Kolagen za sjajnu kosu, zategnutu kožu i zdrave zglobove, trgovina Holistic

Kolagen je najzastupljeniji i najvažniji protein u ljudskom tijelu. Treba nam kolagen za sjajnu kosu, zategnutu kožu i zdrave zglobove jer on zauzima 30 posto od svih proteina u našem tijelu. Ne samo da ga možemo pronaći kao glavni protein u našoj koži, već on također izgrađuje i stanice kostiju, vena, mišića, unutarnjih organa, kose, noktiju i nekih unutarnjih organa.

Kolagenska vlakna zapravo su vezivna tkiva u našem organizmu, a građena su od aminokiselina glicina, prolina, hidroksiprolina i hidroksilizina. Specifičnost tih aminokiselina je da imaju svojstvo hidrofilije te sprječavaju gubitak vode iz organizma. Kolagen povezuje kosti i zglobove, veže kožu s tkivom ispod nje te gradi ovojnice oko mišića, krvnih žila i živaca.

Uloga kolagena u tijelu

Sadržaj (otvori)

Najvažnija uloga kolagena je održavanje strukture i otpornosti kože. Bitan je za srednji sloj kože koji se naziva dermus. U dermusu kolagen doprinosi stvaranju vlaknaste mreže koja učvršćuje slojeve kože i tako omogućuje rast novih stanica. Glatka, čvrsta i mladolika koža mora se snabdijevati stabilan i dobro raspoređen broj kolagenskih vlakana. Smisao toga je, zapravo da kolagenska vlakna vežu na sebe vlagu, a time i pridonosi elastičnosti kože.

Kolagen za sjajnu kosu, zategnutu kožu i zdrave zglobove vrlo je važan i preporuča se njegovo unošenje kad tijelo počne stariti  Inače se kolagen sintetizira u tijelu, no taj je proces puno brži dok je ljudsko tijelo mlađe. Kako naše tijelo počinje stariti, nastupaju degenerativne promjene na sustavu mišića i kostiju. U nekim slučajevima znaju nastupiti artritis ili osteoartritis. Kako veze među tkivima postaju sve slabije, dolazi i do lakših lomova kostiju, zglobova te slabljenja mišića. Promjene se vide i na koži koja postaje sve više suha i naborana, nastaju bore i celulit, a niz ostalih promjena nastaje i na unutarnjim organima.

Opadanje razine kolagena

Činjenica je da se u našem tijelu događaju promjene kako vrijeme prolazi, a tako se smanjuje i razina kolagena. Kolagen za sjajnu kosu, zategnutu kožu i zdrave zglobove dostupan je na tržištu u nekoliko oblika, može se kupiti u prahu, u tekućem obliku ili u kapsulama koje su namijenjene za oralnu promjenu. Također, kolagen se može nabaviti i kao gel, a može ga se ubrizgati pomoću injekcije pod kožu.

Kolagen za sjajnu kosu, zategnutu kožu i zdrave zglobove, trgovina Holistic

Kako opada razina kolagena u našem tijelu, tako počinjemo osjećati posljedice. Pojavljuju se i kronična zdravstvena stanja poput artritisa i osteoartritisa. Kako veze među tkivima postaju sve slabije, dolazi i do lakših lomova kostiju, zglobova te slabljenja mišića. Promjene se vide i na koži koja postaje sve više suha i naborana, nastaju bore i celulit, a niz ostalih promjena nastaje i na unutarnjim organima.

Gdje nabaviti kolagen?

Ljepota i zdravlje idu ruku pod ruku. Ne, procese kao što su starenje kože, oksidaciju koja se događa u našem tijelu i opadanje razine kolagena ne možemo zaustaviti, ali možemo utjecati na njih da se događaju sporije. Obično se opadanje razine kolagena najviše primijeti upravo na dijelovima koji su jako vidljivi, a to su naše lice, naša kosa gubi sjaj i gustoću, no, postoje mnogi proizvodi koji mogu te procese dodatno usporiti, no ne i u potpunosti spriječiti. Kako biste ih pronašli, možete zaviriti u ponudu koju ima trgovina Holistic.

Novelius Medical hidrokolagen stvoren je kao rezultat dugogodišnjih istraživanja i iskustva dermatologa i nutricionista, koji je nastao kombiniranom tehnologijom u francuskom laboratoriju, a trgovina Holistic ima ga u ponudi.

Novelius Medical hidrokolagen sadrži pomno odabrane peptide i obogaćen je s optimalnom razinom aminokiselina, koje su ključne u izgradnji i apsorpciji kolagena u ljudskom tijelu. Hidrokolagen je dokazano djelotvoran i kožu čini glađom, hidratizira ju i ona postaje elastičnija. Također, čini kosu čvrstom i sprječava njeno deformiranje.

 

 

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite!

Podijelite sa prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

drugi upravo čitaju

možda te zanima