back to top

Električni radijatori VIGO su odličan odabir

Vikendice su savršeno mjesto za odmor. Bilo da se nalaze na selu, planini ili možda čak u blizini neke rijeke ili mora važno je imati razvijen sistem grijanja za oazu mira.

One su vaš privremeni dom. Ukoliko ne provodite mnogo vremena u njoj važno je da pronađete najefikasniji sistem grijanja prostora.

Troškovi grijanja na struju

Grijanje na drva ili plin možda se čini kao dobra opcija. No sami troškovi za grijanje prostora,u kojem provodite manje vremena, nisu isplativi. Mnogi ne razmatraju grijanje na struju kao jednu od opcija. Često se bježi od opcije grijanja uz pomoć električne struje zbog pomisli da je skupo. Sve brige i nedoumice će nestati ukoliko odaberete radijatore koji najbolje pristaju vašoj vikendici.

Električni radijatori VIGO su izvrsni jer su izgrađeni od zavarenih čelićnih ploča koje omogućavaju brzo zagrijavanje prostorije.  Brzina je najbolja odlika radijatora, pogotovo ako je riječ o prostorima u kojem se ne boravi često.

Ova ogrijevna tijela su dosta povoljna i izgledaju moderno – što je plus ukoliko ste zaljubljenici u cjelokupni izgled enterijera.

Da li su električni radijatori isplativi u vikendicama?

Struja je skuplja od plina. To je nezaobilazna činjenica ali to ne znači da električno grijanje mora biti skupo za pogon. No nekada je dosta jeftinije za ugradnju od centralnog grijanja na plin.

Ukoliko želite što bolje uštediti električnu energiju uzmite u obzir radijatore jer su bolje prilagođeniji za štednju od grijanja na plin. Modularnost ih čini ekonomski najboljom opcijom. Kada je riječ o centralnom grijanju na plin sve je povezano. Što znači svaki put kada vam je potrebno da ugrijete prostoriju morate uključiti cijeli sistem. Nakon što se uključi cijeli sistem tada se toplina šalje u sve ostale prostorije.

Kod električnih radijatora to nije slučaj jer djeluju potpuno nezavisno. Ukoliko želite zagrijati samo jednu prosoriju onda ćete to i ostvariti uz njihovu pomoć. Ova presudna funkcija vam štedi energiju i novac. Njihova učinkovita primjena ne odnosi se samo na vikendice već i na objekte poput zgrada, škola, bolnica, ureda i mnogih drugih prostora.

Električni radijatori VIGO sa svojim modernim dizajnom i funkcijama uštediti će vam energiju ali i ugrijati željeni prostor.  Digitalni termostat olakšati će njegovu primjenu. Funkcije poput automatskog gašenja nakon određenog vremena i sigurnosne dječije zaštite su dodatan plus ukoliko imate djecu.

Električni radijatori VIGO su odličan odabir

Dug vijek trajanja

Ako želite dugoročno uštediti na grijanju i odabrati nešto što nećete trebati zamijeniti svakih nekoliko godina, električni radijatori su pravi izbor. Iako se mnogi prijenosni električni grijači jeftino proizvode tako da dostignu cjenovne vrijednosti, električni radijatori su napravljeni da traju duže.  Proizvode se od visokokvalitetnog čelika ili aluminija i zbog toga su dosta čvrsti i dugotrajni.

Ukoliko tražite kvalitetne i povoljne modele onda su Električni radijatori VIGO idealni za vas.

Kupaonski radijatori u drugim prostorijama

Kupaonski radijatori postali su sastavni dio svake kupaonice. Oni ujedno griju vaš prostor i suše ručnike. Sušenje odjeće uz njihovu pomoć spriječava nastanak bakterija i gljivica.

Najbolja osobina je što su u potpunosti nezavisni. Zbog toga se mogu primijeniti i u drugim prostorijama. Naravno veličina prostorije utiče na to da li će je moći dovoljno zagrijati.

Oni nisu komplikovani za održavanje, a u posljednje vrijeme postali su sastavni dio vikendica. Da li želie ugrijati kupaonicu, kuhinju ili hodnik, ova vrsta cijevnih grijača su super rješenje za manje vikendice.

Bez obzira da li se radi o grijanju većeg prostora ili manje vikendice kupaonski radijatori  uvijek ispunjavaju svoju primarni funkciju – griju  kupaonicu ili bilo koju drugu prostoriju. Već smo naveli da štede prostor i energiju, također su i jednostavni za montažu. Imaju najčešće tri razine rada ( MIN, ECO i MAX) što čini termostat laganim za korištenje.

drugi upravo čitaju

Citati za sina – Najljepši citati

Najljepši citati za sina U svijetu prepunom mijena i nepredvidivosti, postoji jedna veza koja se ističe svojom nepokolebljivom snagom i dubinom – veza između roditelja...

Globalhost d.o.o. širi svoje poslovanje preuzimanjem servisa Genesis

U najnovijem razvoju događaja na tržištu web hostinga i IT usluga, vodeća bosanskohercegovačka web hosting kompanija Globalhost d.o.o. koja nudi svoje usluge na web...

Kako istegnuti vrat

Kako istegnuti vrat i kako nastaje bol u vratu Kako istegnuti vrat postaje sve učestalije pitanje, kako bolovi u vratu postaju svakodnevica velikog broja ljudi. Nekoliko...

Citati o braku

Citati o braku koji savršeno opisuju ljubav i bračnu zajednicu ‘’Najboljom ženom smatra se ona koja bi bila kadra da svojoj djeci zamijeni oca kad...

možda te zanima