Knjiga Povratak šampiona

Knjiga Povratak šampiona idealna je za motivaciju

Knjiga “Povratak šampiona” pokazuje nam kako svi veliki šampioni ustraju unatoč porazima, ozljedama i drugim osobnim i profesionalnim neuspjesima, kako se veliki sportaši oporavljaju i pripremaju za ponovni uspjeh.

Uspjeh u sportu rijetko ide ravnom linijom jer to nije put bez prepreka. Ovo štivo istražuje kako šampioni uče ponavljati svoje uspjehe i kako se oporavljaju od neuspjeha.

Prije svega to postižu dosljednim prakticiranjem navika koje donose dobre rezultate i određenim obrascima razmišljanja koji ih vode do uspjeha.

Knjiga je namijenjena svim dobnim skupinama i svim razinama natjecanja. Ako imate želju i srce koje čezne za pobjedom i vapi da se vrati u igru ​​nakon poraza – ova knjiga je za vas.

povratak sampiona
Knjiga Povratak šampiona idealna je za motivaciju

Sažetak knjige Povratak šampiona

Pisac nas pita – Kako ćemo postići svoj cilj i na koji način ćemo se prilagoditi i odgovoriti različitim izazovima? Proći kroz neuspjehe u sportu i na drugim područjima života sasvim je normalna stvar. Ne postoji način na koji možemo potpuno izbjeći te stvari.

S čime ćete se odlučiti baviti – izazovima ili prijetnjama? Odgovor čini veliku razliku. Možemo izabrati dva puta, jedan vodi u sigurnost, drugi vodi u rast.

Rast se mora birati uvijek iznova; strah se uvijek iznova mora pobjeđivati. Šampioni se uče da vide izazove, a ne prijetnje.

Svi želimo misliti, osjećati i ponašati se kao prvaci. Da takvo ponašanje i razmišljanje postane dio naše svakodnevice jer, priznajmo, zahtjevi i poteškoće dio su svih aspekata života.

  Kako se zdravo hraniti, 5 jednostavnih savjeta

Korak koji činimo između uloge natjecatelja i šampiona znači izlazak iz svoje zone komfora, pozivanje unutarnje snage i preoblikovanje teških situacija u prilike i šanse za rast i povratak.

Osnovno pravilo za šampiona da se vrati iz krize je prvo otpustiti sve probleme i osloboditi se mentalnih blokada, a zatim potražiti podršku ljudi oko sebe. Treba ponovno zavoljeti igru ​​i natjecati se s određenim ciljevima i razviti strast.

Konstantan rad i učenje jačaju optimizam, beskompromisan pristup treninzima i kontinuirana užurbanost u natjecanju od vitalne su važnosti za postizanje ciljeva vezanih uz sport i sportaše.

Njihova spremnost da prihvate dodatni napor potreban za postizanje izvrsnosti jedan je od glavnih razloga uspjeha. Bez obzira koji posao radite, nije me briga koji je to posao – želite li prekoračiti svoj ugovor ili svoju radnu stopu? Svatko bi trebao tako razmišljati i tako pristupati svom poslu.

Trebali biste razmišljati kao da ste plaćeni manje nego što biste trebali biti za svoj naporan rad. Stoga, ako svoj posao radite bolje i poboljšate način na koji ga obavljate, tada možete očekivati ​​da ćete biti plaćeni više.

povratak sampiona
Sažetak knjige Povratak šampiona

Trenutak za iskrenu procjenu

Odvojite trenutak za iskrenu procjenu. Prekoračujete li ugovor/normu? Daješ li svaki dan maksimum u svom poslu? Što je s tvojim sportom?

Jeste li jedan od najvrjednijih radnika u svom timu? Uložite 100 posto truda u postizanje svojih ciljeva i unesite strast u svoj posao.

Budite spremni uložiti trud umjesto da želite da imate više talenata i mislite da će vam biti lakše. Nikad neće. Veliki čine da sve izgleda lako, ali to je tek nakon uloženog vremena i truda.

Pisac nas podsjeća da zapamtimo da ne bismo trebali činiti nešto dok to ne učinimo kako treba, ali bismo trebali nastaviti raditi taj posao dok ne prestanemo griješiti.

  Android aplikacije za treniranje

Izgradite solidnu mentalnu i mišićnu memoriju. Nemojte samo vježbati pokret ili tehniku ​​i prestati kada vam to uspije nakon nekoliko neuspjelih pokušaja.

Umjesto toga, ako želite učiniti nešto kako treba, vježbajte dok to ne počnete činiti dosljedno uspješno.

Stalna vježba će učiniti da pravilna tehnika i forma postanu druga priroda. To bi trebao biti cilj svake vaše tehnike. Trud oko nečega dovodi do toga da to kasnije učinite bez napora.

Naši umovi prirodno lutaju – ipak smo samo ljudi. Mentalni trening za povratak prvaka omogućuje nam da ga uočimo prije nego što bude prekasno i daje nam korisne alate da se ponovno usredotočimo na zadatak koji imamo. Uz dovoljno treninga i discipline možete razviti odlučnost da se usredotočite na izazove.

povratak sampiona
Sažetak knjige Povratak šampiona

Držite se tih pravila. Čitaju:

Usredotočite se na sadašnjost – ono što se događa u ovoj predstavi, u ovom trenutku.

Usredotočite se na pozitivno – ono što radite dobro, vaše pozitivne strane.

Usredotočite se na proces – što trebate učiniti da biste bili uspješni, i biti dobro raspoloženi, nasmiješeni.

Bavimo se sportom zbog priča, neke od tih priča su dobre, neke loše. Nema veće motivacije nego ispričati dobru priču. Sada ste spremni napraviti prvi korak na svom sljedećem putovanju. Razmislite o svojoj priči, onoj koju želite pričati do kraja života. Onda to napiši.

Ovo je bio sažetak knjige “Povratak prvaka” Jima Afremowa.

www.gospodindirektor.com

Preporuka

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite!

Podijelite sa prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija spot_img

drugi upravo čitaju

Mapa sveta

Mapa sveta kakvu poznajemo je laž, evo kako kontinenti i države stvarno izgledaju. Kada vidite ovu mapu sveta zaprepastit ćete se! Svet nije baš onakav...

Kako skinuti video sa Instagrama?

Ako vas zanima kako skinuti video sa Instagrama na pravom ste mjestu! Donosimo listu svih aplikacija koje će vam pomoći da sačuvate željeni video! Instagram...

Šta je ofsajd?

Šta je ofsajd? Pitanje koje se najčešće postavlja u krugovima fudbalske igre. Odgovor na pitanje Šta je ofsajd? detaljno vam donosimo u nastavku. Ofsajd (eng....

Gdje boli žuć?

Gdje boli žuć i što su žučni kamenci saznat ćete u ovom poučnom tekstu koji će vam zasigurno pomoći da ustanovite svoje probleme. Što su...

možda te zanima