back to top

Velika je prednost biti u toku sa informacijama, a da biste bili u toku morate biti informisani kada su u pitanju vesti i politika.

Radeći to, možete donositi mudrije finansijske odluke. Iako postoji više izvora vesti nego ikada pre, mnogi su nepouzdani i nepristrasni. Konzumirajte vesti koje se vrte oko lokalnih, nacionalnih i međunarodnih pitanja i dolaze iz renomiranih izvora. Takođe biste trebali proveriti činjenice iz vesti kako biste bili sigurni da dobijate tačne informacije.

Navešćemo Vam neke od načina kako da budete u toku  sa najnovijim vestima

  • Čitajte novinske portale sa kvalitetnim izvorom najnovijih vesti. Sa usponom interneta, vrlo su popularni portali koji imaju svoje mišljenje i pristrasnost, jer pružaju čitaocima širu sliku međutim iako su takvi izvori vesti obično zabavni, oni mogu izokrenuti vesti na načine koji nisu očigledni. Stoga je važno da redovno posećujete tradicionalne, renomirane novinske portale i tamo čitate najnovije vesti.
  • Pronađite neke specijaliziovane izvore vesti koji mogu zadovoljiti vaše potrebe. Partijski, zasnovani na mišljenju i aktuelni izvori vesti svi imaju mesto na listi za čitanje dobro informisanih građana. Iako se ne treba oslanjati isključivo na ove vijesti, one igraju važnu ulogu u razlikovanju lažne ekvivalencije.
  • Pretplatite se na Vaše lokalne novine. Lokalne novine su izvor od najvećeg poverenja kada je u pitanju kriminal, društvene aktivnosti, škola i lokalna uprava. Oni takođe često pokrivaju širi spektar tema od drugih lokalnih izvora vesti. Lokalne novine su neki od retkih izvora koji opširno izveštavaju o lokalnoj politici. Ove novine često pokreću i istraživačko istraživanje, koje kasnije preuzimaju i nastavljaju veće novine.
  • Pratite Vašu lokalnu TV stanicu. Iako lokalne novine pokrivaju širok spektar najnovijih vesti sa lokalnih događaja, lokalna televizija, iako pokriva najnovije vesti sa manjih događaja, često detaljnije izvještava o odabranim temama i takođe dopire do veće publike. U većini gradova, lokalne stanice čine većinu lokalnog medijskog pejzaža i često su jedan od izvora od najvećeg povjerenja kada su u pitanju najnovije vesti sa lokalnih političkih događaja.
  • Slušajte radio kako biste pratili najnovije vesti. Obično je javni emiter najbolji izvor saznanja o stanju u saobraćaju. Radio stanice primaju vesti o nesrećama, sudarima i skretanjima od policije, tako da su informacije uvek ažurne. Javni radio je takođe odličan izvor za jutarnje vesti, intervjue, istraživačko izveštavanje i posebne najnovije vesti. Informacije o saobraćaju ne samo da su ažurne, već se isporučuju iu formatu u kojem će vam biti od najveće koristi – u vašem automobilu.
  • Potražite blogove koji se fokusiraju na lokalne probleme. Kako internet mediji postaju sve veći deo informisanja stanovnistva, naći ćete sve više ličnih i polukomercijalnih blogova posvećenih lokalnim temama. Što je veći grad u kom živite, veća je verovatnoća da ćete imati više izbora. Samo potražite blog koji vas najviše zanima na internetu i koji ima najviše online vesti koje vas interesuju.

Kada se osjećate kao da ste pronašli pouzdane resurse, potrudite se da produbite svoju stručnost o određenoj temi koja vam je posebno bliska srcu. Na taj način ćete moći povećati svoj kredibilitet u vezi sa ovom temom, ali u isto vrijeme steći veštine koje možete primeniti i u drugim oblastima.

drugi upravo čitaju

Najbolji mobiteli u 2023.

Koji su to najbolji mobiteli 2023   Bez obzira da li telefon koristite u poslovne svrhe ili vam ipak treba samo za obavljanje svakodnevih aktivnosti, on...

IZVOR.BA Vaš Prozor u Srce Zenice

Kada se traži sveobuhvatan, brz i pouzdan izvor informacija iz Zenice i okoline, ne postoji bolji odabir od Izvor.ba. Ovaj Zenica info portal ne samo...

Online poslovi i zarada na internetu 2023

Online poslovi i zarada na internetu uživaju ogromnu populrnost. Digitalni Marketing kao Najisplativiji Biznis u Srbiji. U svetu gde se tehnologija brzo razvija, digitalizacija...

Kako pokrenuti online biznis?

Ako vas zanima kako pokrenuti online biznis odmah da znate da je online biznis odlična stvar i ima cijeli niz prednosti nad klasičnim poslovanjem. Dosta...

možda te zanima