Zavijorile se zastave Islamske države

Zastave terorističke organizacije Islamske države (IS) ponovno su postavljene u mjestu Gornjoj Maoči, poznatom uporištu radikalnih islamista nedaleko Brčkog, izvijestili su u četvrtak mediji u BiH.

Crna zastava IS-a u Gornjoj Maoči postavljena je na kući na kojoj su i u veljači bila istaknuta obilježja terorističke organizacije, objavio je Glas Srpske prikazujući i nove fotografije. Na fotografiji koja je objavljena na društvenim mrežama i koja je načinjena u utorak na jednoj kući u Gornjoj Maoči vide se tri zastave Islamske države. U dvorištu kuće na kojoj su istaknute zastave vidi se vehabija Edis Bosnić.

Riječ je o istoj kući na kojoj su zastave i obilježja Islamske države bila istaknuta i prošlog mjeseca.

Bosnić je prošlog mjeseca, kada je otkriveno da su u Gornjoj Maoči istaknuta obilježja IS-a, tvrdio da on i ostali pripadnici vehabijske zajednice u tom naselju nemaju ništa s tim, te da su zastave postavila dvojica njima nepoznatih ljudi.

Glasnogovornik Državnog odvjetništva BiH Boris Grubešić nije mogao komentirati isticanje zastava terorističke organizacije u Gornjoj Maoči.

Državna policijska agencija za istrage i zaštitu izvijestila je da još uvijek traga za zastavama IS-a i osobama koje su ih postavile početkom prošlog mjeseca.

Stanovnici Gornje Maoče su više od desetljeća pod istragom policijskih i obavještajnih agencija zbog sumnji da su povezani s terorizmom. Iz ovoga mjesta se IS-u priključilo više stanovnika, a među njima je i Nusret Imamović koji se smatrao vođom radikalnog islamističkog pokreta.

Njegovom neformalnom nasljedniku Bosniću, koji je često boravio u Gornjoj Maoči, nedavno je počelo suđenje zbog potpore terorizmu.

Iz BiH je prema podacima državnih istražnih tijela na ratišta u Siriju i Irak otišlo 150 boraca koji su se priključili IS-u.

Hina

Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here