Ubijen odvjetnik Vlatko Vidaković, sudac iz RTL – ove ‘Sudnice’

Ubijen je odvjetnik Vlatko Vidaković, u osječkoj Radićevoj ulici, u samom središtu gradu. Upucan je oko 8.30 sati u svom odvjetničkom uredu preko puta glavne osječke tržnice.

Neslužbeno se doznaje da je ubojica počinio samoubojstvo te da se u uredu jutros slučajno zatekla i Vidakovićeva kćer, no policija zasad ne otkriva nikakve informacije.

– Dajte mi da zovem hitnu, policiju, puca mi u tatu, tresla se djevojka koja je oko 8.30 sati uletjela u optičarsku radnju. Bila je to kćer odvjetnika Vidakovića.

– Nazvala je policiju koja je postavljala potpitanja, a ona je sva izvan sebe samo rekla “pobjegla sam, dolazite”, ispričale su nam Suzana Grgošević i Svjetlana Martinov, djelatnice optike Visus koje samo zid dijeli od odvjetničkog ureda.

Sve su tri izletjele van, djelatnice su zaključale radnju u strahu da naoružana osoba ne bi krenula i za njima.

– Prvi pucanj nismo ni čule jer je bio upaljen radio i doručkovale smo dok je kćerka bila s nama, začuo s još jedan ili dva pucnja, rekla je da puca klijent, kazale su nam.

Inače, odvjetnik Vidaković poznat je i kao sudac Gajski iz RTL-ove emisije ”Sudnica”.

Vidaković je na početku karijere bio sudac Općinskog suda u Osijeku, a sa samo 26 godina postao je predsjednik Kaznenog odjela ovog suda. Upustio se zatim u privatne vode i otvorio ured u središtu Osijeka.

Ovo je drugo ubojstvo odvjetnika u Osijeku u samo dvije godine. Lujo Medvidović nasmrt je izboden nožem u svom uredu nedaleko od Vidakovićeva ureda početkom siječnja 2013. godine.

Njegov ubojica Roberto Rubić (45) je u srpnju 2013. nepravomoćno je osuđen na 40 godina zatvora. Odvjetnika je ubo 105 puta nožem u njegovu uredu. Bio je smanjeno ubrojiv, ali je sud smatrao kako je mogao shvatiti značenje svojih postupaka. Određeno mu je psihijatrijsko liječenje te liječenje od alkoholizma.

Večernji list