back to top

Pronalazak majstora vodoinstalera u doba interneta je lakše nego ikada. Ali kome vjerovati?

Gotovo svi ćemo se u jednom trenutku svog života naći u potrebi za vodoinstalaterom.To bi mogla biti velika katastrofa koja uključuje veliku štetu na vodi i velik trošak, ili pak manji, relativno jeftin problem poput popravljanja slavine koja kaplje.

Pronalazak majstora vodoinstalatera kojem možete vjerovati da će posao dobro obaviti po poštenoj cijeni vrlo je važno za vašu mirnoću, kao i za stanje vašeg novčanika. Uvijek je poželjno riješiti problem prije nego što se razvije u hitnu situaciju.

Ako ste u panici, napast je nazvati prvog vodoinstalatera za kojega ste čuli i poželjeti samo najbolje. Pozvati bilo kojeg vodoinstalatera u radno vrijeme izvan ureda također je skuplje i veoma rizično ako niste proučili njegovu kompetentnost.

Dopustite si vremena za istraživanje putem web kanala poput društvenih mreža. Teško je pronaći kvalitetne usluge vodoinstalatera koje imaju proporcionalan omjer cijene i kvalitete.

Savjeti za pronalazak dobrog vodoinstalatera

Dobivanje iskustava prijatelja, kolega i susjeda iz prve ruke može biti neprocjenjivo u odabiru vodoinstalatera. Ako imate vremena, uvijek se isplati pitati, nazvati, pokucati na vrata ili zatražiti preporuke od prijatelja na društvenim mrežama.

Teško je pobijediti mišljenja ljudi koje poznajete i kojima vjerujete, često vam mogu reći i koga treba izbjegavati kao i koga odabrati.

Neka posebna istraživanja mrežnih pregleda mogu biti korisna za procjenu kvalitete poslova koje su obavljali lokalni vodoinstalateri, posebno ako se koriste zajedno s preporukama prijatelja i drugih.

Također pogledajte Facebook stranicu svake tvrtke, ako je imaju, kako biste vidjeli kako komuniciraju sa svojim kupcima. Instagram je također opcija na kojoj možete vidjeti fotografije radova prije i poslije i sami procijeniti sviđa li vam se popravak, renovacija i instalacija na vizualan način.

pronalazak majstora vodoinstalera na internetu
Pronalazak majstora vodoinstalera na internetu nije lagan zadatak

Pronalazak majstora vodoinstalera nije lagan posao!

Još jedan koristan izvor znanja često je vaša lokalna trgovina s vodoinstalaterskom opremom. Zaposlenici će obično poznavati lokalne dobavljače i majstore te vam mogu dati preporuku.

Utvrdite prirodu problema najbolje što možete kako biste ga objasnili vodoinstalateru. Snimanje fotografija također može biti korisno, ovisno o problemu. Zatim, kontaktirajte nekoliko vodoinstalatera i pitajte ih za procjene.Dobivanje više od jedne procjene dat će vam bolju predodžbu o tome što treba raditi i koliko bi to trebalo koštati.

Da bi se dala točna procjena, vodoinstalater će često trebati osobno vidjeti posao kako bi utvrdio postoje li komplikacije. Odabir vodoinstalatera s najjeftinijom cijenom nije uvijek najbolja ideja iliti opcija.

Morate ih pitati što točno planiraju učiniti, koliko dugo te koliko je zahtjevan posao. Neki će vodoinstalateri ponuditi minimalnu uslugu kako bi mogli ponuditi manju procjenu, ali to u većini slučajeva nije najbolje rješenje.

Možda bi vrijedilo platiti više za temeljitiji i dugotrajniji popravak, kako biste si osigurali manje troškove u budućnosti.

Općenito govoreći, što dulje tvrtka posluje, to je pouzdanija. Ideja je da loše tvrtke propadnu, a dobre napreduju. Iako je to istina u mnogim slučajevima, na nju se ne može uvijek u potpunosti pouzdati, stoga je tretirajte kao samo opći pokazatelj.

Danas je konkurencija zaista velika i teško je pronaći osobu od povjerenja no nakon svih ovih istraživanja bit ćete sigurniji u svoju odluku i u konačnici biti zadovoljni uslugama koje očekujete.

Primjer kada hitno trebate pronalazak majstora vodoinstalera je odštopavanje odvoda!

Za savjete vezane za ovu temu kontakrali smo firmu Vodoinstalater Osjek koja poslje od 1997. godine i imaju jako dobar sajt sa svim informacijama vezanim za posao jedng majstora vodoinstalera.

Brojni su razlozi začepljivanja, no najčešći radovi odštopavanja su sljedeći:

  • Odštopavanje sudopera
  • Odštopavanje wc-a  školjke
  • Odštopavanje odvoda umivaonika
  • Odštopavanje kanalizacije
  • Odštopavanje kade
  • Čišćenje sifona tuš kade
  • Odštopavanje odvoda pisoara

Kako se zaštopaju odvodi?

Začepljen odvod česta je i uobičajena pojava i sve veći  problem u kućanstvima. Nastaje taloženjem i nakupljanjem masnoća, ostataka sapuna i deterdženta, nečistoća, dlaka i svega ostalog što odlazi u odvod iz sudopera, wc školjke, tuš kabine, umivaonika i ostalih izvora.

