Putujemo Azijom: 6 veličanstvenih mjesta u Japanu koje morate posjetiti

Japan je jedna od najljepših azijskih zemalja u kojoj možete uživati u brojnim atrakcijama.

Imate priliku vidjeti mnoga svetišta i hramove diljem zemlje. Budući da su Japanci vrlo duhovni, ova zemlja ima jake vjerske veze koje se vide u njihovoj arhitekturi. Japan je zemlja s bogatom kulturom, nevjerojatnom hranom i nekim od najljepših prizora koje ćete ikada vidjeti. U ovom članku sastavili smo popis od šest atrakcija koje biste trebali posjetiti kada krenete na putovanje u Japan.

Contents

Kamakura

Putujemo Azijom: 6 veličanstvenih mjesta u Japanu koje morate posjetiti
Foto: Unsplash/charlesdeluvio

Kamakura je poznat kao glavni grad Japana od 1192. do 1333. godine. Zbog svog položaja uz more, okružen planinama, hramovima i svetištima ubraja se u jedno od najljepših gradova koje morate posjetiti tijekom dolaska u Japan. Glavna atrakcija Kamakure je Veliki Buda, drugi najveći monumentalni Buda kojeg možete vidjeti u Japanu. 

Kyoto

Putujemo Azijom: 6 veličanstvenih mjesta u Japanu koje morate posjetiti
Foto: Unsplash/Daisy Chen

Kyoto također ima vrlo zanimljivo povijesno naslijeđe kao glavni grad zemlje između 794. i 1868.godine, prije nego što je vlast prebačena na Tokio. Upravo iz tog razloga ima veliki broj hramova, palača i vrtova. Lokacije koje morate posjetiti su svakako Zlatni paviljon i Giono.

Fuji

Putujemo Azijom: 6 veličanstvenih mjesta u Japanu koje morate posjetiti
Foto: Unsplash/Tomáš Malík

Planina Fuji jedna je od glavnih atrakcija u Japanu. Planina Fuji, visoka 3776 m, najviši je vrh Japana, rezultat vulkanske aktivnosti koja je započela prije otprilike 100 000 godina. Danas su ova planina i njezina okolica popularno rekreacijsko odredište za planinarenje, kampiranje u prirodi ili uživanje u opuštanju. Više od 300.000 ljudi popne se na planinu Fuji svakog ljeta. Njegove četiri glavne rute posjetiteljima nude mogućnost pristupa vrhu iz različitih kutova i usput zaustavljanja na odmorištima ili postajama, gdje će pronaći različite usluge i smještaj.

Tokio

Putujemo Azijom: 6 veličanstvenih mjesta u Japanu koje morate posjetiti
Foto: Unsplash/Jezael Melgoza

Tokio, glavni grad Japana, sa svojih 13 milijuna stanovnika potvrđuje najmnogoljudniju metropolu u zemlji i jedan od najvećih gradova na svijetu. Njegova povijest seže u 1603. kada je uspostavljena feudalnu vlast (šogunat) i od tada je uživao u prosperitetnom razvoju. Tokio je identificiran kao političko, gospodarsko i kulturno središte Japana i, na temelju administrativne podjele teritorija, podijeljen je na 23 okruga. Dolaskom u Japan svakako odvojite nekoliko dana samo na istraživanje ove interesantne metropole. 

Nagoya

Putujemo Azijom: 6 veličanstvenih mjesta u Japanu koje morate posjetiti
Foto: Unsplash/ZHANG haonan

Nagoya je četvrti grad po broju stanovnika u Japanu i jedna od najvažnijih luka i poslovnih centara u zemlji. Najčešće se posjećuje zbog spektakularnog dvorca koji se ubraja u jedan od najvećih u Japanu. Osim s dvorcem, grad je usko povezan s automobilskom industrijom. Nekoliko važnih automobilskih tvrtki u Nagoyi imaju svoje sjedište, a obiluje i muzejima u kojima možete naučiti sve o svijetu automobila.

Koyasan

Putujemo Azijom: 6 veličanstvenih mjesta u Japanu koje morate posjetiti
Foto: Unsplash/Samuel Berner

Planina Koyasan je veliko duhovno središte Japana i jedno od najpopularnijih hodočasničkih turističkih odredišta u zemlji, koje svakodnevno privlači sve više posjetitelja iz Japana i inozemstva. Središte je Shingon budizma, jedne od glavnih budističkih škola u zemlji. Zapravo, to je jedno od najposebnijih mjesta u Japanu na kojem možete doživjeti spavanje u hramu i okusiti način života budističkih redovnika te uživati u prekrasnim hramovima i samostanima okruženi šumama.Također ćete moći uživo doživjeti svečanu budističku ceremoniju Otsutome koja se održava u glavnoj dvorani hrama prije doručka. 

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite!

Podijelite sa prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija spot_img

drugi upravo čitaju

Mapa sveta

Mapa sveta kakvu poznajemo je laž, evo kako kontinenti i države stvarno izgledaju. Kada vidite ovu mapu sveta zaprepastit ćete se! Svet nije baš onakav...

Šta znači natalna karta? – Nauči čitati svoju natalnu kartu!

Natalna karta, prema definiciji podrazumijeva raspored planeta na nebu, upravo u trenutku rođenja određene osobe. U trenutku nečijeg rođenja planete zauzimaju određene položaje u kućama...

Šta je Žigolo? Otkrij značenje riječi!

Pojam žigolo se vezuje za mušku prostituciju, vodeći se činjenicom da je još od davnina prostitucija poznata u svim slojevima društva, pri čemu se...

Kako skinuti video sa Instagrama?

Ako vas zanima kako skinuti video sa Instagrama na pravom ste mjestu! Donosimo listu svih aplikacija koje će vam pomoći da sačuvate željeni video! Instagram...

možda te zanima