8 stvari koje možeš raditi na slapovima Niagare

Smješteni na samoj granici između Kanade i Sjedinjenih Država, Niagarini slapovi jedno su od najnevjerojatnijih prirodnih svjetskih čuda. Osim što možete uživati u prirodnoj ljepoti, slapovi Niagare su izvrsna turistička infrastruktura s puno atrakcija.

Contents

Journey Behind the Falls

Journey Behind the Falls je jedna od najpopularnijih atrakcija na slapovima Niagare. Kao što samo ime govori, bit ćete uronjeni u putovanje odmah iza slapova. To je super zanimljiva aktivnost koja će vam omogućiti da vidite vodopad iz druge perspektive i uživate u snazi vode. Ovoj aktivnosti pristupate s kanadske strane.

Brod Hornblower

Maid of the Mist nije jedini brod koji posluje u Niagarinim slapovima. Ako ne želite ići na američku stranu, možete se ukrcati na Hornblower. U osnovi je isto, ali s kanadske strane. Možete doći prilično blizu slapovima, ali ipak ne tako blizu kako se čini. Izlet s brodom je potpuno siguran. 

The White Water Walk

The White Water Walk jedno je od najzanimljivijih mjesta za vidjeti na Niagarinim slapovima. U ovom slučaju malo ćete se odmaknuti od vodopada, ali ćete moći vidjeti još nešto vrlo zanimljivo: brzake u rijeci Niagari. To je omogućena šetnja uz rijeku gdje možete stajati na nekoliko promatračkih platformi i uživati u vrtlozima. 

Niagara Skywheel

Clifton Hillu je kanadska četvrt na slapovima Niagare poznata kao zona zabave. Upravo na Clifton Hillu možete se popeti na poznati Niagara SkyWheel. To je najveći panoramski kotač u Kanadi, a njegove se kabine uzdižu na više od 50 metara pružajući zaista predivan pogled na slapove Niagare.

Skylon Tower

8 stvari koje možeš raditi na slapovima Niagare
Foto: Pixabay

Jedna od najpopularnijih stvari na Niagarinim slapovima je penjanje na Skylon Tower. S 236 metara visine, to je jedna od najviših zgrada u Kanadi. S njegove promatračnice imat ćete predivan pogled na slapove Niagare. 

Jet Boat Tour

Vidjeti vodopad je predivno, ali nema ništa kao da osjetite snagu vode iz motornog čamca koji izaziva njegove jake struje. Imat ćete dvije mogućnosti, ukrcati se na otvoreni ili natkriveni motorni čamac. Sve ovisi o tome koliko se želite smočiti. Mlazni čamac zapravo polazi s tri lokacije, pri čemu je glavno pristanište u malom gradu Queenstonu (sjeverno od centra Niagarinih slapova).

Whirlpool Aero Car

Whirlpool Aero Car jedna je od najzanimljivijih atrakcija na Niagarinim slapovima. Ovu žičaru izgradili su 1916. španjolski inženjeri! Najzanimljivije je to što ćete na žičari mijenjati države. Ali ne brinite, jer ćete sjesti na kanadsku stranu, a također ćete sići u Kanadi, jedino što ćete putem proći kroz teritorij SAD-a. I sve to u 10 minuta! Dakle, neće vam trebati nikakav dokument. No, najbolja stvar nije doživljaj mijenjanja zemalja u zraku, već pogledi na goleme vrtloge vode koje ćete vidjeti usput. 

Maid of the Mist

8 stvari koje možeš raditi na slapovima Niagare
Foto: Pixabay

Ukrcavanje na Maid of the Mist jedna je od najboljih stvari koje možete učiniti na slapovima Niagara. To je jedan od brodova  koji se penje do podnožja slapova Niagara. Najpoznatiji je po tome što djeluje od 1840-ih i jer se pojavio u nekoliko filmova. U tom slučaju, morat ćete se ukrcati sa strane SAD-a. Obilazak traje samo 20 minuta.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite!

Podijelite sa prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija spot_img

drugi upravo čitaju

Mapa sveta

Mapa sveta kakvu poznajemo je laž, evo kako kontinenti i države stvarno izgledaju. Kada vidite ovu mapu sveta zaprepastit ćete se! Svet nije baš onakav...

Šta znači natalna karta? – Nauči čitati svoju natalnu kartu!

Natalna karta, prema definiciji podrazumijeva raspored planeta na nebu, upravo u trenutku rođenja određene osobe. U trenutku nečijeg rođenja planete zauzimaju određene položaje u kućama...

Šta je Žigolo? Otkrij značenje riječi!

Pojam žigolo se vezuje za mušku prostituciju, vodeći se činjenicom da je još od davnina prostitucija poznata u svim slojevima društva, pri čemu se...

Gdje boli žuć?

Gdje boli žuć i što su žučni kamenci saznat ćete u ovom poučnom tekstu koji će vam zasigurno pomoći da ustanovite svoje probleme. Što su...

možda te zanima