back to top

50 najboljih plaža Ujedinjenog Kraljevstva po recenzijama posjetitelja

Vrlo malo ljudi smatra Ujedinjeno Kraljevstvo ljetnom destinacijom, što je poprilično nepravedno s obzirom na to da je zemlja okupana morem sa svih strana – La Manche, Sjeverno more, Irsko more i Atlantski ocean. Uz obalu dulju od 30.000 kilometara, lako je pretpostaviti da Ujedinjeno Kraljevstvo krije mnoge čarobne zaljeve i uvale. Stoga bi i lokalni stanovnici i turisti zasigurno željeli znati koje su to najbolje plaže po mišljenju posjetitelja.

Dokazali smo koliko su britanske plaže podcijenjene kada su se samo četiri uspjele svrstati u top 50 najboljih plaža u Europi prema ocjenama posjetitelja. Plaže u Ujedinjenom Kraljevstvu variraju od zlatnih pješčanih prostranstava do osamljenih, šljunčanih uvala. Bilo da ste zaljubljenik u vodene sportove ili tražite mirnu oazu, na raspolaganju vam stoje brojne mogućnosti.

Kako bismo pomogli našim čitateljima u potrazi za najboljim ljetnim odmorom u Ujedinjenom Kraljevstvu, odlučili smo napraviti popis najboljih plaža prema izboru posjetitelja.

Kako smo to uspjeli?

Iako je vrlo subjektivno odlučiti koja plaža zaslužuje titulu “najbolje”, najpošteniji način je pitati ljude koji su ih doista posjetili. Među različitim pristupima izrade popisa najboljih britanskih plaža, odlučili smo prikupiti Googleove recenzije i ocjene stvarnih posjetitelja kao glavni izvor podataka za rangiranje plaža. Cilj nam je bio razvrstati plaže prema trenutnoj ocjeni.

Podaci su prikupljeni u roku od jednog dana te se na popisu nalaze plaže s više od 1000 recenzija. U slučaju da dvije plaže (ili više njih) imaju istu ocjenu, uzeli smo u obzir broj recenzija stvarnih posjetitelja kao glavni kriterij svrstavanja. Stoga je plaža s većim brojem recenzija bolje rangirana.

50 najboljih plaža Ujedinjenog Kraljevstva

Među stotinama plaža, uvala i zaljeva posjetitelji su odabrali sljedećih 50 najboljih u Velikoj Britaniji.

50. Camber Sands, Engleska

Ocjena: 4.6

Prva plaža koju ćemo spomenuti s našeg popisa najboljih plaža u Velikoj Britaniji je Camber Sands. Kao što i samo ime kaže, to je jedina pješčana plaža u Sussexu na kojoj se nalaze dine. Prostire se na 4.8 km i dva ljetovališta nalaze se u blizini. Pijesak i vjetar čine kitesurfing i slične vodene sportove još atraktivnijima. Plaža obiluje dodatnim sadržajima kao što su parking, kafići, restorani i okolni apartmani.

Posjetitelji su uglavnom impresionirani dinama. Neki komentiraju ograničenja za pse, drugi razinu mora (plimu i oseku), dok se nekolicina žali na prometne gužve.

“Prelijepo je, čak i na kiši. Duga je šetnja uz dinu do plaže, ali definitivno se isplati.”

49. West Shore Beach, Wales

Ocjena: 4.6

Llandudno West Shore pješčana je plaža u Walesu pogodna za kitesurfing i slične vodene sportove. Opremljena je kafićem i toaletom, a uz plažu su dostupna i parkirna mjesta. Posjetitelji mogu istražiti vapnenački rt Great Orme i uživati u prekrasnim zalascima sunca jer je sama plaža orijentirana prema zapadu. Nagrađena je Plavom zastavom te kupanje nije dozvoljeno psima.

Posjetitelji su posebno oduševljeni dječjim igralištem, kombijem za prodaju sladoleda, ribnjakom i velikim brojem klupa. Također, posebno hvale i vlakić koji vozi isključivo tijekom ljeta.

“Prekrasna plaža s puno manje gužve – fantastično mjesto za piknik s prekrasnim pogledom.”

48. Carbis Bay, Engleska

Ocjena: 4.6

Zaklonjena pješčana plaža i ljetovalište Carbis Bay udaljeni su samo 1.5 km od St. Ivesa. Zahvaljujući svom položaju, plaža je idealna za obitelji s malom djecom. Na ovoj plaži, okruženoj bujnim zelenilom, nalaze se kafić i toaleti. Najpopularnije aktivnosti su ribolov, vožnja kajakom i surfanje. Plaža je nagrađena Plavom zastavom i ima spasioca.

Čak je moguće vidjeti i tuljane na plaži, što je vrlo privlačno posjetiteljima. Mnogi bi rekli da je ovo ‘skriveni dragulj’ među britanskim plažama.

“Ovo je fantastična plaža, vrlo je čista i odlično je mjesto za vidjeti neke divlje životinje, kao što su tuljani i dupini.”

47. Sandy Bay, Engleska

Ocjena: 4.6

Kao što i samo ime kaže, pješčana plaža Sandy Bay duga je 1.5 km i okružena je liticama. Plaža je osamljena, što je čini pogodnom za obitelji s djecom. Štoviše, na njoj se nalazi i dječje igralište te spasilačka služba. Od ostalih sadržaja, dostupni su kafići i toaleti. Ipak, plaža nije idealna ako tražite raznoliku ponudu vodenih sportova i zabavnih aktivnosti.

Brojni posjetitelji upozoravaju kako psima nije dopušten boravak na plaži tijekom sezone. Uglavnom su oduševljeni liticama, ali ne i morskom travom. Mnogi preporučuju ovu plažu kao idealnu destinaciju za odmor.

“Možete na plažu samo ako boravite u ljetovalištu. Postoje brojna ograničenja. Predivan pogled pruža se na obalu vedrim danima. Može biti bučno zbog okolne streljane.”

46. Plaža Dawlish Warren, Engleska

Ocjena: 4.6

Ova popularna pješčana plaža u blizini Dawlisha odlična je za obitelji. Pijesak i šljunak protežu se na više od 1.5 km tako da ne morate brinuti o tome hoćete li naći mjesto. Budući da je plaža dio odmarališta, možete očekivati bogatu ponudu dodatnih sadržaja i aktivnosti. Prisutni su i spasioci, plaži je dodijeljena Plava zastava, a psima je boravak dozvoljen zimi.

Većina posjetitelja raspravlja o ograničenjima za pse, dok ostali hvale brojnost dodatnih sadržaja. Oduševljeni su rezervatom prirode Dawlish Warren i blizinom Nacionalnog parka Dartmoor.

“Prekrasna, duga plaža s dinama, rezervatom prirode i brojnim obiteljskim sadržajima u blizini parkirališta. Često je vjetrovito.”

