Šta sve trebamo znati o transplataciji brade

  Oduvijek ste željeli imati bradu kao što je imaju glumci u nekim serijama i pitali se zašto baš vi nemate takvu? Niste znali da uopšte postoji način da se to promjeni? Ako vam je izgled vaše brade izuzetno bitan i smatrate da biste vaš kompletan izgled zaokružili sa jasno definisanom bradom, transplatacija brade bi mogla biti vaš izbor.

  Šta sve trebate znati o transplataciji brade? Ako vaš genetski kod nije baš bio u skladu sa vašim željama, ne morate se brinuti i misliti da je vaša savršena brada daleko. Ispravna odluka i izuzetna želja da to promjenite će vas dovesti do toga da odaberete baš transplataciju brade kao vaše rješenje.

  Šta podrazumijeva transplatacija brade?

  Transplatacija brade podrazumijeva tehniku kojom se folikularne jedinice sa donorske regije, najčešće tjemena glave, presađuju na vašu vilicu ili dio lica na kojem želite imati bradu. Ovo je veoma jednostavno objašnjenje međutim iza toga se krije činjenica da se radi o kozmetičkoj operaciji koja zahtjeva iskustvo i stručnost kako biste bili zadovoljni rezultatima.

  transplataciji brade

  Transplatacija kose je sličan proces kao i transplatacija kose na dio tjemena na kojem nema kose ili je prorijeđena. Tako da ako ste čuli i znate bilo šta o tom procesu, procedura je slična i za transplataciju brade.

  Koje se metode koriste?

  Metode koje se koriste najčešće jesu FUE metoda i FUT metoda. FUE metoda funkcioniše na način da presađuje kompletne folikularne jedinice, jednu po jednu sa donorske regije na regiju na koju se transplatira. Ova metoda je manje bolna i invazivna. Shodno tome ova metoda je i najčešće primjenjivana kada se radi o transplataciji brade, ali i transplataciji kose.

  Kada govorimo o FUT metodi, možemo reći da je to invazivnija i bolnija metoda za razliku od FUE metode. Pristupa se na način da hirurg na koži pravi sitne rezove tkiva i uklanja ih i sa istih prikuplja folikularne jedinice i presađuje ih gdje je potrebno.

  Kako izgleda period nakon tretmana?

  Nakon tretmana ćete pažljivo pratiti upute hirurga kako bi vaš proces oporavka bio lakši. Transplatirane folikule će početi da opadaju 15-30 dana nakon operacije. Taj dio procesa nije nešto o čemu trebate brinuti, to je znak da sve funkcioniše po planu. Nove folikule brade će nakon toga biti spremne za rast.

  Šta sve trebamo znati o transplataciji brade

  U periodu od 90 dana će vaša brada izgledati onako kako ste očekivali i tada ćete vidjeti prve i početne rezultate operacije. Nakon 90 dana će sve folikule biti prihvaćene i spremne za regularan rast. Četiri mjeseca nakon operacije vaša brada će već dobiti pravi oblik, a 9 mjeseci ćete već biti u potpunosti zadovoljni jer će vaša brada kompletno izrasti.

  Obje metode FUE i FUT nakon operacije će dati efekat prirodne brade, samo što je najćešće sa FUT metodom rezultat dosta gušća brada. Ovo je jednostavno iz razloga što se sa tkiva koje je iskorišteno može preuzeti mnogo više folikularnih jedinica pa je i rezultat drugačiji.

  Tako da ako želite puniju i mnogo više definisanu bradu odaberite FUT metodu transplatacije brade.

  Postoje li neke nuspojave i koje su?

  Transplatacija brade jako rijetko podrazumijeva neuspjeh i najčešće se veže za nestručnost hirurga. Stoga je važno operaciju obaviti kod provjerenog i pouzdanog hirurga, koji će biti fokusiran na zadovoljstvo klijenta.

  Šta sve trebamo znati o transplataciji brade

  Mimo toga svakako da postoje određene nuspojave koje vežemo za operacije ovog tipa. Postoji rizik infekcije i blagog krvarenja. Također postoji mogućnost ožiljaka, kada govorimo o FUT metodi. Dok kod FUE metode postoji mogućnost za pojavljivanjem sitnih bijelih tačkica, koje će vremenom da izblijede.

  U svakom slučaju mnogi su faktori koji utiču na to kako će vaš proces transplatacije brade da izgleda, ali morate biti svjesni da svi različito reaguju na ovakve tretmane i da morate pratiti upute koje dobijete od vašeg hirurga.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

  Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite!

  Podijelite sa prijateljima!

  Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

  Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

  NeznaSe.ba
  NeznaSe.bahttps://neznase.ba
  NeznaSe.ba je wikipedija manje pozntih riječi i izraza. Značenje riječi potražite na NeznaSe.ba. Predložite riječ i učestvujte u kreiranju wikipedije.

  ━ drugi upravo čitaju

  Koliko mora biti tlak u gumama?

  Znate li koliko mora biti tlak u gumama i zašto je to važno? Briga o našem automobilu važna je ne samo za lijep izgled našeg...

  Šta znači natalna karta? – Nauči čitati svoju natalnu kartu!

  Natalna karta, prema definiciji podrazumijeva raspored planeta na nebu, upravo u trenutku rođenja određene osobe. U trenutku nečijeg rođenja planete zauzimaju određene položaje u kućama...

  Crvena boja – TOP 10 Zanimljivosti

  Boja, ljubavi, strast i požude, crvena boja je posebna boja koja u ljudima izaziva nešto neobično i smatra se veoma avanturističnom bojom. Crvena boja ujedno...

  Šta je Žigolo? Otkrij značenje riječi!

  Pojam žigolo se vezuje za mušku prostituciju, vodeći se činjenicom da je još od davnina prostitucija poznata u svim slojevima društva, pri čemu se...

  Google Maps savjeti za efikasnije korištenje 6 TOP TRIKOVA

  Google Maps savjeti za efikasnije korištenje mogu vam uveliko olakšati život, bez obzira na to nalazite li se u okolini koju vrlo dobro poznajete...

  Šta je Interpretacija?

  Šta je interpretacija? Koje značenje ima ovaj pojam, a koje reč interpretirati? Objašnjenje neke reči, termina ili pojave naziva se interpretacija. Često ljudi kada pitaju šta...

  Lampice na instrument tabli: Šta znače sve lampice?

  Osim osnovnih i logičnih signalnih lampica poput onih za upaljena svjetla, rad pokazivača smjera ili signal rezerve, dolaze i lampice koje se ponekad upale...

  Šta je ofsajd?

  Šta je ofsajd? Pitanje koje se najčešće postavlja u krugovima fudbalske igre. Odgovor na pitanje Šta je ofsajd? detaljno vam donosimo u nastavku. Ofsajd (eng....