Idealno rješenje kako očistiti kuhalo na prirodan način krije se u tri jednostavna sastojka – sodi bikarboni, alkoholnom octu te limunskoj kiselini.
Kako očistiti kuhalo na prirodan načinS obzirom na svakodnevno korištenje štednjaka i kuhala na njemu, tvrdokorne masnoće čest su problem u svakoj kuhinji. Čišćenje štednjaka može se činiti kao problematičan i zahtjevan posao, no to ne treba biti tako. Donosimo vam korisne savjete za brže i jednostavnije čišćenje vašeg štednjaka.
Kako očistiti kuhalo na prirodan način
Sredstva posebno namijenjena čišćenju štednjaka sadrže štetne sastojke i kemikalije koje mogu ozbiljno naštetiti našem zdravlju. Srećom, postoje i prirodna sredstva za čišćenje koja imaju jednako tako kvalitetan učinak uklanjanja mrlja od masnoća.
Idealno rješenje za prirodno čišćenje štednjaka krije se u tri jednostavna sastojka – sodi bikarboni, alkoholnom octu te limunskoj kiselini. Prije samog početka čišćenja, temeljito odstranite ostatke hrane koje se često znaju primiti na štednjak ili oko njega.
Nakon što ste to obavili, u posudu sa raspršivačem pomiješajte nekoliko decilitara vode, dvije žlice sode bikarbone, nekoliko žlica alkoholnog octa te pet kapi limunske kiseline. Dobivenu mješavinu sastojaka poprskajte po štednjaku te ostavite da djeluje 30-ak minuta. Nakon što prođe određeno vrijeme, potrebno je samo prebrisati štednjak spužvicom, a zatim papirnatim ručnikom. Mrlje od masnoće trebale bi nestati.