Zašto je toliko popularan doček nove godine Beograd

  Koliko ste novih godina dočekali u istom lokalu, s istim ljudima i skoro istom muzikom. Svi mi možemo dati odgovor na ovo pitanje i on bi glasio puno puta, zašto se onda ne bi odlučili za nešto novo.

  Doček nove godine Beograd zvuči zaista posebno zar ne. Možemo vam i garantovati da je to i itekako tačno. Logično je da grad koji pravi najbolje provode na Balkanu i koji uvijek ima vrhunsku ponudu pića i hrane može zadovoljiti vaše potrebe, te ih čak premašiti.

  Grad koji gotovo svaki vikend pravi vrhunske žurke uloži sve svoje napore da staru godinu isprati u stilu. Od najvećih zvijezda koje dolaze da zabavljaju goste do najboljih domaćih i stranih pića, te vrhunske hrane koja će zadovoljiti želudce najvećih gurmana Beograd ima sve.

  Spoj starog i novog malo je lokacija na svijetu, a pogotovo na Balkanu koja toliko cijene i vole provod kao što se to cijeni u Beogradu. Jedna posebna kultura gaji se u ovom gradu i provod se smatra kao ozbiljna stvar, dobro se pazi šta će se obući i kako će se ponašati. Noćni izlasci u Beogradu postali su vremenom legendarni i sami po sebi pored svih turističkih atrakcija kada je riječ o historijskom i kulturološkom smislu predstavljaju nešto zbog čega ljudi dolaze u Beograd.

  Trik leži u tome što se Beograd kao grad nikada nije oslanjao isključivo na svoju historiju i prošlost. Uvijek idu u korak s vremenom i samim tim njihova ponuda može se mjeriti s najvećim gradovima u svijetu. Ako želite posebno skupocjeno piće budite sigurni da ga možete pronaći u Beogradu, ako je u pitanju određena hrana također Beograd je mjesto za vas.

  Zašto je toliko popularan doček nove godine Beograd

  Dočekajte novu godinu u stilu

  Cijeli grad se na ovu magičnu noć pretvori u nešto posebno. Već par dana prije cijeli grad obuzme određeno novogodišnje raspoloženje. Ulice su pune snježnih i zimskih ukrasa i sve je svijetlo i radosno.

  Lokalni muzičari izlaze na ulice i sviraju prolaznicima, prodaje se topla čokolada ili čaj, dječica se igraju grudama i trčkaraju po snijegu. Kada sve to vidite i kada samo jedan dan provedete tu osjećate se kao da tu pripadate.

  Kada noć padne sve se mijenja, ali to dobro raspoloženje i radost ostaju isti.

  Cijena rezervacija

  Cijene rezervacija kao i u mnogim drugim gradovima bili manji ili veći zavisi i nikada nije ista. Na primjer cijena u kafiću ili kafani nikada neće biti ista kao i cijena recimo u hotelu ili restoranu. Različiti objekti su namijenjeni za različitu klijentelu tako i cijene nisu iste za sve lokale.

  Kafići, splavovi, klubovi su uvijek jeftiniji za rezervisati od restorana i hotela, tako da prosječna cijena rezervacije kreće se od 50 do 80 eura u zavisnosti od samog objekta i njegove popularnosti. Naravno tu su i objekti koji nudi i rezervaciju od 10 ili 20 eura tako da uvijek ima nešto za sve.

  Restorani i hoteli su nešto skuplji pogotovo kada se radi o luksuznijim mjestima. Tako da ako se odlučite za provod nove godine u ovim objektima spremite se da platite rezervaciju između 150 i 250 eura.

  Još jedan faktor koji nismo spomenuli, a bitno utiče na rezervaciju jeste muzika. Ako se radi o popularnom izvođaču koji je trenutno mega popularan očekujte dosta veću rezervaciju, dok ako pjeva neki lokalni bend rezervacije i nisu toliko skupe.

  Kao što smo spomenuli Beograd ima nešto za sve, ako želite nešto privatnije i skromnije pronaći ćete to mjesto, s druge strane ako želite nešto luksuzno i skupo također nećete biti razočarani. Grad koji otvara ruke za sve bez obzira na novac i godine vam garantuje da ćete staru godinu ispratiti u stilu i da će vam nova godina započeti savršeno.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

  Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite!

  Podijelite sa prijateljima!

  Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

  Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

  NeznaSe.ba
  NeznaSe.bahttps://neznase.ba
  NeznaSe.ba je wikipedija manje pozntih riječi i izraza. Značenje riječi potražite na NeznaSe.ba. Predložite riječ i učestvujte u kreiranju wikipedije.

  ━ drugi upravo čitaju

  Koristi koje klijentima pruža poznato kasko osiguranje

  Kasko osiguranje kao i svaka vrsta osiguranja osmišljeno je da na brz, lak i efikasan način, uz neznatan novčani izdatak, pruži važne koristi klijentima. Bilo...

  Šta je Platonska ljubav?

  Platonska ljubav se definiše kao aseksualni odnos ljubavi i privrženosti prema nekoj osobi. Za platonsku ljubav čuli smo gotovo svi i vjerujem da je velika...

  Kako uljepšati video na telefonu

  Kako uljepšati video na telefonu uz pomoć aplikacije i kako možete da montirate video klipove na vašem telefonu. Uređivanje fotografija na telefonu je sasvim normala...

  Mapa sveta

  Mapa sveta kakvu poznajemo je laž, evo kako kontinenti i države stvarno izgledaju. Kada vidite ovu mapu sveta zaprepastit ćete se! Svet nije baš onakav...

  Šta je to silikonska mušema? – Značenje riječi 2022.

  Šta vam je prva asocijacija na silikonska mušema? Mnogi prvo pomisle na bake, jer one vole mušeme da drže na stolovima. No, ima onih koji...

  Golf II – Legenda Balkana

  Golf II samo spominjanje ovog automobila donosi nam lijepa sjećanja. Bez obzira da li imamo veliko znanje o automobilima ili ne svi znamo kako...

  Paraziti u stolici forum

  Forum je najbolje mjesto na kojem možete saznati više o problemu parazita u stolici. Na mjestima kao što su paraziti u stolici forum možete...

  Šta je Žigolo? Otkrij značenje riječi!

  Pojam žigolo se vezuje za mušku prostituciju, vodeći se činjenicom da je još od davnina prostitucija poznata u svim slojevima društva, pri čemu se...