back to top

Kako importovati spašene passworde u Firefox – u

Mozilla Firefox koristi svoj manager pod imenom Lockwise koji je zadužen za upravljanje passwordima.

Kako importovati spašene passworde u Firefox – u tema je današnjeg teksta i nadamo se da će vam ovaj pomoći i spasiti vas mnogo muka i traženja starog password – a.

Firefox omogućava import – uvoz prostupnih podataka iz drugih browsera ali i iz CSV fajla. Ukoliko želite spađene korisničke podatke u Firefoxu koristiti i na drugom računaru ili laptopu, trebate exportovati CSV fajl sa podacima. Kako to učiniti, pogledajte na priloženom uputstvu.

Kada ste eksportovali passworde u CSV fajl, kopirajte ga na računar na kojem želite uraditi import i pratite sljedeće korake.

Sve u tri koraka

Kako importovati spašene passworde u Firefox – u
Kako importovati spašene passworde u Firefox - u

1. Otvorite Firefox i kliknite na opcije, ikona sa tri linije ili tkz. burger meni, u gornjem desnom uglu. Na ponuđenom meniju izaberite opciju Logins and Passwords.

Kako importovati spašene passworde u Firefox - u
Kako importovati spašene passworde u Firefox – u

2. Otvoriće vam se Firefox Lockwise prikaz, sa listom stranica na lijevoj strani. U gornjem desnom uglu kliknite na opcije, ikona sa tri tačkice. Sada ćete imati 2 opcije, zavisno odakle želite uraditi import. Izaberite Import from another browser ako želite importovati iz Chrome – a, Edge – a ili Safari – a. U tom slučaju na listi izaberite odgovarajući browser i slijedite daljne korake.

Ukoliko želite importovati spašene passworde u Firefox iz CSV fajla koji ste kreirali ranije, izaberite opciju Import from File.

Kako importovati spašene passworde u Firefox - u
Kako importovati spašene passworde u Firefox – u

*Ukoliko navedenu opciju ne vidite na listi, to znači da je onemogućena i da je moramo omogućiti. U Firefoxu upišite sljedeću adresu: about:config, pritisnite Enter i u sljedećem prozoru izaberi Accept the Risk and Continue. Zatim u polje pretrage upišite – kopirajte sljedeće: signon.management.page.fileImport.enabled Prikazaće vam se ispod istoimena opcija vjerovatno sa oznakom false. Desno je ikona Toggle na kojoj ćete prebaciti stanje na truei to je to. Vratite se na korak 2 i sada izaberiteImport from file.

3. Izaberite CSV fajl sa vašeg računara i kliknite OK.

drugi upravo čitaju

Čaj od brusnice

Zašto je biljka brusnica zdrava? Brusnica je zimzelena patuljasta žbunasta biljka koja raste u močvarnim područjima. Svaki plod ove biljke je jestiv i ima široku primjenu...

Čaj od nevena

Zašto je zdrav čaj od nevena? Oganjac, žutelj i nevenovo cvijeće su biljke iz porodice glavočika, najpoznatija kao Neven. Cvjetaju od ranog proljeća do...

Kako izabrati dobru školu za svoje dijete?

Može biti zastrašujuće teško pronaći i odabrati pravu školu za svoje dijete. Škola koju odaberete može imati utjecaja na njihov razvoj, prijatelje, pa čak i...

Kako da naučite engleski jezik?

Učiti da govorite engleski može biti teško, ali ne odustajte! Uz dovoljno prakse i pravih resursa, možete samouvjereno početi govoriti i naučiti engleski jezik. Kako...

možda te zanima