Prostamid forum – Otkrijte sve što vas zanima o prostamid čaju i njegovom dejstvu

Liječenje prosatitisa i općenito briga o zdravlju prostate ne bi trebala biti tabu tema. Čak je poželjno da se što više priča o problemima s kojim se svakodnevno muškarci preko 30 godina starosti susreću.

Na tržištu postoji mnogo lijekova, dodataka prehrani koji su namijenjeni za bolesti i upale prostate. Prije svake kupovine važno je da malo bolje istražimo sve što želimo znati o proizvodu.

U posljednjih nekoliko godina sve popularniji dodatak prehrani koji je namijenjen za prostatitis je prostamid čaj.

Mjesto gdje možemo pronaći sve željene informacije za prostatu je prostamid forum. Od recenzija osoba koje su isprobale čaj, do upotrebe i sastojaka čaja na forumu možete pronaći sve što vas zanima.

Svakako da su u forumi prvo mjesto koje ćemo posjetiti prilikom istraživanja o proizvodu koji namjeravamo kupiti.

Razlog tome je što na forumima su iskrena iskustva, kritike, pohvale, recenzije korisnika proizvoda. Za razliku od reklama koje u većini slučajeva mogu djelovati previše neiskreno i nepotpuno.

Prije nego što se osvrnemo na prostamid čaj i sve njegove blagodati koje donosi za zdravlje muškarca kratko ćemo se osvrnuti na prostatu i njen značaj u organizmu.

Mnogi muškarci nisu dovoljno upoznati sa zdravstvenim značajem prostate i koliko je zapravo važna briga o njoj.

Nedovoljna informisanost je vjerovatno rezultat nedostatka pričanja i povećavanja svijesti o prostati u društvu.

Zahvaljujući internetu na svoju ruku možemo saznati sve što želimo znati o određenim temama, u ovom slučaju o prostati.

Svakako važno je da prilikom istraživanja uzmemo u obzir da postoje mnoge neprovjerene, netačne informacije na internet stranicama.

Stoga, detaljno analiziranje, čitanje literature, više izvora na internetu kao i njihova provjera, te razgovor sa urologom pomoći će nam da dobijemo tačne i provjerene informacije vezane za prostatu.

U nastavku ćemo se osvrnuti na opće poznate informacije o prostati koje bismo trebali svi znati.

prostamid forum
Prostamid forum – otkrijte sve što vas zanima o prostamid čaju!

Šta je prostata ?

Prostata važi za jednu od najvažnijih žlijezda kod muškaraca. Ona je mala žlijezda koja je kod muškaraca smještena odmah ispod mjehura, oko mokraćne cijevi.

Uključena je u funkciju ejakulacije, izlučuje prostatsku tekućinu, prozirnu i alkalnu tekućinu koja ima dvije funkcije a to su;

 • Štiti spermu tokom njihove progresije unutar vaginalne kiselosti
 • Spriječiti koagulaciju spreme

Tekućina / sekret prostate i sjemenih mjehurića štiti i prehranjuje spermije na putu do jajne stanice žene u maternici.

Temeljna funkcija prostate je vezana za plodnost, a ne spolnu / seksualnu moć muškarca. Najćešće promjene koje mogu pogoditi ovu žlijezdu su upala / prostatitis i benigna prostatična hipertrofija ( BPH ).

Također, ona igra ulogu u izlučivanju i skladištenju sjemenske tekućine ali i ejakulaciji spreme zahvaljujući androgenima.

Problemi prostate posebno pogađaju muškarce starije od 30 godina. Prema zvaničnim podacima Svjetske zdravstvene organizacije ( WHO ) svaki drugi muškarac preko 30 godina starosti suočava se sa hroničnim prostatitisom.

Dok s druge strane stručnjaci smatraju da 85 % muškaraca preko 20 godina starosti pati od hroničnog prostatitisa.

Zbog toga je važno da se na vrijeme uoče bilo kakve promjene ili bolovi na primjer prilikom mokrenja.

Kako bi se na vrijeme zaštitili od svih nepogoda koje donosi prostatitis i bolesti prostate preporučljivo je da se redovno odlazi na preglede ljekaru, te preventivno uosimo ljekovite materije u naš organizam.

Mnogi muškarci kao preventivnu mjeru koriste prostamid čaj koji je zbog njegove učinkovitosti postao popularan izbor u zaštiti ili liječenju upale prostate.

prostamid forum
Prostatitis može uzrokovati mnoge probleme kod zdravlja muškaraca.

Simptomi prostatitisa

Postoje određeni ismptomi koji ukazuju da imamo prostatitis ili upalu prostate. Nužno je da budemo upoznati sa siptomima kako bi na vrijeme primijetili bilo kakve nepravilnosti u našem zdravlju ili mokraćnom sistemu.

