back to top

Krstarenja su jedan od najboljih načina da vidite svijet i doživite nove kulture. Odlazak na višednevno putovanje brodom iskustvo je u kojem uživaju mnogi putnici. Krstarenja nude odlične ponude za all inclusive pakete, koji uključuju vaše obroke, zabavu i vrijeme za opuštanje.

Krstarenja su dostupna tijekom cijele godine i postoje različite cijene paketa koje odgovaraju vašim potrebama. Čimbenici kao što su odredište, trajanje krstarenja i planirate li posjetiti bilo koje drugo odredište tijekom putovanja mogu promijeniti vaš budžet. Ako želite putovati u najbolje doba godine, trebali biste rezervirati krstarenje oko prosinca kako biste mogli iskoristiti blagdanske ponude i popuste.

Ovakav vid putovanja je odličan način da se odmorite od svakodnevnog života i uživate u zasluženom odmoru i opuštanju. Također vam nude priliku da istražite nove destinacije koje inače niste imali priliku posjetiti. Sljedeći vodič pružit ćemo vam savjete za odabir savršenog krstarenja za vaše potrebe, kao i četiri destinacija koje preporučujemo da posjetite.

Mediteran i grčki otoci

4 idealne destinacije za krstarenje
Foto: Unsplash/Eleni Afiontzi

Sredozemno more mnogima je jedno od omiljenih odredišta za krstarenje. Nije potrebno imati mnogo dana godišnjeg odmora jer se radi o kraćem putovanju i u većini slučajeva ne morate rezervirati avio kartu do mjesta polaska. Možete krenuti iz Trsta, Venecije ili Barcelone koja ima jednu od najvažnijih luka za krstarenje na svijetu.

Ako imate na raspolaganju samo sedam do deset dana,  možete posjetiti mjesta poput Mallorce, Nice, Rima, Sicilije ili Malte. Druga ruta koja zaslužuje posebno spomenuti su grčki otoci poput Krete, Rodosa i Santorinija. 

Karibi

4 idealne destinacije za krstarenje
Foto: Unsplash/Nicolas Hoizey

Ako vam se sviđaju plaže s tirkiznom vodom i puno zabave na brodu, Karibi su savršeno odredište za krstarenje. Zapravo, možemo reći da Zemlja čudesa postoji i nalazi se na Karibima. Tropske šume, šareno cvijeće, spektakularni slapovima i plaže na kojima plivate s kornjačama i delfinima svakako se ubraja u jedinstveno iskustvo. Nema ništa bolje nego pobjeći na toplo i sunčano mjesto usred zime i vratiti se regenerirani, preplanuli i s morskim zrakom prožetim na koži. Pripremite se za kupanje na Barbadosu ili vožnju kajakom na Antigvi. Prošetajte s japankama u ruci bijelim pješčanim plažama ili zaplešite u ritmu merenguea na Martiniqueu. 

Antarktika

4 idealne destinacije za krstarenje
Foto: Unsplash/Cassie Matias

Antarktika je jedno od najboljih odredišta za krstarenje za avanturiste i visoko za listi najboljih destinacija za ljubitelje ledenjaka. Plovidba polarnim kontinentom nezaboravno je iskustvo za putnike, a možete se kretati između santi leda, hodati po ledenjacima i uživati u pogledu na razne životinje poput polarnih medvjeda ili pingvina. Imajte na umu da su brodovi opremljeni za ovu vrstu avanture manji od tipičnih krstarenja koja plove toplim morima. Stoga je preporučljivo unaprijed rezervirati krstarenje Antarktikom ako želite otići na ovo jedinstveno putovanje.

Norveški fjordovi

4 idealne destinacije za krstarenje
Foto: Unsplash/Polina Kuzovkova

Norveški fjordovi su još jedna destinacija za ljubitelje zimskih radosti i krajolika. Prekrasan grad Flåm ili Lofotenski otoci neka su od najpopularnijih mjesta. Zemljopisni položaj Norveške čini je savršenom zemljom za otkrivanje na krstarenju, budući da je vrlo duga i većina njezinih atrakcija koncentrirana je na obali. Ako se odlučite na putovanje od rujna do ožujka, imat ćete priliku doživjeti čarobno iskustvo i vidjeti sjeverno svjetlo na krstarenju.

drugi upravo čitaju

Kravlje ludilo – uzrok, simptomi, liječenje

Kravlje ludilo bolest živčanog sustava goveda Bolest kravlje ludilo ili goveđa spongiformna encefalopatija (GSE) je kronična bolest živčanog sustava. Inficiranost kod stoke u Velikoj Britaniji ovom...

Meni, više od samo liste jela

Kada ulazimo u restoran, prva stvar koju obično tražimo je meni. Ali, što zapravo meni predstavlja? Meni nije samo popis jela i cijena; on...

Zdrav doručak – kod kuće i u školi

Doručak je prvi obrok u danu i trebao bi zadovoljiti otprilike 20-30% dnevnih potreba za hranjivim tvarima. Za djecu i školsku djecu posebno je...

Čaj od maslačka

Maslačak je biljka iz porodice glavočika. Sastoji se iz žute cvetne glavice sa velikim brojem jezičastih i cevastih cvetova. U narodu je još poznata i...

možda te zanima