Ruksaci za djecu

-

Još uvijek je teško razmišljati o ruksacima i školskom priboru, pogotovo u ovom online vremenu koji svi živimo. Ali sa početkom septembra i nove školske godine se nadamo svi da će se naš život vratiti u normalu, kakav je i prije bio. Pa samim tim vrijeme je da počnete razmišljati o tim stvarima.

Ruksaci  je svakako stvar koja će Vašem djetetu biti prijeko potrebna. Bez obzira na to je li Vaše dijete „u lovu“ na ruksak s omiljenim likom iz crtića ili u omiljenoj boji, važno mu je pomoći da odabere onaj koji je odgovarajuće veličine i oblika za njegovo tijelo i ono što treba nositi.

Naramenice

Najbolje je izbjegavati uske naramenice, bilo da Vaši mališani odaberu torbu ili ruksak. Široke naramenice ravnomjernije raspoređuju težinu, bez bolnog „urezivanja“ u dječja ramena. Zato je preporuka da potražite šire naremenice, punjene pjenom, kako bi ublažile teret na leđa.

Ako će Vaše dijete koristiti svoj ruksak, pored školskih aktivnosti i za planinarenje ili vožnju biciklom po toplijem vremenu, mrežasta tkanina koja pokriva naramenice, dodati će dodatnu udobnost i na taj način dopustiti da znoj i vlaga isparavaju.

ruksaci za djecu

Mnogo djece voli nositi ruksak jako nisko, što zna dodatno opteretiti leđa mališana. Samim tim je bitno da naremenice budu dovoljno široke. Mali savjet, ako je ikako moguće pokušajte uticati na Vaše mališane da odaberu ruksak, i da pri tome nose obje naramenice.

Dodatni pojas

Dodatni pojas je super stvar, nema ga baš svaki ruksak. Dodatni pojas je odličan kada je ruksak poprilično težak, tako teret sa ramena ide i na kukove. Tokom aktivnosti, dodatni pojas će spreječiti poskakivanje ili pomicanje, što će pomoći pri ravnoteži djeteta.Kako bi podnio težinu, pojas trebao bi biti centriran preko kosti kuka (ne struka) i mora biti zategnut.

Kako izabrati ruksak koji odgovara Vašim mališanima

Pravilo: dječji ruksak nikada ne smije biti veći od leđa Vašeg djeteta. Ako kupujete u trgovini, to je lako izmjeriti: dno ruksaka trebao bi biti u ravni zdjelice Vašeg djeteta, dok bi gornji trebao sjediti oko 2–5 cm ispod vrhova ramena.
Ako kupujete putem interneta, izmjerite dužinu djetetovih leđa kako biste pronašli pravu veličinu.

Između pretinaca za laptop, držača za olovke i tajnih džepova, ruksaci mogu imati dodatni pametni prostora za spremanje stvari. Teške predmete odložite u glavni pretinac, blizu djetetovih leđa. To pomaže smanjiti opterećenje na njihovim ramenima i neće utjecati na njihovu ravnotežu dok trče ili se igraju.

Kada kupujete novi školski rukasak, razmislite o tome što Vaše dijete će nositi osim knjiga u njemu. Vanjski džepovi su izvrsni za boce sa vodom, a djeca treba da naviknu da uvijek imaju flašu sa vodom (hidratacija je važna).

Jako bitna stvar: dječji ruksak ne smije prelaziti više od 10–12% njihove tjelesne težine. Pa ako Vam se čini da se Vaše dijete „bori“ sa velikim brojem knjiga i sveski, provjerite ipak da mu ruksak nije pretežak.

Kvalitetni ruksaci za djecu  se odlikuju:
– Dodatni šavovi, uključujući naramenice i glavne odjeljke. (Ako lako možete izračunati broj šavova po cdentirmetru, vjerojatno želite potražiti čvršći ruksak)
– Glatke, široke patentne zatvarače s velikim veličinama zatvarača koje djeca mogu koristiti
– Podesive naramenice i podesivi dodatni pojas
– Unutarnje oznake za praćenje vlasnika paketa.

Ono što trebate znati je da:
Jedna veličina ne odgovara svima. Ne kupujte veći ruksak s namjerom da Vaše dijete će izrasti za njega. Važno je odabrati onu koja trenutno odgovara Vašem djetetu. Ruksak bi trebao sjediti tik ispod lopatica i završiti točno u struku. Podesite naramenice tako da dobro leže. Svakog ljeta provjerite djetetov ruksak kako biste bili sigurni da i dalje odgovara.

Ruksaci za djecu

Razmislite o kupovini lično, umjesto putem interneta. Ne samo da Vam ovo omogućuje direktnu provjeru da li ruksak odgovara Vašem djetetu, nego možete vidjeti i koliko je težak sam ruksak i testirati ga kako bi se osiguralo da stvari koje trebate nositi stanu unutra.

Idite na „prozračne materijale“. Odaberite ruksak izrađen od lagane tkanine umjesto kože. Teži materijal znači teži ruksak, čak i prije nego što ga počnete puniti knjigama i zalihama. Materijali koji „dišu“ su prozračni materijali, i uvijek trebaju biti primarni pri odabiru.

 

18 KOMENTARI

5 1 Glas
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
18 Comments
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
trackback
gay dating and parents
2 mjeseci prije

gay dating and parents

Ruksaci za djecu

trackback
coffee on keto diet
2 mjeseci prije

keto no bake cheesecake https://ketorecipesnew.com/

trackback
gay asian dating sites
2 mjeseci prije

rural gay dating https://freegaychatnew.com/

trackback
gay teen dating/ hook ups
2 mjeseci prije

giude to gay dating in college https://gaychatus.com/

trackback
lesbian gay dating site
2 mjeseci prije

“gay dating is not” https://gaychatrooms.org/

trackback
what is scuba in gay dating
1 mjesec prije

gay snapchat dating https://gaychatgay.com/

trackback
gay dating site 2021
1 mjesec prije

stories of gay hiv and dating https://gayonlinedating.net/

trackback
tips on dating a gay frenchmen
1 mjesec prije

gay free dating site https://gay-singles-dating.com/

trackback
gay hiv interracial dating
1 mjesec prije

south asian gay dating https://dating-gaym.com/

trackback
gay speed dating dallas tx
1 mjesec prije

gay sex dating reviews https://gayedating.com/

trackback
free gay polish dating sites
1 mjesec prije

gay police dating site https://datinggayservices.com/

trackback
help writing essay
17 dana prije

write a personal essay https://essayghostwriter.com/

trackback
write an expository essay
16 dana prije

what to write about for college essay https://essaywritercentral.com/

trackback
writing argument essay
3 dana prije

write analysis essay https://essaytag.com/

trackback
writing personal essay
3 dana prije

writing a comparison essay https://essaysnet.com/

Zanimljivosti