Kako izabrati mobilni telefon

Iako su do prije 15 godina mobilni telefoni bili prava rijetkost, danas se, čini se, život ne može zamisliti bez njih.

Obavezan aksesoar, bez telefona se ne ide nigdje, a bilo da je pametan ili klasičan, danas skoro svi posjeduju mobilni. Koji vi telefon koristite?

Pametan ili klasičan telefon – pitanje je sad!

Prije kupovine mobilnog morate da se odlučite da li želite smartfon ili radije hoćete klasičan telefon.

Ukoliko se odlučite za klasiku, onda su vam na raspolaganju samo najosnovnije funkcije, dok pametan telefon ima brojne funkcije bez kojih mnogi svoj život ne mogu da zamisle.

Koje su prednosti klasičnih mobilnih telefona?

Osnovna prednost jeste dužina trajanja baterije. Kako se tehnologija razvijala, tako su i mobilni uređaj postali štedljivi. S obzirom na to da baterije posjeduju veliki kapacitet, klasični telefoni mogu da se pune na pet ili čak deset dana. To je glavna prednost, jer ćete tako sigurno znati da na svoj mobilni uređaj možete uvijek da računate. Najviše se preporučuju starijim ljudima, jer ovi modeli posjeduju velike ekrane i krupne tastere,  pošto su veoma izdržljivi, ni servis mobilnih telefona nije potreban često.

Kako izabrati mobilni telefon

Imajući u vidu da im je cijena pristupačna, može svako svako da ih priušti, a ako vam nisu neophodne mnoge funkcije, već vam mobilni treba samo da komunicirate, onda je klasičan mobilni telefon odličan izbor. U ponudi ima modela i koji podržavaju dvije kartice.

Brojne mogućnosti malih pametnih uređaja

U posljednjih nekoliko godina pametni telefoni su i te kako popularni na tržištu. Taj trend i danas prisutan, a osim kod poslovnih ljudi, moderne mobilne uređaje koriste i mladi koji u svakom trenutku žele da budu prisutni na društvenim mrežama ili koje u svakom trenutku žele da iskoriste dobru rezoluciju kamere kako bi sačuvali uspomene sa putovanja i raznih događaja.

Mnogi danas posjeduju telefone koji su osjetljivi na dodir, ali ipak treba napomenuti da postoje razlike među pametnim telefonima.

Rezolucija ekrana, kvalitet slike i operativni sistem samo su neke od karakteristika po kojima moderni telefoni mogu da se razlikuju, a sa pravom se može reći da je danas smartfon pravi mali računar.

Pitanje je samo u koje svrhe upotrebljavate mobilni telefon. Mnogima je dovoljno da budu prisutni na društvenim mrežama, a ima poslovnih ljudi kojima je jedino važno da budu u stalnoj komunikaciji sa klijentima i poslovnim partnerima.

Razlike u operativnom sistemu

Glavna i presudna razlika među telefonima jeste u operativnom sistemu. Naime, najpopularniji su Android i IOS uređaji, a kod Android operativnog sistema imate priliku da neke mogućnosti promijenite, a neke da dodate.

Preko 800 000 aplikacija može se preuzeti u prodavnici Play, a mnoge aplikacije su dostupne i besplatno.

Za Iphone telefone karakterističan je Ios operativni sistem, a sve aplikacije koje vas interesuju mogu se preuzeti u App store-u.

Bez obzira da li želite napredan, moderan mobilni ili vas je klasičan telefon dovoljan, izaberite uređaj koji će poslužiti svrsi.

Donesite pravi izbor i budite zadovoljni uređajem koji ste izabrali. Dovoljno je da pregledate koji su sve modeli u ponudi i da se odlučite za onaj telefon koji vam se najviše sviđa.

drugi upravo čitaju

Čaj od nevena

Zašto je zdrav čaj od nevena? Oganjac, žutelj i nevenovo cvijeće su biljke iz porodice glavočika, najpoznatija kao Neven. Cvjetaju od ranog proljeća do...

Kako izabrati dobru školu za svoje dijete?

Može biti zastrašujuće teško pronaći i odabrati pravu školu za svoje dijete. Škola koju odaberete može imati utjecaja na njihov razvoj, prijatelje, pa čak i...

Kako da naučite engleski jezik?

Učiti da govorite engleski može biti teško, ali ne odustajte! Uz dovoljno prakse i pravih resursa, možete samouvjereno početi govoriti i naučiti engleski jezik. Kako...

Kako da usavršite engleski jezik?

Savjeti koji će vam pomoći kako da usavršite engleski jezik! Engleski jezik najvažniji je jezik svijeta. Ako želite naučiti jezik ili ga poboljšati onda je...

možda te zanima