Plaža Dawlish Warren

Plaža Dawlish Warren

45. Plaža East Looe, Engleska

Ocjena: 4.6

Pješčana plaža Cornwall u East Looeu relativno je zaštićena dokom Banjo. Nalazi se u neposrednoj blizini centra grada, tako da se većina sadržaja nalazi u samoj blizini. Na plaži možete iznajmiti smještaj, a također je dostupan i toalet. Budući da je plaža dio popularnih ljetovališta očekujte gužvu. Iako je plaža za vrijeme oseke vrlo sigurna za kupanje, izbjegavajte kupanje u ušću iza mola.

Naravno, posjetiteljima se iznimno sviđa lokacija plaže i sadržaji koje nudi. No, u komentarima posjetitelji upozoravaju na vrlo živahne galebove i zabrane za pse.

“Mnogo restorana, suvenirnica, trgovina i banki. Plaža je lijepa i pješčana te uistinu dobro mjesto za jednodnevni izlet.”

44. Plaža Crooklets, Engleska

Ocjena: 4.6

Ova mala, pješčana plaža još je jedna na popisu najboljih u Velikoj Britaniji. Nalazi se u neposrednoj blizini centra primorskog grada Bude uz popularnu plažu Summerleaze. Crooklets je najpopularnija plaža za surfere te ljubitelje jedrenja i ronjenja. Plaža obiluje dodatnim sadržajima kao što su parkiralište, skate park, pubovi, kafići, itd. Kupanje je dopušteno na predviđenim mjestima zbog jakih morskih struja.

Posjetitelji ovdje dolaze uživati ​​u šetnjama i opustiti se u kafićima. U komentarima upozoravaju na ograničenja za pse. Sviđa im se većina sadržaja te preporučuju isprobavanje bodyboardinga.

“Ovo je moje omiljeno mjesto za posjetiti. Prekrasna mala plaža s odličnim mjestima za jelo, predivnim pogledom i izvrsnim šetnjama. Često je vjetrovito i pomalo dramatično!”

Plaža Croocklets

Plaža Croocklets

43. Plaža Portreath, Engleska

Ocjena: 4.6

Još jedna cornwallska plaža nalazi se u selu Portreath. Ova prostrana, pješčana plaža krije i stjenoviti dio. Često je vjetrovito i valovito uz jake morske struje, stoga je plaža popularna za surfanje. Također, nudi puno aktivnosti za djecu i odrasle.

Ograničenja za pse glavna su tema u osvrtima posjetitelja. Osim toga, posjetiteljima su zanimljive kamene formacije poput špilja i morskih bazena. Također, posjetitelji navode i bodyboarding kao vrlo atraktivnu aktivnost.

“Izvrsna mala plaža. Nalazi se izvan utabanih staza i pravo je otkriće. Predivna netaknuta priroda, ali nije pogodna za ljubitelje gužve.”

42. Plaža Charmouth, Engleska

Ocjena: 4.6

Prema različitim časopisima, plaža u Charmouthu često se uvrštava među najbolje plaže Ujedinjenog Kraljevstva. Plaža je mješavina šljunka i pijeska koji su vidljivi za vrijeme oseke. Podijeljena na dva dijela rijekom Char, ali je sigurna za kupanje. Pažljivo slijedite znakove i upute jer na svakom dijelu plaže vrijede različita ograničenja.

Najatraktivnija aktivnost na plaži je lov na fosile. Posjetitelji također hvale šljunčani teren, litice i morske bazene.

“Tako prekrasna plaža s brdima za penjati se, mnoštvom kamenčića za bacati u more, patkama za hranjenje i malim kafićem s hranom i pićem 🤗 djeci se svidjelo, a bome i meni.”

41. Plaža Aberavon, Wales

Ocjena: 4.6

Pješčana plaža u Port Talbotu, duga skoro 5 km, jedna je od najdužih plaža u Walesu. Uz plažu se proteže predivna šetnica prepuna dodatnih sadržaja. Plaža je popularna za surfanje i obitelji s djecom koje dolaze uživati ​​u dječjim igralištima. Tijekom ljeta, plaža postaje poznata po noćnom životu, brojnim događanjima i festivalima.

Iako je riječ o plaži, posjetitelji hvale unutarnji bazen. Sviđa im se šetnica, posebice za šetnje sa psima, kao i svi dodatni sadržaji koji su smješteni uz nju.

“Obožavam, obožavam ovo mjesto. Nikada nema gužve, pijesak je ravan i mekan, puno je spasioca, sigurno je i pogodno za djecu.”

40. Plaža Polperro, Engleska

Ocjena: 4.6

Mala pješčana plaža Polperro još je jedna cornishka plaža. Proteže se ispod slikovitog sela u neposrednoj blizini luke, što je štiti od udara jakih valova. Udaljena je od centra grada i ne očekujte mnogo sadržaja u blizini. Imajte na umu da plaža ‘postoji’ samo za vrijeme oseke.

U komentarima posjetitelji često spominju luku i ribarsko mjesto. Sviđaju im se uzbudljive špilje i preporučuju vožnju tramvajem do sela.

“Prekrasno mjesto. Preporučujem da se posjeti sunčanim danima i da svakako unaprijed provjerite razinu mora. Polperro je jednostavno prekrasan i atmosfera na plaži je sjajna.”

39. Plaža Frinton, Engleska

Ocjena: 4.6

Frinton-on-Sea sa svojom prostranom pješčanom plažom izvrsno je mjesto za obiteljski odmor. Budući da je smještena u gradu, očekujte obilje dodatnih sadržaja, posebno uz šetnicu koja se proteže uz plažu. Većinu posjetitelja privlače surfanje i kitesurfing.

Posjetitelji u komentarima raspravljaju o ograničenjima za pse tijekom ljeta,  a hvale obalu i obližnji grad. Mnogi su se osvrnuli na mogućnost socijalnog distanciranja tijekom pandemije.

“Najbolja plaža u Essexu, savršeno mjesto za obitelji i one koji cijene prirodu… prekrasna plaža.”

Plaža Frinton

Plaža Frinton

38. Plaža Beer, Engleska

Ocjena: 4.6

Iako naziv govori drugačije, plaža Beer nema nikakve veze s pivom (ne više od bilo koje druge plaže). Nalazi se u šarmantnom ribarskom mjestu Beer u blizini Seatowna. Ova šljunčana plaža prilično je zaštićena od vjetrova. Ipak, more je nešto dublje i nema spasilaca na plaži, pa se kupanje preporučuje iskusnim kupačima. Međutim, dostupno je mnogo dodatnih sadržaja za posjetitelje.

Čini se da je šljunak dobra promjena za većinu posjetitelja, kojima se također sviđa i obližnje selo, litice i ribarski brodovi razasuti po cijeloj plaži.

“Izvrsna plaža za šetnje špiljama i liticama, nije pretjerano razvikana i stoga toplo preporučujem posjet.”

37. Botany Bay, Engleska

Ocjena: 4.6

Jedna od sedam uvala u Broadstairsu prepoznatljiva je po svojim vapnenačkim liticama koje uokviruju pješčanu plažu. Nazvana po australskom zaljevu Botany Bay, ova čista i relativno mirna plaža velika je atrakcija za surfere. Osim surfanja, možete isprobati i aktivnosti kao što je vožnja kajakom ili kanuom te bodyboarding. Plaža je dobro opremljena i nudi mnogo dodatnih sadržaja.

