Kako uraditi update Becker navigacije

Ukoliko vozite neko od njemačkih automobila, posebno Mercedes, sasvim sigurno imate Becker navigaciju. Znate li kako možete uraditi update Becker navigacije.

Harman Becker Automotive Systems GmbH ili skraćeno mnogo poznatiji kao Becker, je kompanija koja tradicionalno sarađuje sa Mercedes-Benzom i radi njihove navigacione i audio sisteme. Becker navigacije su sastavni dio skoro svih modela Mercedes vezila.

Zanimljivi kvizovi: Ne znate 4 od 6 odgovora u ovom kvizu, vi ste teška neznalica

Iako je Becker svjetski poznata kompanija i isporučilac navigacionih sistema za prestižne Mercedes automobile, proces updatea mapi navigacije može biti jako komplikovan i razočaravajući. Mnogobrojni su problemi sa kojima se korisnici susreću, od toga da Becker Map pilot modul nije prepoznat na kompjuteru, pa kasnije u automobilu.

 

Kako uraditi update Becker navigacije

Donosimo pravilan proces kako uraditi update Becker navigacije korak po korak. Vrlo je važno da uradite upravo onako kako je opisano, bez preskakanja.

Ovaj test boja će otkriti tvoj tajni talent! Saznaj koji je tvoj!

Potrebno Vam je sljedeće:
– PC (preporučujemo Windows 7)
– Mini USB kabal

1 Izvadite Becker Map Pilot module iz vašeg automobila pritiskom na plastični jezičak iznad. Obično se nalazi unutar pretinca ispred suvozača.Kako uraditi update Becker navigacije2 Ugasite PC na koji želite spojiti Becker Map Pilot.

3 Skinite poklopac sa donje strane a zatim izvadite i bateriju, kao na slikama ispod.Kako uraditi update Becker navigacijeKako uraditi update Becker navigacije4 Kada je baterija izvađena spojite USB u Map pilotKako uraditi update Becker navigacije5 Zatim spojite USB u ugašen kompjuterKako uraditi update Becker navigacije6 Sada vratite bateriju i poklopac nazadKako uraditi update Becker navigacije7 Upalite kompjuter i dajte mu malo vremena nakon što se Windows pokrene. Zavisno od kompjutera trebaće par minuta dok sistem prepozna Becker Map Pilot.Kako uraditi update Becker navigacije

8 Otvoriće Vam se 2 drivea. Jedan je Becker a drugi se ponaša kao CD i na njemu je Becker software koji trebate instalirati. Ako koristite Windows, idite u folder Win te pokrenite Setup.exeKako uraditi update Becker navigacije

9 Pratite korake instalacije do kraja. Ne morate ništa mijenjati, samo idite na Next.Kako uraditi update Becker navigacije

Kako uraditi update Becker navigacije
Kako uraditi update Becker navigacije

10 Nakon instalacije pokrenite program. Zavisno od verzije, tražiti će vam da dodijelite ime odnosno izaberete folder za Becker fajlove.

11 Kada ste spojeni, program će vam ponuditi da uradite update i skinete najnoviju verziju. Prihvatite i sačekajte da preuzimanje završi.Kako uraditi update Becker navigacije

Kako uraditi update Becker navigacije
Kako uraditi update Becker navigacije

12 Ukoliko ne dobijete automatski update, morate ići na shop te napraviti račun na Becker stranici. Iako je update besplatan, ipak morate dati osnovne podatke.13 Ako želite izvršiti update mapa, to možete učiniti besplatno u roku od 60 dana od instalacije softwarea. Idite na Becker shop preko opcije Buy i izaberite paket mapa koje želite.

14 Uradite Safe remove za Becker Map pilot i vratite modul u automobil. Pokrenite navigaciju i sačekajte par trenutaka dok se sistem ažurira.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite!

Podijelite sa prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

drugi upravo čitaju

možda te zanima