MINECRAFT KVIZ Koliko dobro poznaješ Minecraft?

Minecraft kviz će otkriti koliko dobro poznaješ najpopularniju igricu na svijetu!

Zagraj Minecraft kviz odmah i dokaži se drugima. Ako ti kviz nije dovoljan, okušaj se otkrivanjem okvira ili zavrti čudnovati kotač pa zaigraj Minecrafta!

Kviz Minecraft za početnike

Mineecraft je čudesna igrica koja je zaludjela svijet!

Minecraft je dosad kupilo više od 54 milijuna ljudi, a možemo ga igrati na računalima, mobitelima i konzolama. Sa 17 milijuna prodanih primjeraka postao je i najprodavanija igra za osobna računala.

Švedska tvrtka Mojang predstavila nam je Minecraft prije pet godina, a ova megapopularna igra brzo je osvojila svijet. Ove jeseni u priču oko globalnog fenomena uključio se i golemi Microsoft koji je tvrtku Mojang, a s njima i Minecraft, kupio za 2,5 milijardi dolara.

Veza Minecrafta i Lega jako je duboka

Mnogi će često ovu igru usporediti s LEGO kockama. Baš kao kod Legića, koji nam omogućuju da stvaramo najmaštovitije predmete, tako i u Minecraftu od virtualnih kockica možete složiti najrazličitije predmete, ali i cijele svjetove.

I po tome se razlikuje od klasičnih videoigara jer nema neki jasni konačni cilj poput većine igara. Dok se zbog vizualnog izgleda igre i slobode stvaranja Minecraft često naziva virtualnim Legom, sad se mogu čak i kupiti službeni Lego Minecraft setovi kocaka za slaganje.

Zaigraj i Minecraft Gameshow kviz

Krećete praznih ruku, ali brzo ćete naučiti graditi

Igru možete igrati sami i stvarati najčudesnije predmete, ali možete se uključiti i u golemu zajednicu online igrača te zajednički raditi na kreiranju digitalnog svijeta.

Svijet Minecrafta ima tri osnovne dimenzije. Uz Overworld, koji je svijet u kojem se obično igramo, tu je i The Nether, “podzemni svijet” u koji možemo ući kroz posebni portal.

U ovom paklenom svijetu će nas čekati i zmaj kojeg moramo poraziti da nam se otvori portal za povratak u normalni svijet. Kako bi došli u The End (Kraj) trebate izraditi posebni predmet.

minecraft kviz
MINECRAFT KVIZ Koliko dobro poznaješ Minecraft?

Dva su osnovna moda u kojima se može igrati Minecraft. U “Preživljavanju” brojne će vas stvari pokušati napasti već od prve noći u igri. Ovdje ćete početi poput stranca u novoj zemlji i morati naučiti kako prikupiti resurse.

Pritom, naravno, morate paziti i na zaštitu. Tako ćete moći izraditi oklope, oružja, ograde ili kuće u kojima ćete se skloniti, ali i uzgajati životinje kako biste preživjeli. U igri startate praznih ruku, a kako ćete učiti graditi bolje alate, tako ćete brzo moći napraviti i kompleksnije građevine. 

Otkrivanjem okvira testiraj znanje iz Minecrafta

U igri se mogu izraditi elektronički uređaji

“Kreativni” način igranja je onaj u kojem ćete graditi najmaštovitije strukture s neogra – ničenim resursima i zabavljati se. Upravo taj način igranja Minecrafta omogućio je brojnim igračima da stvore mjesta i predmete od kojih zastaje dah.

Tako su marljivi igrači napravili kockaste verzije brojnih priča, poput Igre prijestolja, Gospodara prstenova, ali i potpuno funkcionalne instrumente. U gomili materijala koje možemo rudariti, u igri imamo i redstone od kojeg se mogu izraditi i električni spojevi. Tako su igrači izradili funkcionalni hard disk, ali i 2D verziju Mine – crafta unutar Minecrafta.

Uz sve što možemo napraviti unutar igre, prava ljepota igre je upravo u tome što daje onaj osjećaj postignuća i zadovoljstva kad prvi put naučimo napraviti neki alat ili kad napravimo svoju kuću ili zgradu. Slično kao i kad smo bili mali.

Pronađi par i dokaži znanje

5 koraka do tvoje prve građevine

U prvoj noći potražite zaklon

Noću iz tame izlaze čudovišta koja vas žele napasti. Od njih se možete zaštititi zidom, ali sigurnost potražite i na nekoliko kocki iznad tla! Budi pravi neimar u Minecraftu

Radni stol je jedna od važnijih stvari

Kako biste ga napravili, trebat će vam daske koje ćete dobiti udaranjem po drvu. Koristit ćete ga kako biste napravili kramp kojim ćete bolje kopati

Kopanjem do boljih alata i sirovina

Drvenom sjekirom moći ćete doći do kamena za kameni kramp, a njime ćete doći do željeza i drugih napred – nih materijala. Više materijala otvara i više kombinacija.

Za prvi krevet treba ovca

U krevetu noć brže prolazi, a osim dasaka koje znate napraviti, treba vam vuna. Za nju morate izraditi ška – re, ali i ubiti ovcu. Smjestite ga dalje od tamnih mjesta.

Puno posla za vašu kuću

Osnovnu kuću možete napraviti od drva, no ono nije čvrsto pa se savjetuje kamen kojeg možete rudariti ili dobiti djelovanjem vode i lave. Pazite da zatvorite sve otvore na kući.

Minecraft čudnovati kotač

Savjet za kraj

Baklja vam može spasiti život! Padnete li u vodu, može stvoriti zračni džep oko vas. Jedan je od najkorisnijih alata u igri uz kramp.

Koristit će ako trebate očistiti dio terena, a može vam poslužiti i u gradnji kao priručna skela, a i pridržat će kocku od pijeska ili šljunka koju stavite iznad nje. 

MINECRAFT KVIZ Koliko dobro poznaješ Minecraft?
MINECRAFT KVIZ Koliko dobro poznaješ Minecraft?

Izvor: joomboos

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite!

Podijelite sa prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

drugi upravo čitaju

Mapa sveta

Mapa sveta kakvu poznajemo je laž, evo kako kontinenti i države stvarno izgledaju. Kada vidite ovu mapu sveta zaprepastit ćete se! Svet nije baš onakav...

Šta je Žigolo? Otkrij značenje riječi!

Pojam žigolo se vezuje za mušku prostituciju, vodeći se činjenicom da je još od davnina prostitucija poznata u svim slojevima društva, pri čemu se...

Riješavati ili rješavati

Kako je pravilno pisati: riješavati ili rješavati? Dvojbe u pisanju između glasovnih skupina /ije/ i /je/ veoma su česte u hrvatskom jeziku. Nekim govornicima takve...

Šta znači natalna karta? – Nauči čitati svoju natalnu kartu!

Natalna karta, prema definiciji podrazumijeva raspored planeta na nebu, upravo u trenutku rođenja određene osobe. U trenutku nečijeg rođenja planete zauzimaju određene položaje u kućama...

možda te zanima