Posjetitelji su zapanjeni liticama, stijenama i objektima na plaži. Nekolicina se žali na morske alge.

“Lijepa plaža bez velike gužve, autobusno stajalište udaljeno je samo 5 minuta hoda i vodi do Broadstairsa.”

36. West Wittering Beach, Engleska

Ocjena: 4.6

Pješčana plaža u blizini Chichestera privlači brojne posjetitelje zahvaljujući brojnim sadržajima i aktivnostima koje nudi. Plaža West Wittering nalazi se u blizini ušća kraj luke Chichester i može se pohvaliti jednom od najčišćih voda na tom području. Plaža je pogodna za vodene sportove kao što su surfanje, kitesurfing i ronjenje.

Prostrani parking jedna je od najvećih prednosti plaže, ali mnogi se posjetitelji žale na promet. Posjetiteljima se posebno sviđa što plaža ima spasioce, a u komentarima također raspravljaju i o plimi i oseci.

“Tako lijepa, bijela pješčana plaža s odličnim kafićem/restoranom i čistim toaletima. Posjećena radnim danom tijekom semestra, tako da je bila prilično prazna.”

35. St. Anne’s Beach, Engleska

Ocjena: 4.6

Jedna od najboljih plaža Ujedinjenog Kraljevstva i sastavnica liste najboljih plaža u Europi, smještena je u viktorijanskom primorskom gradiću Lytham St.Anne’s. Na ovoj pješčanoj plaži nalazi se i mol koji nudi pregršt atrakcija: jahanje magaraca, štandovi sa sladoledom i još mnogo toga. Plaža je duga i prostrana te nudi mogućnost iznajmljivanja koliba viktorijanskog stila. Surfanje i slične aktivnosti najpopularniji su izbor među posjetiteljima. Plaža je lako dostupna i ima veliki parking.

Mol na plaži plijeni najviše pozornosti posjetitelja. Pojedini posjetitelji biraju ovu plažu za šetnje pasa i uživanje uz more.

“Plaža je lijepa, vrlo čista i ovdje obično vodim pse u šetnju. Dobar je parking i sama plaža nije pretrpana.”

Plaža St.Anne's

Plaža St.Anne’s

34. Plaža Llangrannog, Wales

Ocjena: 4.7

Pješčana plaža Llangrannog smještena je ispod bujnih zelenih brežuljaka. Njezina ljepota jednako privlači obitelji s djecom kao i ljubitelje pustolovina. Surfanje je glavna sportska aktivnost na plaži, dok tradicionalni pubovi i restorani nude opuštanje. Na plaži su dostupni tuševi i toaleti, dva parkirališta i sezonska autobusna linija koja vozi od/do plaže.

Pubovi su jedan od glavnih razloga zašto ljudi rado dolaze ovamo. Također, posjetitelji vole istraživati ​​selo i brda te uživaju ​​u šetnjama pasa.

“Prekrasna obiteljska plaža s trgovinama, kafićem, dva puba i javnim toaletima. Parking nije velik pa se preporučuje što raniji dolazak na plažu.”

Plaža llangrannog

Plaža llangrannog

33. Porth Beach, Engleska

Ocjena: 4.7

Odmah do plaže Newquay nalazi se prostrana plaža od finog zlatnog pijeska. Plaža Porth odlična je opcija za obitelji s djecom i surfere. Ipak, surfanje nije dozvoljeno tijekom ljetnih mjeseci. Za vrijeme oseke otkrivaju se atraktivni morski bazeni i kamene formacije. Plaža se nalazi u neposrednoj blizini centra grada, tako da su svi potrebni sadržaji u blizini.

Prostranost pijeska tijekom oseke najviše impresionira posjetitelje. Sviđa im se mnoštvo sadržaja i aktivnosti na plaži, a nekolicina preporučuje hranu iz Mermaid Inn-a.

“Prekrasna plaža s odličnim, čistim pijeskom i potočićem. Spasilac je prisutan. Dostupno je nekoliko kafića za ručak ili sladoled.”

32. Lulworth Cove, Engleska

Ocjena: 4.7

Slikovita uvala u Lulworthu, Dorset, jedna je od najzaštićenijih uvala na našem popisu. Plaža i okolica su pod zaštitom UNESCO-a zahvaljujući jedinstvenim geološkim značajkama. Tijekom oseke, morski bazeni otkrivaju skriveni podvodni život koji posjetitelji mogu istražiti. Uvala nudi sve vrste sadržaja, a posjetitelji mogu dodati i posjet obližnjim znamenitostima ako planiraju jednodnevni izlet na plažu.

Uvala je popularno odredište za sve koji se žele opustiti u prirodi. Posjetitelji ovdje dolaze uživati ​​u šetnjama, istraživati ​​selo i diviti se okolici.

“Posjetio sam plažu prvi put i nisam bio razočaran. Pogled je prekrasan i mjesto je lijepo za šetnju. Tu je i nekoliko dobrih pubova, trgovina i kafića u koje možete svratiti.”

Uvala Lulworth

Uvala Lulworth

31. Plaža Canford Cliffs, Engleska

Ocjena: 4.7

Još jedan dragulj Dorseta je Canford Cliffs, prostrana pješčana plaža nagrađena Plavom zastavom. To je jedna od mnogih plaža koje leže na pješčanom pojasu u Bournemouthu. Na plaži ćete pronaći osnovne sadržaje poput pitke vode i toaleta te raštrkane drvene kolibe. Šetnica koja se proteže uz plažu idealna je za šetnju i vožnju biciklom. Plaža je lako dostupna i nudi parking.

Očekivano, posjetitelji ovdje uživaju u šetnjama, vožnji bicikla i šetnji pasa. Oduševljeni su dodatnim sadržajima koje plaža nudi.

“Čista plaža i more, nema prevelike gužve, pristojni sadržaji, prekrasan krajolik. Ne treba vam više za savršen dan!”

30. Plaža Putsborough, Engleska 

Ocjena: 4.7

Putsborough Sands južni je dio plaže Woolacombe. Obje plaže protežu se na istom pojasu zlatnog pijeska. Plaža je donekle zaštićena od vjetra, ali i dalje iznimno popularna za surfanje. Osim toga, posjetitelji uživaju u aktivnostima kao što su jedrenje, vožnja kajakom, ronjenje i ribolov. Osim golemog parkinga, plaža nudi kafiće, toalete i još mnogo dodatnih sadržaja u blizini.

Posjetiteljima su omiljene aktivnosti opuštene šetnje, kao i šetnje sa psima. Sviđa im se prostrano parkiralište, ali smatraju da je cijena parkinga previsoka.

“Prekrasna plaža, pogodna za pse, nudi mnogo dodatnih sadržaja u blizini. Područje je toliko veliko tako da je tiho čak i kada je relativna gužva na plaži.”

