Sindikat BHRT-a traži ostavku direktora zbog štete nastale intervjuom sa Sebijom Izetbegović

Upravni odbor Sindikalne organizacije BHRT-a oglasio se saopćenjeme u kojem navodi kako potpuno odbacuje tvrdnje menadžmenta koji je za slučaj (ne)objavljivanja intervjua s direktoricom KCUS-a Sebijom Izetbegović Sektoru odgovornost prebacio na uposlenice RTV produkcije.
Ističu kako je skandalom s kontroverznim intervjuom sa Izetbegović nanesena nenadoknadiva i nepopravljiva šteta BHRT-u.

Sindikalna organizacija BHRT-a u potpunosti stoji iza iznesenih stavova urednika BH radija 1 Amira Sužnja koje je iznio tokom gostovanja na jednoj od bh. televiziji, te dodaju kako je riječ o borcu za istinu, pravdu i pravičnost.

“Sindikat stoji i iza uposlenika (svojih članova) u Sektoru RTV produkcija zbog prebacivanja odgovornosti na njih u slučaju objavljivanja kontroverznog intervjua sa Sebijom Izetbegović te u potpunosti odbacuje tvrdnje menadžmenta.

Sindikat traži odgovornost generalnog direktora Belmina Karamehmedovića, njegovih najbližih saradnika, savjetnika, kojekakvih izmišljenih koordinatora te direktora televizije Marija Vrankića za štetu koju su prouzrokovali svojom nesposobnošću i neodgovornim djelovanjem prema bosansko-hercegovačkoj javnosti.

Njihove ostavke su prijeko potrebne!”, poručuju iz UO Sindikalne organizacije BHRT-a.

neznase.ba

Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here