Nakupljanje nečistoća u odvodu, osim što može rezultirati poplavom, može uzrokovati nastanak gljivica i bakterija, odnosno potencijalnih uzročnika raznih bolesti. Iz tog razloga svakako preporučujemo ispitivanje i čišćenje odvodnih cijevi i prije nego što uopće dođe do problema i neprotočnosti.

Pronalazak majstora vodoinstalera je jako bitno jer nestručno odštopavanje odvoda može izazvati havariju u vašem domu ili poslovnom objektu.

Znakovi zaštopanog odvoda

Znakovi začepljenog odvoda nisu teški za primijetiti. Već sporije otjecanje vode dovoljan je znak da joj nešto u odvodu stoji na putu i da sustav dobro ne radi, a ako voda uopće ne otječe, vaš odvod u potpunosti je začepljen.

Nažalost, ovo se nekad ne primijeti na vrijeme i tada rezultira poplavljivanjem, osobito ako je u pitanju podni sifon. Svakako preporučujemo preventivno djelovanje i postupak odčepljivanja odvoda i prije nego dođe do ovih posljedica jer voda i zaštopane cijevi mogu vam brzo napraviti još značajniju štetu.

pronalazak majstora vodoinstalera
Pronalazak majstora vodoinstalera

Strojno odštopavanje odvoda

Strojno odštopavanje horizontalnih i vertikalnih odvoda i čišćenje vanjske kanalizacije, dvorišnih sifona i oborinskih odvoda obavljamo visokotlačnim strojem WOMA.
Na ovaj način uspješno rješavamo sva začepljenja i uspostavljamo visoku protočnost u vašim odvodnim instalacijama.

Prednosti strojnog odštopavanja

Visokotlačni WOMA stroj brzo i učinkovito probija barijere u odvodnim cijevima nastale nakupljanjem nečistoća, masnoća, dlaka, ostataka deterdženata i sl.

Ovaj postupak odštopavanja prilično je brz, ne zahtijeva puno vremena te u potpunosti uklanja nastalo začepljenje koje nije moguće ukloniti sajlom, ostavljajući vaše cijevi potpuno protočnima. Ovaj postupak brzo i učinkovito čisti cijev i rješava problem začepljenja.

Sajla za odštopavanje odvoda

Uz stroj, za čišćenje i odštopavanje koristimo i sajlu. Sajla za odštopavanje odvoda je vodoinstalaterski alat koji nam služi za otklanjanje većih, no dohvatljivih začepljenja u kuhinji, kupaonici, tuš kabini i raznim drugim mjestima, što ju čini efikasnim alatom za odčepljivanje odvodnih cijevi.

Korisna je u situacijama kad strojno odštopavanje nije potrebno, u slučajevima blažeg i lakše dohvatljivog začepljenja, što ovaj alat čini sastavnim dijelom arsenala majstora.

Sajla je, u osnovi, metalno uže ili kabel s oštricom na vrhu, a dolazi u raznim promjerima i duljinama pa je kao alat za odštopavanje jedan od boljih, s obzirom na svoju efikasnost i dostupnost.

neimar pronalazak majstora

Odštopavanje odvoda sajlom

Korištenje sajle prilično je jednostavno. Vrh sajle za odštopavanje odvoda gurne se u cijev te se rotiranjem ručke ona pomiče dublje u cijev dok ne dođe do barijere te se istim pokretima ona probija.

Pomoću sajle je, uz malo znanja, moguće i izvući nastale nečistoće, najčešće nakupljene dlake iz kuhinje ili kupaonice, odnosno tuš kabine i ostalih sanitarija, i tako odčepiti odvod i riješiti problem. Ako radite ovaj postupak sami, uz malo sreće, možete brzo riješiti problem.

Ipak, moguće je da se dogodi i da samo pogurate nečistoće dalje u cijev, van dohvata sajle za čišćenje cijevi, te voda i dalje neće otjecati ili će otjecati slabije, stoga je intervencija vodoinstalatera najbolje rješenje za odštopavanje vašeg odvoda i uštedjet će vam vrijeme.

Ovo je ispravan i isproban način za pronalazak majstora vodoinstalera. Nadamo se da vam je ovaj tekst od koristi. Molimo podijelite ga s prijateljima.

drugi upravo čitaju

Citati za sina – Najljepši citati

Najljepši citati za sina U svijetu prepunom mijena i nepredvidivosti, postoji jedna veza koja se ističe svojom nepokolebljivom snagom i dubinom – veza između roditelja...

Čaj od brusnice

Zašto je biljka brusnica zdrava? Brusnica je zimzelena patuljasta žbunasta biljka koja raste u močvarnim područjima. Svaki plod ove biljke je jestiv i ima široku primjenu...

Čaj od nevena

Zašto je zdrav čaj od nevena? Oganjac, žutelj i nevenovo cvijeće su biljke iz porodice glavočika, najpoznatija kao Neven. Cvjetaju od ranog proljeća do...

Kako izabrati dobru školu za svoje dijete?

Može biti zastrašujuće teško pronaći i odabrati pravu školu za svoje dijete. Škola koju odaberete može imati utjecaja na njihov razvoj, prijatelje, pa čak i...

možda te zanima