29. Plaža Poppit Sands, Wales

Ocjena: 4.7

Popularna plaža u Walesu Poppit Sands prepoznatljiva je po dinama i zelenim brežuljcima. Oseka otkriva prostrani pješčani pojas i morske bazene pa pronalazak mjesta na plaži rijetko predstavlja problem. Ovo je područje bogatog životinjskog svijeta, stoga očekujte da ćete vidjeti razigrane dupine ili tuljane. Plaža nudi osnovne sadržaje kao što su toaleti, trgovine i kafići te ima bogatu ponudu vodenih sportova.

Činjenica da je plaža pogodna za pse čini se kao najveća prednost po komentarima posjetitelja. Oni također vole sadržaje za slobodno vrijeme i prirodne formacije stijena.

“Nevjerojatna velika pješčana plaža, apsolutno masivna za vrijeme oseke. Prikladna za pse na strani ušća tijekom cijele godine.”

28. Great Western Beach, Engleska

Ocjena: 4.7

U blizini popularnih plaža Fistral i Newquay nalazi se mala, pješčana plaža i još jedan dragulj Cornisha. Okružena je liticama, a pijesak se proteže skroz do mora, što je posebno vidljivo za vrijeme oseke. Za razliku od ostalih plaža, visoke litice pružaju malo hlada. Plaža je dobro opremljena i nudi veliki broj aktivnosti. Bez sumnje, surfanje je i dalje najpopularniji odabir.

Plaža je izvrstan izbor za vlasnike pasa. Osim toga, posjetitelji hvale plažu (posebice za vrijeme oseke) i njene prirodne značajke.

“Sjajna mala plaža, skriveni dragulj Newquaya. Nema parkinga, pa dođite pješice ili biciklom.  Izvrsno mjesto za večernje piće i pizzu.”

27. Plaža Porthtowan, Engleska

Ocjena: 4.7

Porthtowan je popularna plaža za surfanje i dio je područja izvanredne prirodne ljepote (AONB). Plaža je prostrana, pješčana i zaštićena visokim liticama. Osim plivanja, sportova na vodi i istraživanja morskih bazena, plaža nudi brojne dodatne sadržaje. Pronaći ćete niz trgovina, kafića i restorana, a u blizini se nalazi parkiralište i autobusna stanica.

Posjetitelji rado dolaze na plažu kako bi se opustili, uživali u šetnji ili prošetali psa. Kada su aktivnosti u pitanju, bodyboarding je najatraktivniji izbor.

“Vrlo čisto i prostrano. Prvi dio plaže prekriva meki pijesak, zatim ide šljunčani dio, a potom se opet vraćate na pijesak. Savršeno mjesto za uživanje u sunčanim danima.”

26. Langland Bay, Wales

Ocjena: 4.7

Atraktivna plaža u zaštićenoj uvali u blizini Swansea pogodna je za obitelji s djecom. Pješčana plaža Langland Bay okružena je kolibama. Šetnica se proteže između plaže, velikog parkinga i teniskih terena. Ova plaža obiluje raznim sadržajima kao što su kafići, toaleti itd.

Osim uživanja u dugim šetnjama, posjetitelji ističu ljepotu plaže i dostupnost brojnih sadržaja.

“Prekrasna šljunčana plaža čiji se pješčani dio otkriva za vrijeme oseke. Ovo mjesto obiluje brojnim sadržajima kao što su kolibe na plaži, barovi i fast foodovi te nudi veliki parking za posjetitelje!”

25. Plaža Aberporth, Wales

Ocjena: 4.7

Malo selo Aberporth šarmantno je velško odmaralište smješteno u blizini Zračne luke West Wales. Plaža Aberporth glavna je atrakcija kao i druge dvije plaže u blizini. Ova blago nagnuta, pješčana plaža pogodna je za djecu, a obližnji sadržaji pružaju sve što vam je potrebno za savršen dan na plaži.

Plaža je omiljena zbog bogate ponude pubova, gostionica i trgovina. Posjetiteljima se sviđaju morski bazeni i povremeni susreti s dupinima. Također su oduševljeni činjenicom da je na plaži dozvoljen boravak psima

“Lijepa, vrlo uredna i mirna plaža iznad koje se nalazi mali parking. Zadivljujući pogledi pružaju se svuda okolo, a susjedna plaža također je pogodna za pse.”

24. Plaža Alum Chine, Engleska

Ocjena: 4.7

Osim što je jedna od najboljih plaža Ujedinjenog Kraljevstva, Alum Chine također je omiljena u Bournemouthu. Mještani je vole zbog savršeno čistog pijeska i šljunka, bazena za djecu i igrališta na kojem obitelji mogu uživati. Plaža je vrlo dobro opremljena, a vlakić vas dovodi do popularnih pristaništa Bournemoutha i Boscombea.

Mještani i posjetitelji u svojim osvrtima hvale plažu zbog njezine čistoće i obilja dodatnih sadržaja.

“Ovo je plaža koju vrijedi posjetiti! More je kristalno čisto, plaža vrlo pogodna za obitelji, jedini problem može predstavljati strmi prilaz!

23. Plaža Southbourne, Engleska

Ocjena: 4.7

Još jedna plaža u Bournemouthu nalazi se zapadno od popularnih molova i daleko od gužve. Kao i većina plaža u okolici, nagrađena je Plavom zastavom. Sigurna je za plivanje i vodene sportove. Iza plaže proteže se šetnica koja nudi obilje dodatnih sadržaja te su uz nju smještene i kućice na plaži. Dostupno je i prostrano parkiralište te autobusna stanica.

Posjetitelji ovdje dolaze uživati u dugim šetnjama, barovima i restoranima. Plažu smatraju čistom, ali upozoravaju na ljetnu gužvu.

“Lijepa plaža, manje gužve od Bournemoutha. Prostrana plaža i niska razina mora odlična su kombinacija za djecu. Ovoj plaži mogu čak oprostiti i tvrđavu od kamenja koja razdvaja lijepi pijesak i more!”

Plaža Southbourne

Plaža Southbourne

22. Plaža Barricane, Engleska

Ocjena: 4.7

Barricane je mala, simpatična uvala obgrljena stijenama. Također poznata kao plaža Combesgate, ime nosi po raznim školjkama donesenim s karipskih otoka. Zbog vremenskih uvjeta, plaža je popularna za surfanje. Osim parkirališta, nećete pronaći mnogo dodatnih sadržaja na plaži.

Posjetitelji u svojim osvrtima hvale izvrstan curry iz restorana uz plažu. Osim hrane, hvale okolne sadržaje, morske bazene i večernje šetnje.

“Sjajna mala plaža s mirnim morem koje tapka o pijesak. Svakako dođite ranije kako biste pronašli dobro mjesto. Gledao sam zalazak sunca na plaži i uslikao nekoliko zadivljujućih fotografija.”

21. Plaža Lyme Regis, Engleska

Ocjena: 4.7

Plaže Dorseta često nalaze svoje mjesto među najboljim plažama Ujedinjenog Kraljevstva. Slikoviti primorski gradić Lyme Regis nije iznimka. Ova prostrana, pješčano-šljunčana plaža atrakcija je tijekom cijele godine. Uokvirena je šarenim kućicama na plaži i obiluje brojnim sadržajima u kojima posjetitelji mogu kvalitetno provesti svoje vrijeme. U ponudi je obilan popis aktivnosti među kojima su najatraktivnije: surfanje, ronjenje, kayaking i skijanje na vodi.

