Uhapšeno troje pomagača Sanjina Sefića, među njima i njegova sestra

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti saobraćajne nesreće od 10. oktobra u kojoj su smrtno stradale dvije studentice, lišili su slobode tri osobe zbog sumnje da su počinili krivično djelo pomaganje učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.


Kako je saopćeno iz MUP-a KS, policijski službenici su jučer u 18.30 sati u ulici Enesa Herića, općina Novi Grad Sarajevo, lišili slobode A.D., rođenog 1987. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, a daljnim operativnim radom i po naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, noćas u 01.30 sati u ulici Kasindolska, općina Ilidža, slobode su lišeni N.S., rođen 1988. u Foči i S.S., rođena 1994. u Sarajevu, nastanjeni u Sarajevu.

Prilikom pronalaska ovih osoba u spomenutoj ulici, u dvorištu porodične kuće koju koristi N.S., pronađeno je putničko motorno vozilo marke “vw golf 6”, vlasništvo A.M. iz Sarajeva, a koje je prema dosadašnjim podacima korišteno u izvršenju krivičnog djela 11. oktobra, kada su nakon saobraćajne nezgode A.D. i S.A. prevezli S.S. na područje općine Rudo.

Također, policijski službenici tragaju za S.A., rođenim 1992. u Rogatici, nastanjenim u Sarajevu, koji se dovodi u vezu sa izvršenjem spomenutog krivičnog djela.

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, nastavljaju dalji rad na prikupljanju svih informacija u vezi navedenog krivičnog djela, saopćeno je iz MUP-a KS.

Agencije

Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here