Lasersko lečenje akni i ožiljaka od akni u poliklinici Diva

  Akne su zapravo upalno boljenje kože koje je vrlo karakteristično za pubertet. No, nekada se mogu pojaviti i nakon puberteta.

  Stres, nepravilna ishrana, hormoni, PMS su jedni od glavnih uzročnika akni.

  Svi smo se barem jednom susreli sa aknama, bilo to na licu, leđima, grudima ili čak rukama. One su danas jedne od glavnih nesigurnosti kod žena i muškaraca.

  Osim što niko ne voli vidjeti na svom licu upaljenu bubuljicu, one mogu utjecati čak na psihičko stanje osobe.

  Postoje mnogi tretmani, kreme koji obećavaju jedno – nestajanje akni zauvijek. Prije nego što potrošite ogromne pare na kreme važno je da upamtite da one neće ponuditi potpuno riješenje. Kako bi se bubuljice izliječile potrebno je otići na preglede kod provjerenih dermatologa koji će vas dalje uputiti.

  Zahvaljujući naprednoj tehnologiji danas je moguće lasersko lečenje akni i ožiljaka od akni.

  Kada se akne isuše i smiri upali proces one vrlo često ostave ”poklon” licu – ožiljak. Kako bi u potpunosti iskorijelnili ožiljak najpogodnije rješenje je laser koji će potaknuti obnovu kože.

  Glavni uzročnici akni

  Na početku smo naveli da su neki od najčešćih uzročnika akni stres, hormoni, PMS. Osim toga akne mogu biti posljedica hiperaktivnosti lojnih žlijezda.

  Bakterije u porama su još jedan uzrok akni, tada tijelo pokreće alergijsku reakciju. Također, bubiljce mogu biti posljedica upotrebe bilo koji preparata ili lijekova koji sadrže halogene elemente. U halogene elemente spadaju jodidi, kloridi, bromidi. Koža može negativno reagovati i na lijekove sa litijem, brabituratom ili androgene elemente.

  Jedan od čestih uzroka aknih na koži je nagomilavanje izumrlih stanica površinskih slojeva kože.

  Neizbježno je navesti i stres koji može biti okidač da se pojave akne na koži. Zbog toga mnogima se pojave bubuljice i nakon puberteta upravo zbog stresa, hormonalnih pojava, osjetljivosti na određene namirnice.

  Posebna vrsta akni su klorakne koje nastaju zbog izlaganja visokim razinama klorovih spojeva( posebno klorovim dioksinima) koji mogu prouzrokovati snažu i dugotrajnu pojavu bubuljica.

  Pravilna njega kože

  Bez obzira da li imate akne, mitisere ili vam je koža bez nepravilnosti u svakom slučaju morate imati uspostavljenu određenu večernju i jutarnju rutinu lica.

  Koža lica je izuzetno podložna uticaju vanjskih faktora, poput hladnoće, sunca, i zbog toga je podrebno redovno njegovati.

  Rutina njege lica ne mora nužno biti ispunjena preskupim proizvodima. Važno je da proizvode koje koristite za umivanje i toniranje lica, kao i kreme budu bez silikona, parabena i parfema.

  Posebno ako imate osjetljivu kožu vrlo važno je koristiti sve proizvode bez parfema.

  Gledajte na rutinu njege lica kao posebno vrijeme za vas ujutro i navečer. Vaša koža će vam biti zahvalna čak i ako samo koristite dva proizvoda dnevno.

  Također, nekada možete posjetiti i tretmane za lice koji će dubinski očistiti, njegovati i hidratizirati kožu lica.

  Neizostavan je SPF 50

  Kada govorimo o jutarnjoj rutini njege lica neizostavno je koristiti SPF 50. Krema sa zaštitnim faktorom SPF 50, čak i u zimskom periodu, vaše lice će zaštiti ne samo od zraka sunca već i dodatno hidratizirati.

  Također, odgovarajuća krema sa SPF-om djelovat će umirujuće na vaše lice. Posebno ako imate problema sa bubuljicama spriječit ćete njihovu pojavu.

  Dakle, svakodnevna njega i povremeni odlasci na tretmane su najbolji prijatelji za vaše lice. Svaka žena ali i muškarac moraju brinuti o koži lica jer na njoj se osjete i vide prvi znakovi starenja.

  Ukoliko imate vrlo osjetljivu kožu onda je nužno da pazite šta stavljate na lice i izbjegavajte iritirajuće sastojke.

  Obratite pažnju na proizvode sa nekomedonim proizvodima. Naposljetku važno je napomenuti da ukoliko se borite sa upaljenim aknama obratite dermatologu. Vaša koža zahtjeva posebnu brigu, stoga je poželjno da prije isprobavanja bilo kojih proizvoda posavjetujete se sa stručnjakom.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

  Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite!

  Podijelite sa prijateljima!

  Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

  Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

  NeznaSe.ba
  NeznaSe.bahttps://neznase.ba
  NeznaSe.ba je wikipedija manje pozntih riječi i izraza. Značenje riječi potražite na NeznaSe.ba. Predložite riječ i učestvujte u kreiranju wikipedije.

  ━ drugi upravo čitaju

  Šta je Platonska ljubav?

  Platonska ljubav se definiše kao aseksualni odnos ljubavi i privrženosti prema nekoj osobi. Za platonsku ljubav čuli smo gotovo svi i vjerujem da je velika...

  Kako uljepšati video na telefonu

  Kako uljepšati video na telefonu uz pomoć aplikacije i kako možete da montirate video klipove na vašem telefonu. Uređivanje fotografija na telefonu je sasvim normala...

  Mapa sveta

  Mapa sveta kakvu poznajemo je laž, evo kako kontinenti i države stvarno izgledaju. Kada vidite ovu mapu sveta zaprepastit ćete se! Svet nije baš onakav...

  Šta je to silikonska mušema? – Značenje riječi 2022.

  Šta vam je prva asocijacija na silikonska mušema? Mnogi prvo pomisle na bake, jer one vole mušeme da drže na stolovima. No, ima onih koji...

  Golf II – Legenda Balkana

  Golf II samo spominjanje ovog automobila donosi nam lijepa sjećanja. Bez obzira da li imamo veliko znanje o automobilima ili ne svi znamo kako...

  Paraziti u stolici forum

  Forum je najbolje mjesto na kojem možete saznati više o problemu parazita u stolici. Na mjestima kao što su paraziti u stolici forum možete...

  Šta znači Neimar?

  Neimar je pojam arapskog porekla, nastao od arapske reči mi’mār, koja u prevodu znači – graditelj, a sam pojam predstavlja raniji naziv za arhitektu. Prije...

  Šta je Žigolo? Otkrij značenje riječi!

  Pojam žigolo se vezuje za mušku prostituciju, vodeći se činjenicom da je još od davnina prostitucija poznata u svim slojevima društva, pri čemu se...