LifestylePriroda je lijekPodmladjivanje lica hijaluronskim filerima učiniti će kožu lijepom

  Podmladjivanje lica hijaluronskim filerima učiniti će kožu lijepom

  Starenje je prirodan proces i u potnunosti ne možemo spriječiti prve bore na licu. No, adekvatnom njegom, određenim tretmanima možemo postići efekat mladolike i njegovane kože.

  Njega lica je od velike važnosti. Posebnu pažnju trebamo posvetiti na prozivode koje koristimo i njihove sastojke.

  Jedan od učinkovitih sastojaka koji se bori protiv prvih bora na licu je hijaluronska kiselina. Ona je postala jedan od glavnih sastojaka u svim anti age kremama. Svakako to je s razlogom jer čini kožu zategnutijom i svježijom. To je upravo ono što svi želimo kako da naša koža lica izgleda.

  Osim intezivne njege lica i odlasci na tretmane vrlo važna je ishrana. Zdrav način života, redovno konzumiranje povrća i voća ne samo da je pogodno za naše cjelokupno zdravlje već i za našu kožu.

  Omega 3 masne kiseline, kolagen, vitamin C, A i E, koenzim Q10 su sastojic koji pozitivno utječu na naše lice, te čine kožu više zategnutijom.

  Hijaluronska kiselina je najučinkovitija u borbi protiv bora

  Naveli smo ranije da je hijaluronska kiselina vrlo važna za našu kožu jer je čini mladolikom. Svi se rodimo s velikom razinama hijaluronske kiseline. No, kako starimo razina je sve manja što je posljedica starenja i načina života.

  Kada gubimo molekule hijaluronske kiseline pojavljuju se prve bore na našem licu, koža je dehidriana i obješena oko područja očiju i usta.

  Žene prve znakove strenja poput bora primjećuju u prosjeku na početku 30. godine. Dakle, vrlo važno je na vrijeme formirati određenu njegu lica ali i odlaziti redovno na tretmane kako bi nahranili našu kožu i očuvali je mladom.

  Zahvaljujući naprednoj medicini danas postoji opcija podmlađivanje lica hijaluronskim filerima koji će pružiti željeni sjaj i zategnutost vašem licu.

  Uz pomoć hijaluronskim filerima možemo konturisati lice, pobrinuti se za neželjene bore i fine linije na licu, te povećati usne i podići jagodice.

  Fileri su postali popularan izbor u borbi protiv prvih znakova starenja, ali i poboljšavanju svih crta lica prema vašem izboru.

  Svakako da postoje i kreme sa hijaluronskom kiselinom no fileri i krema su vrlo različiti. Fileri pružaju efekat na licu mjesta koji je dosta dugotrajniji od kreme.

  Obavezno korištenje SPF kreme

  Iako je Sunce potrebno našoj koži on ima negativne posljedice na nju ukoliko se ne zaštitimo. Potrebno je na dnevnoj bazi prije nanošenja šminke koristiti SPF kremu za lice.

  Kreme sa faktorom za sunčanje značajno štite našu kožu, posebno u borbi protiv prvih znakova starenja.

  Korištenje SPF kreme ima dugotrajne efekta nak ojima ćemo biti izahvalni kada ostarimo.

  Hidratacija

  Osim stvaranja adekvatne njege lica prema vašem tipu kože potrebno je i dnevno unošenje vode.

  Voda, osim što je dobra za naše zdravlje, dobra je i za lice jer svakodnevno hidratizira našu kožu. Ni kreme sa najvećim hidratacijskim, hranjivim sastojcima neće imati efekta ukoliko dnevno ne pijemo dovoljno vode.

  Kao što ste mogli već do sada zaključiti sve zdrave navike poput ishrane, vježbanja i načina života imaju učinak i na kožu lica.

  Kada želimo da naša koža bude što ljepša potrebno je voditi računa i o ishrani ali i o sastojica proizvoda koje koristimo.

  Pravilna i redovna njega lica je ključ zdrave kože. Osim, toga potrebno je otići na određene tretmane kako bi vašu kožu još više nahranili potrebnim sastojcima.

  Dakle, kada je u pitanju borba protiv starenja kože lica sve je međusobno povezano. Od njege, tretmana, pa do ishrane i načina života sve to zajedno se odražava na našu kožu.

  Svim navedenim savjetima postići ćete izgled zdrave i mlade kože. Pojavu bora ne možemo izbjeći. Ukoliko ih se želite u potpunosti riješiti onda je najpoželjnija opcija podmlađivanje lica hijaluronskim filerima.

  Za koju god se opciju odlučite zapamtite da se sve na koži odražava, posebno na licu. Uvijek postoji vrijeme da odvojite za njegu lica kako bi je nahranili i zaštitili.