LifestyleLjepota i zdravljeKolagen za sjajnu kosu, zategnutu kožu i zdrave zglobove, trgovina Holistic

  Kolagen za sjajnu kosu, zategnutu kožu i zdrave zglobove, trgovina Holistic

  Kolagen je najzastupljeniji i najvažniji protein u ljudskom tijelu. Treba nam kolagen za sjajnu kosu, zategnutu kožu i zdrave zglobove jer on zauzima 30 posto od svih proteina u našem tijelu. Ne samo da ga možemo pronaći kao glavni protein u našoj koži, već on također izgrađuje i stanice kostiju, vena, mišića, unutarnjih organa, kose, noktiju i nekih unutarnjih organa.

  Kolagenska vlakna zapravo su vezivna tkiva u našem organizmu, a građena su od aminokiselina glicina, prolina, hidroksiprolina i hidroksilizina. Specifičnost tih aminokiselina je da imaju svojstvo hidrofilije te sprječavaju gubitak vode iz organizma. Kolagen povezuje kosti i zglobove, veže kožu s tkivom ispod nje te gradi ovojnice oko mišića, krvnih žila i živaca.

  Uloga kolagena u tijelu

  Najvažnija uloga kolagena je održavanje strukture i otpornosti kože. Bitan je za srednji sloj kože koji se naziva dermus. U dermusu kolagen doprinosi stvaranju vlaknaste mreže koja učvršćuje slojeve kože i tako omogućuje rast novih stanica. Glatka, čvrsta i mladolika koža mora se snabdijevati stabilan i dobro raspoređen broj kolagenskih vlakana. Smisao toga je, zapravo da kolagenska vlakna vežu na sebe vlagu, a time i pridonosi elastičnosti kože.

  Kolagen za sjajnu kosu, zategnutu kožu i zdrave zglobove vrlo je važan i preporuča se njegovo unošenje kad tijelo počne stariti  Inače se kolagen sintetizira u tijelu, no taj je proces puno brži dok je ljudsko tijelo mlađe. Kako naše tijelo počinje stariti, nastupaju degenerativne promjene na sustavu mišića i kostiju. U nekim slučajevima znaju nastupiti artritis ili osteoartritis. Kako veze među tkivima postaju sve slabije, dolazi i do lakših lomova kostiju, zglobova te slabljenja mišića. Promjene se vide i na koži koja postaje sve više suha i naborana, nastaju bore i celulit, a niz ostalih promjena nastaje i na unutarnjim organima.

  Opadanje razine kolagena

  Činjenica je da se u našem tijelu događaju promjene kako vrijeme prolazi, a tako se smanjuje i razina kolagena. Kolagen za sjajnu kosu, zategnutu kožu i zdrave zglobove dostupan je na tržištu u nekoliko oblika, može se kupiti u prahu, u tekućem obliku ili u kapsulama koje su namijenjene za oralnu promjenu. Također, kolagen se može nabaviti i kao gel, a može ga se ubrizgati pomoću injekcije pod kožu.

  Kolagen za sjajnu kosu, zategnutu kožu i zdrave zglobove, trgovina Holistic

  Kako opada razina kolagena u našem tijelu, tako počinjemo osjećati posljedice. Pojavljuju se i kronična zdravstvena stanja poput artritisa i osteoartritisa. Kako veze među tkivima postaju sve slabije, dolazi i do lakših lomova kostiju, zglobova te slabljenja mišića. Promjene se vide i na koži koja postaje sve više suha i naborana, nastaju bore i celulit, a niz ostalih promjena nastaje i na unutarnjim organima.

  Gdje nabaviti kolagen?

  Ljepota i zdravlje idu ruku pod ruku. Ne, procese kao što su starenje kože, oksidaciju koja se događa u našem tijelu i opadanje razine kolagena ne možemo zaustaviti, ali možemo utjecati na njih da se događaju sporije. Obično se opadanje razine kolagena najviše primijeti upravo na dijelovima koji su jako vidljivi, a to su naše lice, naša kosa gubi sjaj i gustoću, no, postoje mnogi proizvodi koji mogu te procese dodatno usporiti, no ne i u potpunosti spriječiti. Kako biste ih pronašli, možete zaviriti u ponudu koju ima trgovina Holistic.

  Novelius Medical hidrokolagen stvoren je kao rezultat dugogodišnjih istraživanja i iskustva dermatologa i nutricionista, koji je nastao kombiniranom tehnologijom u francuskom laboratoriju, a trgovina Holistic ima ga u ponudi.

  Novelius Medical hidrokolagen sadrži pomno odabrane peptide i obogaćen je s optimalnom razinom aminokiselina, koje su ključne u izgradnji i apsorpciji kolagena u ljudskom tijelu. Hidrokolagen je dokazano djelotvoran i kožu čini glađom, hidratizira ju i ona postaje elastičnija. Također, čini kosu čvrstom i sprječava njeno deformiranje.