Najčešći simptomi prostatitisa su: nagla potreba za mokrenjem, pečenje i bol prilikom mokrenja, često mokrenje noću, curenje urina nakon mokrenja, bol u području međice, penisa, mošnje / skortuma, unutrašnjeg dijela natkolejnice.

Također u ostale simptome prostatitisa izdvajaju se i:

 • bol u uretri i donjem dijelu stomaka
 • gubitak seksualne želje
 • slaba i spora erekcija
 • bol tokom seksualnog odnosa
 • prijevremena ejakulacija
 • visoka tjelesna temperatura ( 39-40℃)

Prostamid čaj – djelovanje i priprema

Prostamid čaj, kao što smo na početku teksta naveli je vrlo čest odabir kod muškaraca koji se bore sa problemima prostate.

Čak i ako trenutno nemate upalu prostate ili bilo koje druge zdravstvene smetnje poželjno je da ga koristitite kao preventivna mjera.

Prostamid čaj je baziran na potpuno prirodnim sastojcima. Stoga, omogućena je njegova potpuna efkasnost u liječenju i očuvanje prostate. Što su potvrdili liječnici, urolozi ali i zadovoljni pojedinci koji su ga konzumirali.

Njihova iskustva možete pronaći na prostamid forumu i bolje istražiti šta vas sve očekuje nakon svakodnevnog konuzmiranja prostamid čaja.

Prvenstveno prostamid čaj ima antibakterijsko i antiseptičko djelovanje. Zahvaljujući tome on uništava patogene bakterije i mikroorganizme koji su glavni uzrok prostatitisa.

Osim toga, prostamid čaj ima protuupalna, antioksidanska svojstva, te jača krvne sudove. Redovnom konzumiranjem pomoći će organizmu u obnovi mikrocirkulacije u tkivima žlijezda prostate.

Čaj ima diuretsko djelovanje što znači da urinarni poremećaji postaju dio prošlosti. Prostamid čaj pomaže u:

 • Olakšavanju boli i upale
 • Olakšavanju oticanja prostate
 • Poboljšava cirkulaciju krvi
 • Uklanja stagnaciju u karlici
 • Uklanja krvne ugruške
 • Liječi sluzokožu urogenitalnog sistema
 • Jača imunološki sistem i otpornost tijela na stres
 • Obnavlja libido, erekciju i jača želju za seksom

Priprema čaja je vrlo jednostavna i naravno ne razlikuje se od standardne pripreme bilo kojeg drugog biljnog čaja.

Da biste spremili prostamid čaj i uživali u njegovim zdravstvenim blagodatima potrebno je da dodate 3 žlice čaja u 3 decilitra vruće vode.

Zatim pustite da se čaj skuha 10 minuta. Nakon toga ulijte čaj u šolju i ostavite da se ohladi. Možete čaj pustiti da se hladi par minuta, 10 minuta ili pola sata sve zavisi od vas.

Čaj možete piti prije obroka ujutro. Ukoliko imate teži slučaj upale prostate onda ga popijte i jednom tokom popodnevnih sati.

Prema iskustvima na prostamid forumu nisu zabilježene nikakve negativne nuspojave. Stoga, siguran je za piti.

Ukoliko ga pijete čisto zbog očuvanja zdravlja prostate onda ga možete piti povremeno jednom dnevnom.

prostamid forum
Prostamid čaj pomaže muškarcima u borbi protiv bolesti prostate.

Cijena prostamid čaja

Možda i najvažnija informacija koja vas zanima prilikom istraživanja o prostamid čaju a to je njegova cijena. Prije nego što navedemo cijenu čaja važno je da znate da se čaj jedino može naručiti online putem.

Dakle, prostamid čaj nećete moći pronaći na policama obližnje drogerije ili biljne apoteke.

S obzirom da je jedino omogućena online kupovina budite oprezni prilikom naručivanja. Istražite dobro sigurnost stranice s koje želite naručiti prije nego što ispunite željene podatke.

Iako je vrlo popularan, cijena prostamid čaja je vrlo prihvatljiva! Najčešće ga možete kupiti po promotivnoj cijeni od 55 KM / 28 €. Dok mu je standardna cijena 110 km / 55 €.

Imajte na umu da je ovo cijena jednog pakovanja u kojem dođe dosta proizvoda koji će vam potrajati dugo vremena unatoč svakodnevnom korištenju.

U 21. stoljeću od iznimne važnosti je da muškarci bolje obrate pažnju na njihovo zdravlje, posebno na prostatu.

Kako biste se na vrijeme zaštitili od svih nelagodnih simptoma i osjećaja koje odnosi prostatitis uzimte u obzir prirodnu opciju poput prostamid čaja.

Preporučujemo da pročitate

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite!

Podijelite sa prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

drugi upravo čitaju

možda te zanima