HI-TechKako brzo očistiti Gmail

  Kako brzo očistiti Gmail

  Gmail uključuje 5 GB besplatne pohrane, ali to se dijeli sa Google Diskom i Google fotografijama.

  Kako brzo očistit Gmail danas je vještina koju morate imati.  Ako često koristite ovaj vid komunikacije, brzo možete doći u situaciju da vam nedostaje prostora za pohranu novih e-mailova. Donosimo način kako brzo očistiti Gmail u zavisnosti od veliličine i težine određenog e-maila.

  Brzo i jednostavno

  Naravno, mogli biste početi brisati e-mailove jedan po jedan, ali ako imate dosta takve pošte to može oduzeti dosta vremena. Mnogi od tih e-mailova su maleni i njihovim ćete brisanjem jedva osloboditi prostor. Glavna stvar ovog savjeta je u tome da pronađemo e-mailove koji su najteži i njih ciljano izbrišemo ako više nisu potrebni.

  U polje za pretragu upišite “size:1mb” i pritisnite ENTER. ( U zavisnosti od toga koju veličinu želite da se filteriše upisujete broj umjesto 1, npr. 2mb, 5mb, 20 mb itd.)

  Kako brzo očistit Gmail

  Nakon upisane komande za pretragu Gmail će izlistati sve e-mailove koji u sebi sadrže onu količinu podataka koju ste naveli brojčano. Nakon toga jednostavno selektujete e-mailove koje želite izbrisati i na taj način brzo oslobodite prostor.

  Kako brzo očistiti Gmail
  Kako brzo očistiti Gmail

   

  Obično svi veći e-mailovi sadrže dodatke koji ih čine težim i zauzimaju više prostora. Ako vam je e-pošta važna, možete je proslijediti sebi (i ukloniti privitak dok to radite), a zatim izbrisati prvobitni e-mail. Također možete e-mail prebaciti u PDF, a zatim ga izbrisati. Ili, ako su prilozi važni, možete ih preuzeti i spremiti negdje drugdje prije brisanja pošte.