram aplikaciji za pametni telefon, kao i na Instagramu na računaru.

Ovaj tekst će vas naučiti kako odblokirati Instagram korisnike.

U jednom od prethodnih tekstova smo pisali kako blokirati korisnike na Istagramu ukoliko želite da vam više ne izlaze na naslovnoj stranici određeni profili. Slijedite ove korake i naučite kako odblokirati korisnike na Instagramu.

Otvorite Instagram. Dodirnite ikonu aplikacije Instagram koja podseća na višebojnu ikonu fotoaparata. Ovo će otvoriti vašu početnu stranicu na Instagramu ako ste prijavljeni na svoj Instagram račun.

Ako niste prijavljeni na Instagram, unesite svoje korisničko ime (ili e-mail adresu / telefonski broj) da biste se prijavili.

Dodirnite ikonu svog profila. To se nalazi u donjem desnom uglu ekrana. Ovo će otvoriti stranicu vašeg profila.

Ako ste prijavljeni više od jednog Instagram profila, ova će kartica umjesto toga podsjećati na vašu sliku profila.

Dodirnite . Nalazi se u gornjoj desnoj strani prozora. Pojaviće se skočni meni.

Dodirnite „Postavke“ (Settings). Ova se opcija nalazi pri dnu skočnog izbornika.

Pomaknite se prema dolje i dodirnite „Blokirani računi“ (Blocked Accounts). Na sredini je stranice ispod naslova „Privatnost i sigurnost“ (Privacy and Security).

Odaberite korisnika. Dodirnite profil osobe koju želite odblokirati.

Dodirnite „Odblokiraj“ (Unblock). Ova opcija je plavo dugme pri vrhu ekrana. Tako ćete automatski odblokirati prethodno blokiranu osobu.

Na Androidu ćete dodirnuti „Da, siguran sam“ (Yes, I’m sure) nakon što dodirnete „Odblokiraj“ (Unblock) da potvrdite svoj izbor.

Da biste odblokirali korisnika  na računaru otvorite Instagram. Idite na https://www.instagram.com/ u svom pretraživaču. Ovo će otvoriti vašu početnu stranicu na Instagramu ako ste prijavljeni na svoj Instagram račun.

Ako niste prijavljeni na Instagram, unesite svoje korisničko ime (ili e-mail adresu / telefonski broj) da biste se prijavili.

Idite na stranicu profila korisnika kojeg ste prethodno blokirali, kliknite „Odblokiraj“ (Unblock) na vrhu stranice i kliknite upit za deblokiranje. Na taj način ćete odblokirati prethodno blokiranog korisnika.

Kako odblokirati korisnike na Instagramu?
Kako odblokirati korisnike na Instagramu?

Kako izbrisati Instagram profil

  1. Idite na Instagramovu stranicu Izbriši svoj račun
  2. S padajućeg izbornika odaberite razlog za trajno brisanje Instagrama
  3. Unesite svoju lozinku i kliknite “Trajno izbriši moj račun”

Napomena: brisanje vašeg Instagram računa znači da će vaš profil, fotografije, videozapisi, lajkovi i komentari biti trajno izbrisani.

Kako odblokirati korisnike na Instagramu?
Kako odblokirati korisnike na Instagramu?

Za trajno brisanje Instagrama:

1. Prijavite se na svoj Instagram račun

Ne možete izbrisati svoj račun putem aplikacije Instagram, pa ćete se morati prijaviti na instagram.com iz web preglednika (Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera…) na radnoj površini ili mobilnom uređaju.

2. Idite na stranicu “Izbriši svoj račun” na Instagramu

Nakon što se prijavite, idite na stranicu Izbriši svoj račun i odaberite razlog brisanja računa u odjeljku “Zašto brišete svoj račun?” (Zašto brišete svoj račun?).

3. Unesite svoju lozinku i trajno izbrišite Instagram

Kako deaktivirati instagram profil? Nakon što odaberete opciju, od vas će se tražiti da ponovno unesete lozinku kako biste potvrdili da želite trajno izbrisati svoj Instagram profil.

Nakon što odaberete razlog i unesete lozinku, pojavljuje se opcija za trajno brisanje vašeg računa.

Kliknite “Trajno izbriši moj račun” i vaš će račun – zajedno sa svim vašim sadržajem i pratiteljima – biti izbrisan.

Imajte na umu: nakon što izbrišete svoj račun, ne možete se prijaviti s istim korisničkim imenom ako kasnije odlučite stvoriti drugi Instagram račun. Instagram također ne može ponovno aktivirati izbrisane račune.

S obzirom na to da u slučaju da niste spremni trajno prekinuti vezu sa svojim Instagram računom, ovdje sam da vam objasnim kako privremeno deaktivirati svoj Instagram račun.

Kako odblokirati korisnike na Instagramu?
Kako odblokirati korisnike na Instagramu?

Kako deaktivirati Instagram nalog

Želite se odmoriti od društvenih mreža, ali ne i Instagrama zauvijek? Možete privremeno onemogućiti svoj račun i ponovno ga aktivirati kada budete spremni ponovno se pridružiti Instagram zajednici.

Za privremeno deaktiviranje Instagrama:

Prijavite se na svoj Instagram račun

Prijavite se na svoj Instagram profil na radnoj površini ili putem preglednika na mobilnom uređaju, jer ovu radnju nije moguće izvršiti na Instagram aplikaciji.

Kliknite na “Uredi profil” i odaberite “Privremeno onemogući moj račun”

Kliknite na “Uredi profil” i odaberite “Privremeno onemogući moj račun”
Idite na zaslon svog profila i kliknite ‘Uredi profil’ na vrhu stranice.

Odatle odaberite “Privremeno onemogući moj račun” na dnu zaslona.

Unesite lozinku i deaktivirajte Instagram.

Pročitajte i ove teme

drugi upravo čitaju

Čaj od nevena

Zašto je zdrav čaj od nevena? Oganjac, žutelj i nevenovo cvijeće su biljke iz porodice glavočika, najpoznatija kao Neven. Cvjetaju od ranog proljeća do...

Kako izabrati dobru školu za svoje dijete?

Može biti zastrašujuće teško pronaći i odabrati pravu školu za svoje dijete. Škola koju odaberete može imati utjecaja na njihov razvoj, prijatelje, pa čak i...

Kako da naučite engleski jezik?

Učiti da govorite engleski može biti teško, ali ne odustajte! Uz dovoljno prakse i pravih resursa, možete samouvjereno početi govoriti i naučiti engleski jezik. Kako...

Kako da usavršite engleski jezik?

Savjeti koji će vam pomoći kako da usavršite engleski jezik! Engleski jezik najvažniji je jezik svijeta. Ako želite naučiti jezik ili ga poboljšati onda je...

možda te zanima