Zašto je toliko popularan doček nove godine u Beogradu? Koliko ste novih godina dočekali u istom lokalu, s istim ljudima i skoro istom muzikom.

Svi mi možemo dati odgovor na ovo pitanje i on bi glasio puno puta, zašto se onda ne bi odlučili za nešto novo.

Doček nove godine Beograd zvuči zaista posebno zar ne. Možemo vam i garantovati da je to i itekako tačno.

Logično je da grad koji pravi najbolje provode na Balkanu i koji uvijek ima vrhunsku ponudu pića i hrane može zadovoljiti vaše potrebe, te ih čak premašiti.

Doček nove godine u Beogradu
Doček nove godine u Beogradu 2023

Grad koji gotovo svaki vikend pravi vrhunske žurke uloži sve svoje napore da staru godinu isprati u stilu.

Od najvećih zvijezda koje dolaze da zabavljaju goste do najboljih domaćih i stranih pića, te vrhunske hrane koja će zadovoljiti želudce najvećih gurmana Beograd ima sve.

Spoj starog i novog malo je lokacija na svijetu, a pogotovo na Balkanu koja toliko cijene i vole provod kao što se to cijeni u Beogradu.

Jedna posebna kultura gaji se u ovom gradu i provod se smatra kao ozbiljna stvar, dobro se pazi šta će se obući i kako će se ponašati.

Noćni izlasci u Beogradu postali su vremenom legendarni i sami po sebi pored svih turističkih atrakcija kada je riječ o historijskom i kulturološkom smislu predstavljaju nešto zbog čega ljudi dolaze u Beograd.

Trik leži u tome što se Beograd kao grad nikada nije oslanjao isključivo na svoju historiju i prošlost. Uvijek idu u korak s vremenom i samim tim njihova ponuda može se mjeriti s najvećim gradovima u svijetu.

Ako želite posebno skupocjeno piće budite sigurni da ga možete pronaći u Beogradu, ako je u pitanju određena hrana također Beograd je mjesto za vas.

Doček nove godine u Beogradu u stilu

Cijeli grad se na ovu magičnu noć pretvori u nešto posebno. Već par dana prije cijeli grad obuzme određeno novogodišnje raspoloženje. Ulice su pune snježnih i zimskih ukrasa i sve je svijetlo i radosno.

Lokalni muzičari izlaze na ulice i sviraju prolaznicima, prodaje se topla čokolada ili čaj, dječica se igraju grudama i trčkaraju po snijegu. Kada sve to vidite i kada samo jedan dan provedete tu osjećate se kao da tu pripadate.

Kada noć padne sve se mijenja, ali to dobro raspoloženje i radost ostaju isti.

sveti nikola zastitnik djece sveta sv nikola
Doček nove godine u Beogradu

Doček nove godine u Beogradu – Cijena rezervacija

Cijene rezervacija kao i u mnogim drugim gradovima bili manji ili veći zavisi i nikada nije ista.

Na primjer cijena u kafiću ili kafani nikada neće biti ista kao i cijena recimo u hotelu ili restoranu. Različiti objekti su namijenjeni za različitu klijentelu tako i cijene nisu iste za sve lokale.

Kafići, splavovi, klubovi su uvijek jeftiniji za rezervisati od restorana i hotela, tako da prosječna cijena rezervacije kreće se od 50 do 80 eura u zavisnosti od samog objekta i njegove popularnosti.

Naravno tu su i objekti koji nudi i rezervaciju od 10 ili 20 eura tako da uvijek ima nešto za sve.

Restorani i hoteli su nešto skuplji pogotovo kada se radi o luksuznijim mjestima. Tako da ako se odlučite za provod nove godine u ovim objektima spremite se da platite rezervaciju između 150 i 250 eura.

Doček nove godine u Beogradu
Doček nove godine u Beogradu

Još jedan faktor koji nismo spomenuli, a bitno utiče na rezervaciju jeste muzika. Ako se radi o popularnom izvođaču koji je trenutno mega popularan očekujte dosta veću rezervaciju, dok ako pjeva neki lokalni bend rezervacije i nisu toliko skupe.

Kao što smo spomenuli Beograd ima nešto za sve, ako želite nešto privatnije i skromnije pronaći ćete to mjesto, s druge strane ako želite nešto luksuzno i skupo također nećete biti razočarani.

Grad koji otvara ruke za sve bez obzira na novac i godine vam garantuje da ćete staru godinu ispratiti u stilu i da će vam nova godina započeti savršeno. Doček nove godine u Beogradu je odličan izbor.

PREPORUKA

drugi upravo čitaju

Citati o braku

Citati o braku koji savršeno opisuju ljubav i bračnu zajednicu ‘’Najboljom ženom smatra se ona koja bi bila kadra da svojoj djeci zamijeni oca kad...

Aleksandar Vučić biografija (mjesto rođenja, godište, porijeklo, visina)

Aleksandar Vučić biografija Datum rođenja: 5. mart 1970. Mjesto rođenja: Beograd Država: Srbija Zanimanje: Političar, predsjednik države Stranka: Srpska Napredna Stranka (SNS), prije Srpska Radikalna Stranka Religija: Pravoslavlje Seksualna orijentacija: Heteroseksualac Visina:...

Citati o porodici – Najljepši citati

Citati o porodici najbolje će opisati vašu ljubav prema porodici. Stoga, oni su idealni za razne prilike poput rođendana i drugih proslava. “Porodica je jedno...

Alija Izetbegović citati – Najljepši citati

Alija Izetbegović, prvi predsjednik nezavisne Bosne i Hercegovine i poznati političar i mislilac. Ostavio je za sobom mnoge značajne citate koji odražavaju njegove poglede na...

možda te zanima