Slušaj OnlineHit MuzikaAplikacije za prepoznavanje muzike

  Aplikacije za prepoznavanje muzike

  Sigurno ste nekada bili u situaciji da čujete neku pjesmu na radiju koja vam se svidi ali niste u mogućnosti saznati naziv izvođača ili ime pjesme.

  I ovaj problem je riješen putem naših mobilnih telefona i to na način da se nude aplikacije za prepoznavanje muzike. Donosimo pregled nekih najpopularnijih i najboljih u trenutnoj ponudi.

  Aplikacije za prepoznavanje muzike

  Aplikacije za prepoznavanje muzike

  Shazam

  Jedna od najpopularnijih i najboljih aplikacija kada je u pitanju prepoznavanje muzike. Dolazi u verzijama za sve mobilne platforme kao i za Windows uređaje. Shazam nudi i mogućnost pohrane prepoznatih pjesama i također može funkcionisati bez internet mreže

  Beatfind

  Beatfind nudi jednostavno i lagano korištenje. Ukoliko želite pomoću ove aplikacije možete istražiti biografije umjetnika, preostale pjesme albuma itd. Ova aplikacija nudi mogućnost slušanja pjesme na platformama kao što su Youtube i Spotify.

  SoundHound

  Ono po čemu se ova aplikacija odvaja od npr. Shazam jeste mogućnost da otpjevate pjesmu i na taj način je pronađete. Može biti jako korisno ako se ne sjećate teksta pjesme ali vam je melodija ostala u glavi. SoundHound nudi brzo i kvalitetno prepoznavanje muzike.

  Music Detector

  Dovoljno je da pustite muziku i ova aplikacija će u roku od par sekundi dati ime pjesme, izvođača i sve ostale moguće informacije u tom trenutku. Preuzmite na svoj pametni telefon i oprobajte Music Detector.

  Musixmatch

  Musicmatch je aplikacija koja pored mogućnosti da prepozna muziku koja svira oko vas, nudi opciju reprodukcije vlastite muzike, odnosno pjesama koje imate na svom telefonu. Jednostavna i dobra aplikacija vrijedna probanja i testiranja.