I mještani i posjetitelji vole ovaj obalni gradić i njegovu ponudu. Preporučuje se isprobati poznatu kombinaciju krumpirića i ribe.

“Sjajno mjesto za jednodnevni izlet, nudi mnoštvo sadržaja, barova, kafića i restorana. Obavezno istražite obližnje, zabačene ulice i neobične trgovine koje kriju. Topla preporuka za posjet ovoj plaži.”

20. Knoll Beach Studland, Engleska

Ocjena: 4.7

Na sjevernom dijelu uvale Studland prostire se duga, pješčana plaža popularna za obitelji s djecom i ljubitelje sporta. Kao i cijela obala, plaža je dio Nacionalnog rezervata prirode Studland. Plaža ima dobru sportsku ponudu pa se možete okušati u vožnji kajaka, jedrenju na dasci, ronjenju i sl. Na južnom dijelu obale proteže se naturistička plaža Studland.

Budući da je plaža smještena u blizini trajektne luke, posjetitelji često posjećuju i obližnji Sandbanks. Posebno hvale sportsku ponudu i dodatne sadržaje.

“Sjajna plaža, koju vodi i redovito održava organizacija National Trust. Toaleti i parkiralište se naplaćuju (besplatni su za članove organizacije uz predočenje članske iskaznice).“

19. Plaža Sandbanks, Engleska

Ocjena: 4.7

Sasvim slučajno plaža Sandbanks zauzela je mjesto na listi odmah nakon plaže Knoll. Ove plaže povezane su trajektom i obje možete uvrstiti u svoj jednodnevni izlet. Zlatni pješčani pojas plaže Sandbanks proteže se kilometrima. Zahvaljujući čistoći i kvaliteti mora, plaža je nagrađena Plavom zastavom. Dobro je opremljena, uključujući i pristup te sadržaje za osobe s invaliditetom. U ponudi je širok izbor aktivnosti za posjetitelje.

Kao i na većini britanskih plaža, posjetitelji ovdje obožavaju šetati svoje pse. Plažu i more smatraju vrlo čistim. Nadležna tijela na plaži odgovaraju na većinu recenzija.

“Savršeno plaža za obiteljsko druženje. Idealna je ako imate djecu jer ima dovoljno mjesta za igru. Nema toliko gužve.”

Plaža Sandbanks

Plaža Sandbanks

18. Plaža Old Hunstanton, Engleska

Ocjena: 4.7

Selo Old Hunstanton šarmantno je mjesto s pješčanom obalom i nemojte ga zamijeniti s ljetovalištem u Hunstantonu. Pješčana plaža u Old Hunstantonu prostrana je i blago strma. Vrlo je popularna za kitesurfing i pruža veličanstven pogled na zalaske sunca. Osim mnoštva kućica na plaži, lako ćete pronaći pubove, restorane i brojne druge sadržaje.

Posjetiteljima se posebno sviđa prirodno okruženje: litice, dine i morski bazeni. Smatraju da je plaža prostrana i pogodna za šetnje pasa.

“Sjajna, otvorena plaža obogaćena dinama i obojenim liticama. Postoji veliko parkiralište na vrhu litica, kao i mnoštvo pubova i kafića.”

17. Plaža Brancaster, Engleska

Ocjena: 4.7

Brancaster je prostrana pješčana plaža s plitkim morem i vrlo blagim spustom. Plaža je u vlasništvu organizacije National Trust jer pripada dijelu obale koji je označen kao Područje izvanredne prirodne ljepote. Dostupni su osnovni sadržaji kao što su toaleti i kiosci za osvježenje. Kitesurfing je najatraktivnija aktivnost uz šetnju pasa. Za vrijeme oseke posjetitelji mogu vidjeti olupinu broda SS Vina.

Osim šetnje pasa, posjetitelji uživaju u dodatnim sadržajima i često imaju priliku vidjeti tuljane. Neki upozoravaju na razinu mora za vrijeme plime.

“Prekrasna plaža. Išao sam u subotu dok je bila gužva. Iako se čini prepunjeno, plaža je toliko duga da ako nastavite hodati u bilo kojem smjeru moći ćete sigurno doći do mirnijeg mjesta.”

16. Castle Beach, Wales

Ocjena: 4.7

Ljetovalište Tenby ima nekoliko prekrasnih plaža, ali najpopularnija je Castle Beach na kojoj se nalaze ostaci dvorca Tenby. Ova pješčana plaža također je nagrađena Plavom zastavom. Okružena je liticama i šarmantnim kamenim gradom. Na ulicama Tenbyja pronaći ćete sve potrebne objekte i sadržaje.

Posjetiteljima se posebno sviđa blizina grada i luke, prirodna obilježja poput špilja i malih morskih bazena okruženih kamenjem. U svojim osvrtima često upozoravaju na ograničenja za pse.

“Mala plaža, ali na fantastičnoj lokaciji. Mali otok Sv.Katarine s utvrdom iz 19. stoljeća i ostatcima dvorca odvojen je zlatnim pijeskom od plaže. Svakako, očekujte nezaboravan provod na Tenby plažama.”

15. Gorleston-on-Sea Beach, Engleska

Ocjena: 4.7

Gorleston je ogromna pješčana plaža koju obožavaju i djeca i odrasli. Šetnica s raznim sadržajima proteže se preko skoro 5 km pijeska. Za vrijeme oseke, plaža postaje idealna lokacija za piknike i gradnju pješčanih dvoraca, dok se ljubitelji adrenalina mogu okušati u aktivnostima kao što su surfanje, kitesurfing i bodyboarding.

Posjetiteljima se posebno sviđa prostrano parkiralište i mol na plaži. Posebno ističu zabavne sadržaje i igre koje se nude na plaži i u okolici.

“Apsolutno savršena plaža za fotografiranje! Vrlo čista, prostrana pješčana plaža s vrlo dobro održavanim pješačkim stazama i najizdašnijim brojem javnih klupa koje sam ikad vidio. Jako su lijepo raspoređene na šetnici širokoj skoro 2 km.”

14. Plaža Summerleaze, Engleska

Ocjena: 4.7

Plaža Summerleaze, smještena tik uz centar grada Budea, popularno je turističko odredište. Ova prostrana pješčana plaža bogata je dodatnim sadržajima, uključujući i školu surfanja. Plaža također nudi i sigurnu zonu za kupanje, tj. bazen Bude Sea Pool, u kojem obitelji mogu uživati ​​s malom djecom.

Bez sumnje, posjetiteljima se sviđa činjenica da je na plaži dozvoljen boravak psima. Također, osjećaju se sigurno uz dežurne spasioce i vole istraživati sve ​​što plaža nudi.

