back to top

Zanimljivi pokloni koje deca stvarno žele da dobiju

Bliže se praznici, rodjendani ili neke druge posebne prilike koje su povod da dragom malom školarcu ili tinejdžeru poklonite nešto posebno.

Postoji toliko mnogo opcija koje se čine kao odlično rešenje, ali iskustvo od ranije vas je naučilo da je tanka linija između punog pogotka i potpunog promašaja.

Evo nekoliko primera sa kojima sigurno nećete pogrešiti.

Društvena igra

I pre nego što pomislite da je to dosadno, jer vam je na pamet prvo pala neka jednostavna društvena igra iz vašeg detinjstva, znajte da postoje specijalizovane radnje za prodaju igara koje su osmišljene i napravljene tako da vam otvore potpuno novi svet i dimenziju ove vrste zabave.

Najbolje od svega je što ćete tu naći igre prilagođene i osnovcima i stednjoškocima, a neretko u njima uživaju i roditelji. U ovim društvenim igrama ćete stvarati nove civilizacije, istraživati svemir ili igrati se detektiva.

Globus svijeta

Ovo je onaj predmet koji je svima interesantan. Njega će tražiti jedan petogodišnjak, školarac, a možda i student. Odličan je vid edukativnog poklona, a za one starije dobar potsetnik gde se nalazi neka država.

Klinci obožavaju da uče nazive država, gradova, mora i jezera. Ako se odlučite da globus svijeta poklonite jednom predškolcu, potražite onaj koji je otporan na ogrebotine. Za one starije, dobra ideja je globus sveta koji je ujedno i stona lampa.

Dekorativni set za devojčice

Ukoliko imate tinejdžerku koja jedva čeka da ofarba svoju kosu, ali ne biste još da započinjete tu etapu puberteta, onda je dekorativni set sa privremenim bojama za kosu odlična stvar. Obično dolazi u kompletu sprejeva za kosu u nekoliko boja. Lako se nanosi, potpuno je bezbedan, a traje do prvog pranja kose. Negde se mogu naći  flomasteri posebno napravljeni za farbanje kose i uvek su urađeni u mnogo više boja, što je odlično za one smelije koji vole da eksperimentišu.

Uz to, možete dopuniti i narukvice raznih boja, sa imenom ili nekom porukom, što će mnoge tinejdžerke oduševiti.

Nema greške kada odaberete slagalice puzzle

Ovo je nešto u čemu uživa cela porodica. Slagalice puzzle su poklon koji možete kupiti dvogodišnjaku, a i njegovom dedi.

Princeze, superheroji, gradovi, bajke, omiljeni motivi i likovi iz crtaća, sve se to može naći na slagalici. Postoje i personalizovane slagalice puzzle koje prikazuju neku omiljenu fotografiju deteta. Odlične su za vežbanje koncentracije i upornosti, posebno ako se odlučite da detetu poklonite malo zahtevnije slagalice puzzle. Takođe, postoje one sa hiljadu sitnih delova, pa su prava zanimacija za celu porodicu, naročito tokom kišnih dana.

Skejt se vraća na velika vrata

Ako imate trinaestogodišnjaka, sa ovim nećete pogrešiti. Omiljena stvar klinaca koji su odrastali krajem osamdesetih i devedesetih sada je opet aktuelna. Ovo će tinejdžere podstaći da svoje slobodno vreme provode napolju.

Podjednako je dobar poklon i za dečake i za devojčice. Stvar je samo u dizajnu, kao i da točkiću budu od kvalitetnijih materijala, kako bi vožnja bila glatka i brza. Takođe i veličina je važna, tako da odgovara visini deteta. Može se lako spakovati u ranac, a neki rančevi imaju i poseban dodatak za skejt.

Skejt je super stvar za razvijanje avanturističkog duha, kao i za vežbanje balansa. Nakon vožnje skejtom, skibord i skijanje su praktično savladani.

drugi upravo čitaju

Kravlje ludilo – uzrok, simptomi, liječenje

Kravlje ludilo bolest živčanog sustava goveda Bolest kravlje ludilo ili goveđa spongiformna encefalopatija (GSE) je kronična bolest živčanog sustava. Inficiranost kod stoke u Velikoj Britaniji ovom...

Meni, više od samo liste jela

Kada ulazimo u restoran, prva stvar koju obično tražimo je meni. Ali, što zapravo meni predstavlja? Meni nije samo popis jela i cijena; on...

Zdrav doručak – kod kuće i u školi

Doručak je prvi obrok u danu i trebao bi zadovoljiti otprilike 20-30% dnevnih potreba za hranjivim tvarima. Za djecu i školsku djecu posebno je...

Čaj od maslačka

Maslačak je biljka iz porodice glavočika. Sastoji se iz žute cvetne glavice sa velikim brojem jezičastih i cevastih cvetova. U narodu je još poznata i...

možda te zanima