U petak bi trebali imenovati Vijeće ministara i Vladu FBiH

Zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, nakon što je danas održao dva sastanka s liderom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Draganom Čovićem i članom Demokratske fronte (DF) Damirom Bećirovićem, kazao je da su blizu rješenja oko formiranja Federalne vlade.

– Veoma smo blizu rješenja više od toga zasad ne mogu reći. Nadam se da ćemo sve završiti sutra ili prekosutra – istakao je Izetbegović. – Rješenje bi trebalo biti da u petak imamo Vijeće ministara BiH i Vladu FBiH, rekao je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Dragan Čović, nakon što se danas dva puta sastao sa zamjenikom predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakirom Izetbegovićem.

Potvrdio je da Federalno ministarstvo finansija pripada HDZ-u. Ukoliko Demokratska fronta (DF) ne bude htjela odustati od ove pozicije, Čović je rekao da „nema sagovornika u HDZ-u”. Za danas su završeni sastanci oko formiranja vlasti u zgradi Predsjedništva BiH, koji se kako je rekao Bakir Izetbegović, nastavljaju sutra.

Fena

Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here