Sveznički vojnici su u Njemačkoj silovali više od milijun žena

Povjesničarka Miriam Gebhardt u svojoj novoj knjizi ‘When The Soldiers Came’ otkrila je tajnu koja je godinama bila duboko zakopana u ladicama. Ona tvrdi da su saveznički vojnici za vrijeme i nakon Drugog svjetskog rata u Njemačkoj silovali više od milijun žena!

-Točnu brojku je nemoguće saznati, ali sa sigurnošću mogu reći da je silovano najmanje 860.000 žena, muškaraca, čak i mladih dječaka. To se događalo posvuda – piše u knjizi koja je prikazana kao ‘konačan izvještaj’.

Svijet je do sada bio u zabludi da su masovna silovanja bila samo oružje Josefa Staljina i njegove Crvene Armije koji su ovom jezivom taktikom htjeli slomiti moral njemačkog naroda.

– Ne, Rusi nisu jedini krivci – kaže Gebhardt i nastavlja.

– I zapadnjaci su imali veliku ulogu u ovom jezivom piru. Moje istraživanje je trajalo godinu u pol dana. Htjela sam ispričati priču iz perspektive žrtava i rekonstruirati događaje na što blaži način…

Povjesničarka tvrdi da su u to vrijeme Amerikanci smisli slogan: ‘Trebalo nam je šest godina da sredimo njemačku vojsku i samo jedan dan i ‘štangica’ čokolade da osvojimo njemačku ženu’.

– Da, ali nije baš da je svaka suradnja u spavaćoj sobi bila dobrovoljna… Na Zapadu se stvorio dojam da su se Nijemice prodavale za čokoladu, najlonke, cigarete, alkohol… Ali stvarnost je bila malo drugačija – one nisu bile prostitutke, već žrtve silovanja. U južnim dijelovima Njemačke čak su postojale i ‘slobodne noći’, tada su zapovjednici dopuštali vojnicima da 48 sati rade sa ženama što god žele…

 

Jutarnji list

Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here