“Sjajna plaža. Izvrsna za djecu i pse. Parking je dobar. Sladoled dostupan u blizini. Toaleti su blizu. Slikovit pogled na okolinu. 👍🏻”

13. Plaža Weymouth, Engleska

Ocjena: 4.7

Ne slaže se samo lokalno stanovništvo da je plaža Weymouth među najboljima u Velikoj Britaniji, već je to potvrdio i kralj George III. koji je često posjećivao ovu plažu tijekom svoje bolesti. Smještena je u blizini luke i centra grada te se u okolici lako može pronaći sve potrebno za savršen dan na plaži. Plaža je pješčana, a more plitko i stoga je idealna za obitelji s djecom.

Posjetitelji uživaju u plivanju i sunčanju na plaži, kao i u istraživanju grada Weymoutha. Mnogi posjetitelju ističu jahanje magaraca kao zanimljivu aktivnost u blizini.

“Ova plaža nudi brojne aktivnosti za odrasle i djecu. Pijesak je prekrasan, a moguće je unajmiti i ležaljke. Brojni restorani i barovi dostupni su u okolici.”

12. Plaža Whitby, Engleska

Ocjena: 4.7

Ova plaža nije samo jedna od najboljih u Velikoj Britaniji, već i jedna od najboljih plaža u cijeloj Europi! Whitby je pješčana plaža s niskom razinom morem i na njoj je dozvoljen boravak psima. Savršena je za obitelji s malom djecom. Dobro je opremljena i nudi brojne sadržaje, posebno za najmlađe. Jahanje magarca velika je atrakcija.

Posjetitelji uglavnom preporučuju isprobavanje popularne kombinacije za jelo: riba i krumpirići. Osim toga, posebno im se sviđaju šetnje do luke i obližnjeg manastira.

“Lijep mali gradić bogate povijesti. Plaža koja se nalazi odmah ispod manastira Whitby i blizu ribarnice Fortune’s Kipper pogodna je za pse tijekom cijele godine.”

Plaža Whitby

Plaža Whitby

11. Plaža Traeth Abermaw, Wales

Ocjena: 4.7

Još jedan britanski dragulj koji se uspio svrstati u top 5 najboljih plaža u Europi nalazi se u Barmouthu, u blizini Nacionalnog parka Snowdonia. Plaža je duga i prostrana, posebno za vrijeme oseke. Duž plaže proteže se šetnica, opremljena raznovrsnim sadržajima i velikim parkiralištem. Ako postane prevruće za istraživanje, ukrcajte se na vlak koji vozi tik uz šetnicu.

Posjetitelji vole ovaj primorski grad, njegove sajmove, jahanje magaraca, ribu s krumpirićima i još mnogo toga.

“Prekrasna pješčana plaža, zadivljujući planinski krajolik i prekrasno tirkizno more. Tko bi odlazio u inozemstvo kada imamo ovako prekrasne lokacije kao što je Barmouth.”

10 najboljih plaža Ujedinjenog Kraljevstva

I mještani i posjetitelji složili su se da je sljedeće plaže potrebno uvrstiti na popis 10 najboljih plaža u Velikoj Britaniji.

10. Plaža Benone, Sjeverna Irska

Ocjena: 4.8

Jedina plaža iz Sjeverne Irske na našem popisu, najduža plaža je u Ujedinjenom Kraljevstvu. Benone Strand popularna je plaža koja se proteže na 11 kilometara i gotovo je nemoguće ne pronaći savršeno mjesto na njoj. Plaža je poduprta slikovitim liticama i planinama. Iako u blizini nema puno dostupnih sadržaja, plaža je savršena za izlet i opuštanje.

Posjetitelji često koriste jednostavnu riječ kako bi opisali ovu plažu – prekrasna. Ovdje prvenstveno dolaze šetati, pijuckati kavu ili šetati pse.

“Lijepa, čista plaža. Automobili su dozvoljeni na plaži, pa dodatno pripazite ako imate djecu ili pse. Dobar kafić nalazi se na ulazu.”

9. Plaža Gwithian, Engleska

Ocjena: 4.8

Ako tražite pješčanu plažu koja se prostire kilometrima, posjetite Gwithian Towans. Plaža je popularna među ljubiteljima vodenih sportova, posebno surferima. Ukoliko želite, možete upisati i školu surfanja. Plaža obiluje kafićima, bistroima i brojnim drugim sadržajima koji će upotpuniti vaš doživljaj.

Kao i kod ostalih britanskih plaža, plaža Gwithian omiljeni je izbor šetača pasa, rekreativaca i ljubitelja prirode. Plimni bazen, litice i dine velike su atrakcije.

“Jedna od običnih, ali i najdužih plaža. Vrlo mirna, odlična za duge šetnje. Parkirajte na parkiralištu Godrevy i uživajte u šetnji s prekrasnim pogledom na cijeli zaljev St.Ives.”

Plaža Gwithian

Plaža Gwithian

8. Man O’War Beach, Engleska

Ocjena: 4.8

Man O’ War Cove slikovito je mjesto u Dorsetu savršeno za sve one koji žele pobjeći od popularnih ljetovališta. Smještena u blizini poznatog vapnenačkog luka Durdle Door, pješčana plaža Man O’ War obgrljena je zelenim liticama i ne nudi gotovo nikakav dodatni sadržaj. Osim kupanja i sunčanja, plaža je pogodna za pecanje i ronjenje.

Većina posjetitelja kaže da je plaža uistinu prekrasna. Dok mnogi izražavaju svoje zadovoljstvo sa šetnjama u ovom predivnom području, drugi se žale na nepristupačnu stazu do plaže.

“Preporučuju se nositi cipele prilikom dolaska na plažu. Ima dosta stijena, ali ovdje je odličan pogled jer možete vidjeti ovu plažu i zaljev St. Oswald’s. Također pored je smješten i Durdle Door.”

Man O’ War Cove

Man O’ War Cove

7. Cuckmere Haven, Engleska

Ocjena: 4.8

Za razliku od većine plaža na našem popisu, Cuckmere je šljunčana plaža smještena uz veličanstvene bijele litice Seven Sisters. Nije ni čudo da je lokacija iskorištena u nekoliko filmova kao što su Robin Hood i Harry Potter. Plaža je vrlo mirna, a na njoj je dostupno svega nekoliko kafića i restorana. Popularna je među ribarima.

Posjetitelji koji ovdje dolaze zadivljeni su liticama. Vole šetnje uz obližnju rijeku te činjenicu da je na plaži dozvoljen boravak psima.

“Najljepši dio obale istočnog Sussexa. Parking košta 4 £ za boravak dulji od 2 sata. Šetnja do plaže je uistinu prekrasna.”

6. Plaža Porthcurno, Engleska

Ocjena: 4.8

Ono što plažu Porthcurno čini tako privlačnom je mekani, bijeli pijesak, tirkizna boja mora te prekrasna pozadina okolnih zelenih brda. Iako su struje jake i valovi snažni, plaža je sasvim sigurna za obitelji s djecom pogotovo jer je spasilac prisutan tijekom sezone. Što se dodatnih sadržaja tiče, u blizini se nalazi kazalište Minack, muzej te lokali s hranom i pićem. Nažalost, nema mnogo opcija kad su u pitanju sportske aktivnosti.

