HI-TechKako poslati poruku koja se sama izbriše

  Kako poslati poruku koja se sama izbriše

  Whatsapp je platforma koja omogućava slanje enkriptovanih – zaštićenih poruka, koje je teško presresti. Na glasu je kao jedna od najsigurnijih chat platformi. Ipak i pored ove sigurnosti nekada vam je potrebna i dodatna sigurnost pa želite poslati poruku koja se sama izbriše.

  Ova opcija je jako korisna kod slanja osjetljivih informacija, kao što su privatni podaci, brojevi bankovnih računa, lozinke, neke fotografije za koje ne želite da ostanu spašene itd.

  Whatsapp – Kako poslati poruku koja se sama izbriše

  Poruka koja se sama briše je relativno nova opcija u Whatsapp – u. Aktivirati je možete na sljedeći način

  1. Otvorite Whatsapp na vašem telefonu ili tabletu

  2. Izaberite razgovor za koji želite aktiviratu opciju automatskog brisanja poruka.

  3. Kliknite na ime sagovornika na vrhu ekrana

  4. Izaberite opciju “Dissapearing message”

  5 Označite opciju “On”

  6. Poruke koje se same brišu su sada omogućene

  Kako poslati poruku koja se sama izbriše
  Kako poslati poruku koja se sama izbriše

  Ograničenja

  • Poruke koje se same brišu ne mogu biti aktivirane za grupne razgovore. limitirane su za 1 na 1 razgovore.
  • Kada izaberete ovu opciju, osoba sa kojom se dopisujete će dobiti obavještenje o aktivaciji opcije da se poruke same brišu
  • Poruke će biti pobrisane za 7 dana. Pobrisane poruke ove vrste ne mogu se vratiti niti naći među arhiviranim porukama.
  • 7 dana je ipak dug period i poruka može biti uslikana ili proslijeđena u tom vremenu. Budite oprezni i imajte to na umu.
  • Ako je slika, video ili dokument automatski preuzet na telefon, on neće biti pobrisan sa te lokacije. Pobrisan će biti samo u chatu, što znači da će se moći naći u galeriji ako je odabrano automatsko preuzimanje attachmenta.
  • Poruke poslane prije aktiviranja ove opcije neće biti pobrisane.

  Zaključak

  Poruke koje se same izbrišu su dobra opcija kada šaljete neke povjerljive podatke, te  ne morate brinuti da li ste pobrisali poruku ili slično.

  Kako poslati poruku koja se sama izbriše

  Također dobra su opcija za sprječavanje nakupljanja velike količine podataka. Loša strana je što ne rade na grupnim razgovorima gdje se nakupi najviše nepotrebnog sadržaja. Ova opcija će onim koji su do sada bili pedantni i brisali nebitne poruke, uštediti dosta vremena i truda.