Šatorašima čitao 15 sati bez rezultata

Na žalost, dogodilo se kao što su mnogi predviđali: frontmen punk mašine Abergaz Njec Hranjec jutros u sedam sati pročitao je na adresi Savska 77 zadnju stranicu knjige Tajna krvavog mosta, a rat još uvijek nije završio. U gluho doba noći i rano ujutro Njecu su prilazili ratom zahvaćeni šatoraši iz Savske 66 da bi mu ponešto dobacili i eventualno ga nagovorili da prestane s čitaljem, ali punker je bio uporan. Kad je sklopio korice Zagorkine knjige, ustao je, otišao kući i napisao kratak izvještaj i zaključak istraživanja, koji vam predstavljamo na ovom mjestu. U zaklljučku Njec Hranjec tvrdi: službeni kraj rata u Hrvatskoj i dalje je mrtvo slovo na papiru.

Od 17.3. u 16:00 do 18.3. u 7:15 sam pročitao svih 319 stranica romana “Tajna Krvavog mosta” Marije Jurić Zagorke, na lokaciji Savska 77 (to vam je adresa nasuport Savske 66) u Zagrebu. Trebalo mi je ukupno 15 sati i 15 minuta. Naravno da bih radije da je prije završio taj prokleti rat, ali ipak sam prije pročitao i tu knjigu. Zahvaljujem se i ovim putem svima što su pravili ugodno društvo te svim susretljivim građankama i građanima što su nama prisutnima sa ove strane ceste donjeli nešto za pojest, popit, a i deke te jastuk za sjedenje – koji je itekako pomogao da se čitanje i u hladnoj noći nastavi.

Stanovnici šatora nasuprot ceste su nam isključivo prilazili u gluha doba noći, kada bi nas ukupno bilo svega troje ili četvero, kako bi nas pokušavali odgovorit od nastavka daljnjeg istraživanja prethodno uvježbanim verbalnim spinovima (šta ti mali znaš o ratu?/gdje si bio __?/i takve spike – znate ih već sve napamet), a moje pitanje istima je isto koje sam im rekao i po završetku istraživanja – ako su branitelji, zar ne bi i njima trebao biti interes da se rat uistinu završi, umjesto da isključivo gledaju kako se od istog okoristiti i nakon toliko godina od njegova službenog početka i završetka?

To vama dajem na razmišljanje, dok moj osobni stav i dalje najjednostavnije i najbolje opisuje ova pjesma od KUD Idijota, budući da je bilo kojem suvislom čovjeku što živi u ovoj državi jasno da onaj ‘službeni završetak rata’ i dalje očito mnogima samo vrijedi ‘na papiru’. Ne morate mi vjerovati – naprotiv – pozivam vas da se uvjerite sami posjetom tabora RATORAŠA na adresi Savska 66, Zagreb.

Lijepi pozdravi,

Njec Hranjec

Lupiga.com

 

Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here