Posjetitelji hvale ljepotu plaže u komentarima. Jednostavne stvari poput šetnje i istraživanja okolice omiljene su aktivnosti. Neki posjetitelji upozoravaju da se parkiralište plaća isključivo u gotovini (potrebno je ponijeti kovanice).

“Ovo je najbolja pješčana plaža i jako mi se sviđa. Vrlo je čisto i mirno. Večeri na plaži kao da liječe dušu. Tako romantične i opuštajuće vibracije.”

5. Sennen Cove, Engleska

Ocjena: 4.8

Smještena u West Cornwallu, Sennen Cove prostrana je pješčana plaža koja se nalazi u istoimenom selu. Vrlo je popularna među obiteljima s djecom i ljubiteljima surfanja. Osim restorana, kafića i toaleta, nećete naći mnogo sadržaja u blizini. Zvuči idealno za opuštajući dan na plaži.

Ljudi ovdje dolaze uživati ​​u šetnjama sa psima te kako bi pobjegli od užurbanosti velikih gradova. Bodyboarding i surfanje omiljene su aktivnosti.

“Apsolutno nevjerojatno mjesto za posjetiti. Dobar parking i lokali za jelo. Sjajna plaža. Lijepa staza za šetnje. Djeca su stvarno uživala.”

Sennen Cove

Sennen Cove

4. Plaža Crantock, Engleska

Ocjena: 4.8

Na ušću rijeke Gannel, južno od poznate plaže Fistral, nalazi se pješčana plaža Crantock. Ovo pješčano prostranstvo smješteno je u slikovitom zelenom krajoliku okruženom dinama. U blizini plaže pronaći ćete sve potrebne sadržaje, a ljubitelji prirode mogu otkriti jednu od glavnih atrakcija – špilju Piper’s Hole. Za vrijeme plime, većina plaže je pod morem.

Plima, dine i prirodna obilježja impresioniraju posjetitelje. Sviđa im se činjenica da je psima dozvoljen boravak na plaži.

“Tako prekrasna plaža s rijekom koja teče, savršena je za djecu i za vježbanje veslanja na dasci.”

3. Trebah Garden, Engleska

Ocjena: 4.8

Blizu samog vrha popisa najboljih plaža u Velikoj Britaniji nalazi se jedna zaista unikatna lokacija. Trebah Garden čarobno je mjesto na kojem ćete pronaći brojne egzotične biljke i izvor te cijelo mjesto podsjeća na tropski raj. Na kraju vrta nalazi se šljunčana, osamljena uvala koju posjetitelji obožavaju. U vrtu, koji je otvoren od subote do srijede, naći ćete hranu, piće i brojne zabavne aktivnosti.

Unatoč zelenoj oazi, posjetitelji ovdje uglavnom dolaze uživati na plaži. Velika prednost plaže je činjenica da je boravak psima dozvoljen. Naravno, veliki broj posjetitelja hvali ljepotu vrta.

“Prekrasni vrtovi i plaža. Mnoštvo biljaka iz cijelog svijeta, ogromna stabla i lijepo cvijeće. Vrlo brdovito; sigurno ćete odraditi dobar trening dok dođete do plaže, ali potpuno se isplati.”

2. Plaža Woolacombe, Engleska

Ocjena: 4.8

Prilično je uobičajeno vidjeti da se plaža Woolacombe visoko plasira na raznim listama najboljih plaža u Velikoj Britaniji. To je jedna od najboljih pješčanih plaža u Velikoj Britaniji koja se proteže se na skoro 5 kilometara. Okružena je šarenim kolibama i vrlo je popularno tradicionalno ljetovalište. Obitelji s djecom mogu se osjećati sigurno zbog niske razine mora, a surferi mogu uživati na dasci. Osim surfanja, nudi se još mnogo aktivnosti kao što su jet-ski, kajak i jedrenje. Osim puba, nema puno dodatnih sadržaja u blizini.

Brojne su recenzije napisane za ovu plažu. Neki govore o ograničenjima za pse, dok drugi hvale dodatne sadržaje i aktivnosti koje se nude. Neki upozoravaju na “gladne” galebove.

“Nevjerojatna plaža, na pojedinim dijelovima plaže dozvoljen je boravak psima, lokalni sadržaji su savršeni, vrlo veliko parkiralište odmah uz plažu.”

1. Plaža Perranporth, Engleska

Ocjena: 4.8

Britanci očito vole pješčane plaže koje se protežu kilometrima jer im je najdraža plaža Perranporth u Cornwallu! Ova plaža povezuje ljubitelje surfanja i ljude koji se dolaze opustiti na plaži, kupati, sunčati ili jednostavno šetati sa svojim psom. Nećete naći puno dodatnih sadržaja na plaži osim bara i parkirališta. Ipak, plaža nudi veliki broj vodenih sportova što je u kombinaciji s ostalim dostupnim sadržajima dovoljno da se ovo mjesto proglasi najboljom plažom u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Posjetitelji obožavaju prirodne značajke plaže kao što su plimni bazeni i špilje. Sviđa im se blizina grada i velik broj dostupnih aktivnosti na plaži.

“Ovo je fantastično mjesto za bilo koju dobnu skupinu jer je plaža velika. Ima dovoljno mjesta za sve; za početak nešto pojesti , a potom razgledati puno okolnih trgovina.”

Plaža Perranporth

Plaža Perranporth

Najbolje plaže Ujedinjenog Kraljevstva po regijama

Kao otočna država, Ujedinjeno Kraljevstvo obiluje raznovrsnim plažama koje se razlikuju po temperaturi mora i vremenskim uvjetima. Očekivano, plaže u Engleskoj imaju najveći broj recenzija zahvaljujući svjetski priznatim destinacijama za odmor kao što su Cornwall, Kent, Sussex, itd. Bez obzira na manji broj recenzija, Wales, Škotska i Sjeverna Irska nude nevjerojatne plaže koje vrijedi posjetiti. Pogledajte popis najboljih britanskih plaža razvrstanih po regijama.

Najbolje plaže u Engleskoj

Engleske plaže uglavnom se nalaze na južnoj obali, pa ne čudi da zauzimaju većinu mjesta na listi 50 najboljih plaža. Ako planirate odmor u Engleskoj, donosimo vam popis najboljih plaža u Engleskoj koje imaju više od 1000 recenzija.

