Kanalice za odvodnju, separatori lakih tekućina i separatori masti

Kanalice za odvonju  (također se naziva i odvodni kanal) su linearni odvodi koji vodi vodu kroz podzemni sistem odvodnje. Skuplja i raspršuje oticanje na velikom području. Mislite na to kao na sistem oluka Vašeg doma.

Kanalice za odvodnju uobičajeni su građevinski predmeti koji se širom svijeta koriste u razne svrhe. Možda ste čuli za njih pod drugim nazivom, kanalizacijski odvode ili linearni odvodi. Ali kako oni funkcionišu?

Kako funkcioniraju kanalice za odvodnju?

Najjednostavnije objašnjenje kako funkcioniše drenaža kanala je da se temelji na gravitaciji. Shodno tome, odvodne kanale uvijek treba smjestiti na mjesto gdje će se vjerojatno biti površinska voda.

Na raspolaganju je mnogo sistema odvodnje, koji služe u različite svrhe. Odvod kroz kanale jedna je od najčešćih vrsta odvodnih sistema koji se koriste i usluge koja se pruža i za komercijalne i za stambene potrebe. Ako vam ovaj sistem nije poznat, nastavite čitati kako biste saznali sve što trebate znati o kanalicama za odvodnju. Postoje različite vrste ugradnje kanalica za odvodnju.

GoSlim - smršaj zdravo

Pored načina na koji se može koristiti odvodni kanal, postoje i različite vrste koje se mogu ugraditi. Prva je drenaža s prorezima koja ima površinu koja sadrži proreze – otuda i njezino ime.

Linearna drenaža

Druga vrsta koja se može ugraditi naziva se linearna drenaža. Ova vrsta instalacije prvenstveno se koristi na gradilištima i prostorima u kojima je podzemna upotreba kompleksna. Također su korisni odljevi za betonske rovove na mjestu, a to je kada se odvodni kanal rova ​​postavi u rov s prelivenim betonom, što je idealno rješenje kada imate posla s područjem s ograničenim pristupom.

Kanalice za odvodnju, separatori lakih tekućina i separatori masti

Odabir kvalitetne kanalice

Kao što je ranije spomenuto, odvodi za kanale izrađeni su od materijala koji omogućuju podnošenje različitih uvjeta. Međutim, proučavanje mjesta u kojem se odvod nalazi u pogledu toplinske i hemijske otpornosti dat će vam dobru ideju kako biste izbjegli eroziju i druge probleme, održavajući odvod netaknutim. Kanalice za odvodnju mogu se naći i kao separatori lakih tekućina i separatori masti dizajnirani su za čišćenje vode.

Odvajači masti uglavnom se koriste na mjestima kao što su:

  • parkirališta,
  • otpadi,
  • parkirališta, rukovanje vozilima i druga uređena područja namijenjena parkiranju osobnih automobila i kamiona,
  • perionice automobila,
  • sva poduzeća i procesi u kojima lagane tekućine mogu ući u otpadne vode.

S obzirom na dopuštenje izdano od nadležnog tijela državne uprave za vode, moguće je ispuštanje vode koja je bila prethodno očišćena u separatorima u sistemu za javnu kanalizaciju.

Odvajači tekućina i njihove prednosti

Separatori lakih tekućina i separatori masti proizvedeni su prema najnovijem europskom standardu i udovoljavaju najstrožim kriterijima prečišćavanju vode. Kompaktni separatori dolaze kao svi plastični modeli koji imaju dug životni vijek i jednostavno rukovanje. Separatori su jednostavni i vrlo pouzdani. Budući da se materijali povećane sorpcijske sposobnosti koriste za proizvodnju separatora, oni ne zahtijevaju gotovo nikakvo servisiranje. Izrađeni su po mjeri pojedinih kupaca, čime se štedi znatna količina financija. Separatori dolaze u punom protoku ili zaobilaze modele. Vrste separatora (gravitacijski, koalescentni, sorptivni, separatori s aktivnim ugljenom) i način čišćenja odabiru se u skladu s ulaznim podacima kupaca. Pojedinačni kapacitet separatora dat je volumenom protoka vode. Osnovni proizvodi uključuju separatore kapaciteta 1 do 30 l / s. Veći uređaji dizajnirani za druge tokove mogu se isporučiti pojedinačno. Separatori se isporučuju s kompletnom tehničkom dokumentacijom u skladu sa ISO standardima.

Prednosti odvodnje kanala

-Jednostavno za održavanje

-Učinkovito dugoročno rješenje za uklanjanje vode

-Kontroliše protok vode nakon jake kiše

-Smanjuje eroziju tla

-Prilagodljiv za mnoge programe

 

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite!

Podijelite sa prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

drugi upravo čitaju

Simboli nacionalnog identiteta i kulturnog nasleđa

Zastave su više od običnih komada tkanine koji vijore na vetru. One su simboli nacionalnog ponosa, istorije, kulture i identiteta naroda koji žive pod...

Koliko košta uvoz auta?

Uvoz auta u Bosnu i Hercegovinu čest je izbor za mnoge kupce koji traže specifične modele automobila, bolje cijene ili vozila s boljom opremom...

Šta je Platonska ljubav?

Platonska ljubav se definiše kao aseksualni odnos ljubavi i privrženosti prema nekoj osobi. Za platonsku ljubav čuli smo gotovo svi i vjerujem da je velika...

Zašto su važne čestitke za rođendan

Pisanje čestitki za rođendan predstavlja jednu od najstarijih i najtoplijih tradicija koju ljudska kultura njeguje. Ova jednostavna, ali izuzetno značajna gesta, nije samo običaj,...

možda te zanima