Ubijen odvjetnik Vlatko Vidaković, sudac iz RTL – ove ‘Sudnice’

Ubijen je odvjetnik Vlatko Vidaković, u osječkoj Radićevoj ulici, u samom središtu gradu. Upucan je oko 8.30 sati u svom odvjetničkom uredu preko puta glavne osječke tržnice.

Neslužbeno se doznaje da je ubojica počinio samoubojstvo te da se u uredu jutros slučajno zatekla i Vidakovićeva kćer, no policija zasad ne otkriva nikakve informacije.

– Dajte mi da zovem hitnu, policiju, puca mi u tatu, tresla se djevojka koja je oko 8.30 sati uletjela u optičarsku radnju. Bila je to kćer odvjetnika Vidakovića.

– Nazvala je policiju koja je postavljala potpitanja, a ona je sva izvan sebe samo rekla “pobjegla sam, dolazite”, ispričale su nam Suzana Grgošević i Svjetlana Martinov, djelatnice optike Visus koje samo zid dijeli od odvjetničkog ureda.

Sve su tri izletjele van, djelatnice su zaključale radnju u strahu da naoružana osoba ne bi krenula i za njima.

– Prvi pucanj nismo ni čule jer je bio upaljen radio i doručkovale smo dok je kćerka bila s nama, začuo s još jedan ili dva pucnja, rekla je da puca klijent, kazale su nam.

Inače, odvjetnik Vidaković poznat je i kao sudac Gajski iz RTL-ove emisije ”Sudnica”.

Vidaković je na početku karijere bio sudac Općinskog suda u Osijeku, a sa samo 26 godina postao je predsjednik Kaznenog odjela ovog suda. Upustio se zatim u privatne vode i otvorio ured u središtu Osijeka.

Ovo je drugo ubojstvo odvjetnika u Osijeku u samo dvije godine. Lujo Medvidović nasmrt je izboden nožem u svom uredu nedaleko od Vidakovićeva ureda početkom siječnja 2013. godine.

Njegov ubojica Roberto Rubić (45) je u srpnju 2013. nepravomoćno je osuđen na 40 godina zatvora. Odvjetnika je ubo 105 puta nožem u njegovu uredu. Bio je smanjeno ubrojiv, ali je sud smatrao kako je mogao shvatiti značenje svojih postupaka. Određeno mu je psihijatrijsko liječenje te liječenje od alkoholizma.

Večernji list

Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here