ZanimljivoKvizovi i MozdaliceIspuni ovaj IQ TEST koji otkiva da li si genije! 

  Ispuni ovaj IQ TEST koji otkiva da li si genije! 

  Ako postigneš 10/10 na ovom IQ testu, tvoj IQ je u najvišem postotku

  Ako je vaš IQ uistinu u najvišem percentu, lako ćete dobiti 10/10 u ovom jedinstvenom testu inteligencije. Oo je besplatan iq test za djecu i odrasle.

  Sviđa vam se ovaj sadržaj? Podijelite ga sa prijateljima! Ako voliš da igraš igrice besplatno idi na TNT Kids TV.

  Šta je inteligencija i zašto raditi IQ Test?

  Inteligencija je mentalna karakteristika koja se sastoji od sposobnosti za učenje iz iskustva, prilagodbe na nove situacije, razumijevanja i korištenja apstraktnih pojmova i korištenja prethodnih znanja za snalaženje u novoj okolini u kojima ne pomaže stereotipno nagonsko ponašanje.

  Još se definira kao sposobnost brzog i učinkovitog snalaženja u novim i nepoznatim situacijama, a postoji i apstraktna definicija da je “inteligencija ono što se mjeri testovima inteligencije”.

  Iako se definicije inteligencije razlikuju, teoretičari se slažu da je inteligencija potencijal, a ne potpuno razvijena sposobnost. Smatra se da je inteligencija kombinacija urođenih karakteristika živčanog sustava i razvojne inteligencije, oblikovane iskustvom i učenjem.

  Inteligenciju je moguće mjeriti, iako nesavršeno, testovima inteligencije. Iako bi se moglo pomisliti da visoka inteligencija omogućava osobi uspjeh u društvu, mnogi drugi činbenici koji utječu na društveni uspjeh čine predviđanja nepouzdanim.

  Mehanizmi pretvaranja inteligencije u društveni uspjeh nisu u potpunosti razjašnjeni. Tako, na primjer, postoji čvrsta veza između uspjeha u osnovnoj školi i inteligencije, ali nakon toga nije više moguće predvidjeti uspjeh pojedinaca na temelju inteligencije.

  Inteligencija, mjerena IQ-om i drugim testovima, se najčešće koristi u obrazovnim, poslovnim i vojnim organizacijama zato što je dobar pokazatelj na ponašanje pojedinca.

  Zanimljivi kvizovi: Ne znate 4 od 6 odgovora u ovom kvizu?