Učenje online: Viber kviz za ispitivanje znanja učenika

U doba pandemije Viber je uveo mnoštvo novih opcija od kojih se neke mogu iskoristiti kada je u pitanju školovanje i učenje online. Jedna od takvih opcija koja je odnedavno dostupna korisnicima je Viber kviz.

Učenje online: Viber kviz za ispitivanje znanja učenika

Ova školska godina za većinu djece se odvija u učionicama. Ipak pojedini razredi prate nastavu isključivo online. Viber je stoga uveo neke novosti koje bi trebale olakšati komunikaciju među učiteljima, roditeljima i učenicima tokom nove školske godine. Tako je predstavljena Viber kviz opcija za ankete, i to za grupne razgovore. Na ovaj način je učiteljima i profesorima omogućeno da brzo provjere znanje svojih učenika.

1Za kreiranje kviza potrebno je ući u grupni razgovor za grupu učenika koje želimo ispitati. Na dnu razgovora odabrati opciju za kreiranje ankete.

2Nakon što smo odabrali opciju ankete pojavit će se prozor u kojem je potrebno uključiti opciju “Način kviza” tako što ćemo slajder pomaknuti udesno. Također, potrebno je upisati pitanja, tačne odgovore te dodati kratko objašnjenje za neki odgovor ako je potrebno. Kada smo sve to uradili za kraj kliknemo na opciju “Stvori” i kviz je spreman za upotrebu i testiranje znanja.

Učenje online: Viber kviz za ispitivanje znanja učenika

Kada je kviz objavljen svi sudionici mogu vidjeti poredak odgovora prema rezultatima ostalih, ali će tačan odgovor s pojašnjenjem vidjeti tek nakon što i sami odgovore na kviz. Ovaj vid kviz pitanja može biti veoma koristan svima koji žele da provjere znanje ili mišljenje članova zajednice, ili jednostavno da naprave zanimljive kvizove na razne teme.

 

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite!

Podijelite sa prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

drugi upravo čitaju

možda te zanima