back to top

Kanalice za odvodnju, separatori lakih tekućina i separatori masti

Kanalice za odvonju  (također se naziva i odvodni kanal) su linearni odvodi koji vodi vodu kroz podzemni sistem odvodnje. Skuplja i raspršuje oticanje na velikom području. Mislite na to kao na sistem oluka Vašeg doma.

Kanalice za odvodnju uobičajeni su građevinski predmeti koji se širom svijeta koriste u razne svrhe. Možda ste čuli za njih pod drugim nazivom, kanalizacijski odvode ili linearni odvodi. Ali kako oni funkcionišu?

Kako funkcioniraju kanalice za odvodnju?

Najjednostavnije objašnjenje kako funkcioniše drenaža kanala je da se temelji na gravitaciji. Shodno tome, odvodne kanale uvijek treba smjestiti na mjesto gdje će se vjerojatno biti površinska voda.

Na raspolaganju je mnogo sistema odvodnje, koji služe u različite svrhe. Odvod kroz kanale jedna je od najčešćih vrsta odvodnih sistema koji se koriste i usluge koja se pruža i za komercijalne i za stambene potrebe. Ako vam ovaj sistem nije poznat, nastavite čitati kako biste saznali sve što trebate znati o kanalicama za odvodnju. Postoje različite vrste ugradnje kanalica za odvodnju.

Pored načina na koji se može koristiti odvodni kanal, postoje i različite vrste koje se mogu ugraditi. Prva je drenaža s prorezima koja ima površinu koja sadrži proreze – otuda i njezino ime.

Linearna drenaža

Druga vrsta koja se može ugraditi naziva se linearna drenaža. Ova vrsta instalacije prvenstveno se koristi na gradilištima i prostorima u kojima je podzemna upotreba kompleksna. Također su korisni odljevi za betonske rovove na mjestu, a to je kada se odvodni kanal rova ​​postavi u rov s prelivenim betonom, što je idealno rješenje kada imate posla s područjem s ograničenim pristupom.

Kanalice za odvodnju, separatori lakih tekućina i separatori masti

Odabir kvalitetne kanalice

Kao što je ranije spomenuto, odvodi za kanale izrađeni su od materijala koji omogućuju podnošenje različitih uvjeta. Međutim, proučavanje mjesta u kojem se odvod nalazi u pogledu toplinske i hemijske otpornosti dat će vam dobru ideju kako biste izbjegli eroziju i druge probleme, održavajući odvod netaknutim. Kanalice za odvodnju mogu se naći i kao separatori lakih tekućina i separatori masti dizajnirani su za čišćenje vode.

Odvajači masti uglavnom se koriste na mjestima kao što su:

  • parkirališta,
  • otpadi,
  • parkirališta, rukovanje vozilima i druga uređena područja namijenjena parkiranju osobnih automobila i kamiona,
  • perionice automobila,
  • sva poduzeća i procesi u kojima lagane tekućine mogu ući u otpadne vode.

S obzirom na dopuštenje izdano od nadležnog tijela državne uprave za vode, moguće je ispuštanje vode koja je bila prethodno očišćena u separatorima u sistemu za javnu kanalizaciju.

Odvajači tekućina i njihove prednosti

Separatori lakih tekućina i separatori masti proizvedeni su prema najnovijem europskom standardu i udovoljavaju najstrožim kriterijima prečišćavanju vode. Kompaktni separatori dolaze kao svi plastični modeli koji imaju dug životni vijek i jednostavno rukovanje. Separatori su jednostavni i vrlo pouzdani. Budući da se materijali povećane sorpcijske sposobnosti koriste za proizvodnju separatora, oni ne zahtijevaju gotovo nikakvo servisiranje. Izrađeni su po mjeri pojedinih kupaca, čime se štedi znatna količina financija. Separatori dolaze u punom protoku ili zaobilaze modele. Vrste separatora (gravitacijski, koalescentni, sorptivni, separatori s aktivnim ugljenom) i način čišćenja odabiru se u skladu s ulaznim podacima kupaca. Pojedinačni kapacitet separatora dat je volumenom protoka vode. Osnovni proizvodi uključuju separatore kapaciteta 1 do 30 l / s. Veći uređaji dizajnirani za druge tokove mogu se isporučiti pojedinačno. Separatori se isporučuju s kompletnom tehničkom dokumentacijom u skladu sa ISO standardima.

Prednosti odvodnje kanala

-Jednostavno za održavanje

-Učinkovito dugoročno rješenje za uklanjanje vode

-Kontroliše protok vode nakon jake kiše

-Smanjuje eroziju tla

-Prilagodljiv za mnoge programe

 

drugi upravo čitaju

Citati za sina – Najljepši citati

Najljepši citati za sina U svijetu prepunom mijena i nepredvidivosti, postoji jedna veza koja se ističe svojom nepokolebljivom snagom i dubinom – veza između roditelja...

Globalhost d.o.o. širi svoje poslovanje preuzimanjem servisa Genesis

U najnovijem razvoju događaja na tržištu web hostinga i IT usluga, vodeća bosanskohercegovačka web hosting kompanija Globalhost d.o.o. koja nudi svoje usluge na web...

Čaj od brusnice

Zašto je biljka brusnica zdrava? Brusnica je zimzelena patuljasta žbunasta biljka koja raste u močvarnim područjima. Svaki plod ove biljke je jestiv i ima široku primjenu...

Čaj od nevena

Zašto je zdrav čaj od nevena? Oganjac, žutelj i nevenovo cvijeće su biljke iz porodice glavočika, najpoznatija kao Neven. Cvjetaju od ranog proljeća do...

možda te zanima