Kako uljepšati video na telefonu uz pomoć aplikacije i kako možete da montirate video klipove na vašem telefonu.

Uređivanje fotografija na telefonu je sasvim normala stvar, a aplikacije koje su namijwenjene za to su preplavile Google Play i App Store prodavnice.

Kada je u pitanju montaža video klipova na telefonima, tu je već drugačiji scenario. Nije da ne postoje aplikacije za montiranje video klipova na marketima, ali nisu tako česte.

Kako uljepšati video na telefonu besplatno!

Većina aplikacija za video montažu su freemium ili se plaćaju. Freemium aplikacije su baš dosta prisutne, međutim one nisu baš najbolje, a što je najgore, za svaki napredniji efekat ili funkciju mora da se plati licenca.

Sve ovo vam govorimo u namjeri da istaknemo to zbog čega je aplikacija o kojoj ćemo sada govoriti jako dobra.

Dakle, WeVideo je jedna moćna platforma koja u okviru svoje usluge sadrži tri paketa: besplatan, premium i pro.

Besplatan naravno podrazumijeva pojedine limite, dok se premium od pro paketa razlikuje samo za jednu funkciju.

Šta ustvari to znači u praksi? S obzirom na to da je WeVideo dostupan preko web-a, za iOS i za Android operativne sisteme, klasičnim korisnicima je besplatan paket sasvim dovoljan.

Vi ste u mogućnosti da koristite gotovo sve alatke, potpuno sve filtere i efekte i da na oblaku nakačite čak 10GB video materijala.

Super je to što niste uslovljeni da čuvate samo na oblaku ili da uređujete video klipove koji moraju biti vremenski ograničeni.

Po našem iskustvu, jedina stavka na koju ste “ucijenjeni” je reklamna animacija koja ide na kraju videa. To ne smeta većini, sve dok korisnici WeVideo aplikacije imaju odriješene ruke da koriste sve alatke i efekte.

Također, moramo da pohvalimo i to da se po završetku uređivanja video klipa, on može direktno nakačiti na YouTube, što je kod drugih aplikacija jedna od funkcija koje se plaćaju.

Kao što smo spomenuli, WeVideo možete preuzeti na svoj iOS ili Android uređaj s priloženih linkova:

Kako koristiti WeVideo za super video klipove

Prvo što treba da uradite je da se prijavite na WeVideo. To možete obaviti pomoću svog Facebook i Google+ naloga ili direktnom registracijom na WeVideo pomoću svog ličnog email-a.

Kada s tim završite bit ćete prebačeni na početnu stranicu preko koje primjenjujete video zapis koji želite da montirate, kao i audio zapise, efekte, fotografije i naslov.

Video zapise i fotografije možete dodatno uređivati dodirom na malu olovčicu koja je pozicionirana u ćošku sadržaja koji uređujete.

Dodirom na olovčicu moći ćete da skraćujete video i isječete ga po svojoj volji, da pojačate ili smanjite ton video sadržaja i da dodate tekst koji će se pojaviti tamo gdje vi odredite.

Kada završite uređivanje video zapisa po svojoj želji, dodirom na “Publish” ikonicu (mala bijela strelica okrenuta na gore) započinjete proces finaliziranja vašeg rada.

Tu imate opcije za dijeljenje na YouTube, Facebook, da sačuvate video na telefon i da dodijelite naziv vašem radu. I to je to, naučili ste Kako uljepšati video na telefonu besplatno za manje od 10 minuta. Ako vam se dopada ovaj članak podijelite ga s prijateljima.

Pročitajte i ove zanimljive sadržaje

drugi upravo čitaju

Čaj od brusnice

Zašto je biljka brusnica zdrava? Brusnica je zimzelena patuljasta žbunasta biljka koja raste u močvarnim područjima. Svaki plod ove biljke je jestiv i ima široku primjenu...

Čaj od nevena

Zašto je zdrav čaj od nevena? Oganjac, žutelj i nevenovo cvijeće su biljke iz porodice glavočika, najpoznatija kao Neven. Cvjetaju od ranog proljeća do...

Kako izabrati dobru školu za svoje dijete?

Može biti zastrašujuće teško pronaći i odabrati pravu školu za svoje dijete. Škola koju odaberete može imati utjecaja na njihov razvoj, prijatelje, pa čak i...

Kako da naučite engleski jezik?

Učiti da govorite engleski može biti teško, ali ne odustajte! Uz dovoljno prakse i pravih resursa, možete samouvjereno početi govoriti i naučiti engleski jezik. Kako...

možda te zanima