Šokantna priča Fatime Poturković – Bakarević

Fatima Poturković-Bakarević živi u Otesu u veoma teškim uslovima, sa sinom i suprugom, bivšim pripadnikom Armije BiH i ratnim vojnim invalidom.

Teškog je zdravstvenog stanja, boluje od karcinoma. Nedavno im je ponuđena jednokratna novčana pomoć po osnovu invaliditeta njenog muža. Od tog trenutka njen život je postao noćna mora.

Fatima i njen muž su u priči koju je objavila Hayat TV živi svjedoci kako državni (u ovom slučaju kantonalni) službenici i političari otimaju novac poreznih obveznika namijenjen najugroženijim slojevima našeg društva.

U najkraćim crtama rečeno, radi se o klasičnoj pljački u kojoj ratni vojni invalid dobije novčanu pomoć od Ministarstva za boračka pitanja KS u iznosu od 5.000 KM. Od tog iznosa, ratni vojni invalid zadrži 500 KM, a 4.500 KM da osobi (Safetu Graciću) koja “pomogne” da se pomoć odobri, kako bi novac “vratila nekome u kantonu”. Fatima je nakon što je Graciću isplatila 4.500 KM (i tu isplatu snimila mobitelom) pozvala Ministarstvo za boračka pitanja, da pita po kom osnovu i kome je Gracić morao dati većinu njene donacije, gdje joj je kako tvrdi, sekretarica resornog ministra Faida Heće kazala “da se ne obraća medijima, i da će je nazvati”.

Nakon što je do kantonalnih pljačkaša došla informacija da će Fatima cijelu priču objaviti u medijima pokucali su joj na vrata i ponudili nagodbu; da šuti, a zauzvrat su joj donijeli 4.500 KM koliko je “koštalo” ubrazavanje i odobravanje pomoći.

Odbila je primiti taj novac i pozvala policiju. Zajedno s mužem u pratnji policije otišla je u stanicu i sve ispričala. Između ostalog, otkrila je u policiji i ime “poznatog političara” koji je bio među osobama koje su joj pokucale na vrata kada su saznali da će priča osvanuti u medijima.

Fokus.ba

Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here