Studenti Hrvatskih studija osmrtnicom pozivaju na prosvjed

Studenti Hrvatskih studija proglasili su tu obrazovnu ustanovu u 25. godini – mrtvom. Pozivaju na prosvjed ispred Rektorata, odnosno Pravnog fakulteta u Zagrebu u utorak u 11 sati.

Kao najbolje ocijenjeno društveno-humanističko učilište, Hrvatski studiji bi trebali dobiti zasluženi status fakulteta i pripadajuću autonomiju, navode studenti, a ne status odjela pod vodstvom rektorata. Pozivaju na potpisivanje peticije.
U nastavku pročitajte i njihov poziv:

“Mi, studenti Hrvatskih studija, borimo se da naša ustanova nakon toliko godina dobije status fakulteta. Ponosni smo na svoj studij koji je dobio visoku ocjenu na provedenoj reakreditaciji. Sanjamo o tome da se na Hrvatskim studijima oforme i drugi doktorski studiji kako bi na svom studiju jednog dana mogli i doktorirati.

U ovome trenutku brine nas to što rektor koči cijeli proces i umjesto fakulteta nudi status odjela iako ne postoji niti jedna pravna zapreka da se odmah pokrene proces dobivanja statusa fakulteta.

Zašto se u zemlji s izrazito niskom stopom visoko obrazovanih kreće u zatvaranje jedne visoko obrazovne ustanove umjesto da se aktivno radi na tome da ta ustanova još više napreduje i razvija se? Volimo svoju zemlju i želimo ostati u njoj i raditi, ali nas ovakvi postupci tjeraju prema traženju kruha u tuđini.

Imali smo prilike u medijima pročitati da smo izmanipulirani od strane određenih političkih opcija i to smatramo uvredom jer nas politički obračuni ne zanimaju i jedini cilj za koji se borimo je da naši studiji koje volimo postanu fakultet, a ne da se degradiraju na razinu odjela. Borimo se za studije koji su kvalitetni i koje volimo! Politika nas ne zanima!

Drage članice i članovi Senata, drage profesorice i profesori, dragi dekani i prodekani te drage studentice i studenti, nemojte dopustiti da Hrvatski studiji postanu odjel. Ne pristajte na ništa manje od fakulteta!”

N1

Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here