PLAŽA REGIJA OCJENA
Plaža Perranporth Engleska 4.8 ★
Plaža Woolacombe Engleska 4.8 ★
Trebah Garden Engleska 4.8 ★
Plaža Crantock Engleska 4.8 ★
Sennen Cove Engleska 4.8 ★
Plaža Porthcurno Engleska 4.8 ★
Cuckmere Haven Engleska 4.8 ★
Plaža Man O’War Engleska 4.8 ★
Plaža Gwithian Engleska 4.8 ★
Plaža Whitby Engleska 4.7 ★
Plaža Weymouth Engleska 4.7 ★
Plaža Summerleaze Engleska 4.7 ★
Gorleston-on-Sea (plaža) Engleska 4.7 ★
Plaža Brancaster Engleska 4.7 ★
Plaža Old Hunstanton Engleska 4.7 ★
Plaža Sandbanks Engleska 4.7 ★
Knoll Beach Studland Engleska 4.7 ★
Plaža Lyme Regis Engleska 4.7 ★
Plaža Barricane Engleska 4.7 ★
Plaža Southbourne Engleska 4.7 ★
Plaža Alum Chine Engleska 4.7 ★
Plaža Porthowan Engleska 4.7 ★
Great Western Beach Engleska 4.7 ★
Plaža Putsborough Engleska 4.7 ★
Plaža Canford Cliffs Engleska 4.7 ★
Luluworth Cove Engleska 4.7 ★
Porth Beach Engleska 4.7 ★
St Anne’s Beach Engleska 4.6 ★
West Wittering Beach Engleska 4.6 ★
Uvala Botany, Kent Engleska 4.6 ★
Plaža Beer Engleska 4.6 ★
Plaža Frinton Engleska 4.6 ★
Plaža Polperro Engleska 4.6 ★
Plaža Charmouth Engleska 4.6 ★
Plaža Portreath Engleska 4.6 ★
Plaža Crooklets Engleska 4.6 ★
East Looe Beach Engleska 4.6 ★
Plaža Dawlish Warren Engleska 4.6 ★
Sandy Bay Beach Engleska 4.6 ★
Carbis Bay Beach Engleska 4.6 ★
Camber Sands Engleska 4.6 ★
Plaža Ryde Engleska 4.6 ★
Plaža Torquay Engleska 4.6 ★
Plaža Highcliff Engleska 4.6 ★
Plaža Praa Sands Engleska 4.6 ★
Plaža Boscombe Engleska 4.6 ★
Plaža Brighton Engleska 4.5 ★
Plaža Scarborough Engleska 4.5 ★
Plaža Shanklin Engleska 4.5 ★
Plaža Avon Engleska 4.5 ★
Plaža Ventnor Engleska 4.5 ★
Walton-on-the-Naze Beach Engleska 4.5 ★
Herne Bay Beach Engleska 4.5 ★
Plaža Brean Engleska 4.5 ★
Plaža Teignmouth Engleska 4.5 ★
Joss Bay Engleska 4.5 ★
Plaža Tankerton Engleska 4.5 ★
Lee on the Solent beach Engleska 4.5 ★
Plaža Babbacombe Engleska 4.5 ★
Hunstanton Cliffs Engleska 4.5 ★
Plaža Sandown Engleska 4.4 ★
Weston Super Mare Beach Engleska 4.3 ★
Hove beach Huts Engleska 4.3 ★
Deal Pier Engleska 4.3 ★
Plaža Jubilee Engleska 4.3 ★
Plaža Margate Engleska 4.3 ★
Plaža Leysdown Engleska 4.1 ★

Najbolje plaže u Škotskoj

Osim što je poznata plaža Portobello smještena u Škotskoj, nijedna druga nije se uspjela svrstati među 50 najboljih. Ova činjenica nije začuđujuća s obzirom na to da je zemlja smještena na sjeveru. Svakako, pogledajte popis najboljih plaža u Škotskoj koje imaju više od 500 recenzija.

PLAŽA REGIJA OCJENA
Plaža Silver Sands Škotska 4.6 ★
Plaža Portobello Škotska 4.5 ★
Plaža Troon Škotska 4.5 ★
Plaža Ayr Škotska 4.5 ★
Brought Ferry Beach Škotska 4.5 ★
Irvine Beach Park Škotska 4.4 ★
Plaža Prestwick Škotska 4.3 ★

Najbolje plaže u Walesu

Iako je popriličan broj plaža u Walesu rangiran među 50 najboljih plaža, popis plaža s visokim ocjenama još je duži. Stoga pogledajte popis najboljih plaža u Walesu s više od 500 recenzija.

PLAŽA REGIJA OCJENA
Porth Dafarch Wales 4.8 ★
Plaža Traeth Abermaw Wales 4.7 ★
Castle Beach Wales 4.7 ★
Plaža Aberporth Wales 4.7 ★
Langland Bay Wales 4.7 ★
Plaža Poppit Sands Wales 4.7 ★
Plaža Llangrannog Wales 4.7 ★
Plaža Llansteffan Wales 4.7 ★
Coppet Hall Beach Wales 4.7 ★
Plaža Llanbedrog Wales 4.7 ★
New Quay Dog Friendly Beach Wales 4.7 ★
Traeth Lligwy Wales 4.7 ★
Plaža Aberavon Wales 4.6 ★
West Shore Beach Wales 4.6 ★
Rhos-on-Sea Beach Wales 4.6 ★
Plaža Barkby Wales 4.6 ★
Plaža Conwy Morfa Wales 4.6 ★
Traeth Mawr Big Beach Wales 4.6 ★
Colwyn Bay Beach Wales 4.5 ★
North Shore Beach Wales 4.5 ★
Plaža Aberystwyth Wales 4.5 ★
Plaža Talacre Wales 4.5 ★
Plaža Aberareron Wales 4.4 ★
Rhyl Beach Wales 4.3 ★

Najbolje plaže u Sjevernoj Irskoj

Slično kao i kod Škotske, samo se jedna plaža u Sjevernoj Irskoj uspjela svrstati među 50 najboljih. Opet su vremenski uvjeti i položaj zemalja odgovorni za manjak popularnosti. Svakako, pogledajte popis najboljih plaža u Sjevernoj Irskoj s više od 500 recenzija.

PLAŽA REGIJA OCJENA
Plaža Benone Sjeverna Irska 4.8 ★
Plaža Castlerock Sjeverna Irska 4.8 ★
White Rocks Sjeverna Irska 4.8 ★
West Strand Beach Sjeverna Irska 4.7 ★
Holywood Sea Park Sjeverna Irska 4.6 ★
Plaža Newcastle Sjeverna Irska 4.5 ★
Browns Bay Sjeverna Irska 4.5 ★

Karta najboljih plaža Ujedinjenog Kraljevstva

getbybus.com

drugi upravo čitaju

Kako putovati jeftino

Kako putovati jeftino i najbolji savjeti za uštedu tijekom putovanja. Kada putujete, trebate se usredotočiti na pet važnih stvari: željeno odredište, budžet koji imate na...

Citati o putovanju

Citati o putovanju najljepše opisuju zašto svi trebamo putovati. Izdvojili smo za vas najljepše citate koje možete iskoristit za opis na fogografiji sa putovanja. Ako...

Južna Afrika – zemlja vodenih aktivnosti i zanimljive afričke prirode

Šta posjetiti u Južnoj Africi? Južna Afrika, službeno poznata kao Južnoafrička Republika, odlično je mjesto ako želite prvi put u životu posjetiti safari. Jedna od...

Planine u Hrvatskoj – od Slavonije do mora

Pogledajte listu najljepših hrvatskih planina Planine u Hrvatskoj nisu visoke i nema niti jedne više od 2000 metara kao što to ima gotovo svaka država...

možda te zanima