ShowbizIzlasciZašto je toliko popularan doček nove godine Beograd

  Zašto je toliko popularan doček nove godine Beograd

  Koliko ste novih godina dočekali u istom lokalu, s istim ljudima i skoro istom muzikom. Svi mi možemo dati odgovor na ovo pitanje i on bi glasio puno puta, zašto se onda ne bi odlučili za nešto novo.

  Doček nove godine Beograd zvuči zaista posebno zar ne. Možemo vam i garantovati da je to i itekako tačno. Logično je da grad koji pravi najbolje provode na Balkanu i koji uvijek ima vrhunsku ponudu pića i hrane može zadovoljiti vaše potrebe, te ih čak premašiti.

  Grad koji gotovo svaki vikend pravi vrhunske žurke uloži sve svoje napore da staru godinu isprati u stilu. Od najvećih zvijezda koje dolaze da zabavljaju goste do najboljih domaćih i stranih pića, te vrhunske hrane koja će zadovoljiti želudce najvećih gurmana Beograd ima sve.

  Spoj starog i novog malo je lokacija na svijetu, a pogotovo na Balkanu koja toliko cijene i vole provod kao što se to cijeni u Beogradu. Jedna posebna kultura gaji se u ovom gradu i provod se smatra kao ozbiljna stvar, dobro se pazi šta će se obući i kako će se ponašati. Noćni izlasci u Beogradu postali su vremenom legendarni i sami po sebi pored svih turističkih atrakcija kada je riječ o historijskom i kulturološkom smislu predstavljaju nešto zbog čega ljudi dolaze u Beograd.

  Trik leži u tome što se Beograd kao grad nikada nije oslanjao isključivo na svoju historiju i prošlost. Uvijek idu u korak s vremenom i samim tim njihova ponuda može se mjeriti s najvećim gradovima u svijetu. Ako želite posebno skupocjeno piće budite sigurni da ga možete pronaći u Beogradu, ako je u pitanju određena hrana također Beograd je mjesto za vas.

  Zašto je toliko popularan doček nove godine Beograd

  Dočekajte novu godinu u stilu

  Cijeli grad se na ovu magičnu noć pretvori u nešto posebno. Već par dana prije cijeli grad obuzme određeno novogodišnje raspoloženje. Ulice su pune snježnih i zimskih ukrasa i sve je svijetlo i radosno.

  Lokalni muzičari izlaze na ulice i sviraju prolaznicima, prodaje se topla čokolada ili čaj, dječica se igraju grudama i trčkaraju po snijegu. Kada sve to vidite i kada samo jedan dan provedete tu osjećate se kao da tu pripadate.

  Kada noć padne sve se mijenja, ali to dobro raspoloženje i radost ostaju isti.

  Cijena rezervacija

  Cijene rezervacija kao i u mnogim drugim gradovima bili manji ili veći zavisi i nikada nije ista. Na primjer cijena u kafiću ili kafani nikada neće biti ista kao i cijena recimo u hotelu ili restoranu. Različiti objekti su namijenjeni za različitu klijentelu tako i cijene nisu iste za sve lokale.

  Kafići, splavovi, klubovi su uvijek jeftiniji za rezervisati od restorana i hotela, tako da prosječna cijena rezervacije kreće se od 50 do 80 eura u zavisnosti od samog objekta i njegove popularnosti. Naravno tu su i objekti koji nudi i rezervaciju od 10 ili 20 eura tako da uvijek ima nešto za sve.

  Restorani i hoteli su nešto skuplji pogotovo kada se radi o luksuznijim mjestima. Tako da ako se odlučite za provod nove godine u ovim objektima spremite se da platite rezervaciju između 150 i 250 eura.

  Još jedan faktor koji nismo spomenuli, a bitno utiče na rezervaciju jeste muzika. Ako se radi o popularnom izvođaču koji je trenutno mega popularan očekujte dosta veću rezervaciju, dok ako pjeva neki lokalni bend rezervacije i nisu toliko skupe.

  Kao što smo spomenuli Beograd ima nešto za sve, ako želite nešto privatnije i skromnije pronaći ćete to mjesto, s druge strane ako želite nešto luksuzno i skupo također nećete biti razočarani. Grad koji otvara ruke za sve bez obzira na novac i godine vam garantuje da ćete staru godinu ispratiti u stilu i da će vam nova godina započeti savršeno.