Šta kada Viber ne radi i aplikacija stalno crashira

-

Šta uraditi ako se nađete situaciji kada Viber ne radi i aplikacija stalno crashira.

To se dešava s vremena na vrijeme nakon ažuriranja određenih aplikacija, a Google je ponudio i konkretno rješenje. Dakle ako primijetite da vam Viber ne radi i aplikacija stalno crashira nemojte se mnogo brinuti jer to i nije toliko rijedak probleM. Može se jednostavno popraviti samo pratite današnji tutorijal.

Viber ne radi i aplikacija stalno crashira

Korisnici Androida nekada imaju situacije kada im ne funkcionišu aplikacije koje svakodnevno koriste, kao što su Gmail i Viber. Nakon posljednjeg problema oglasio se i Google i ponudio konkretne korake za rješavanje problema.

Čini se kako je posljednji problem koji se javio prije par dana greška Googlea, pa su iz ove kompanije brže bolje ponudili i rješenje u vidu ažuriranja nekih od njihovih aplikacija. Također se oglasio i Viber putem svog zvaničnog Twitter accounta:

Naime, radi se o “nepoznatoj grešci u ažuriranju Android sistema”, odnosno u komponenti Android Webview, koja je inače zadužena da omogući programerima da prikazuju web stranice u svojim aplikacijama. Također dio problema krije se i u Google Chrome browseru.

Viber crashira – Update Android WebView

1. Potrebno je da na svom telefonu otvorite podešavanja (Settings) i uđete u aplikacije (Apps).

2. Među aplikacijama na listi trebate pronaći Android Webview aplikaciju i kliknuti opcije tj. na tri tačke u gornjem desnom uglu

3. Izaberite “instaliraj ažuriranja” (install updates).

Šta kada Viber ne radi i aplikacija stalno crashira

Druga metoda je da na OVOM LINKU otvorite aplikaciju Android Webview direktno na Google Play prodavnici i izvršiti ažuriranje tamo.

Viber ne radi – uradite update Chrome browsera

1. otvorite Google Play i pronađete Chrome kroz pretragu.

2. Kliknite UPDATE dugme i sačekajte da proces završi.

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Zanimljivosti